dinsdag 29 oktober 2013

Themadag #19: Vierkantjes

Weer zo een ideetje dat al langer door mijn hoofd spookte: een kaart met vierkantjes. Eerder maakte ik al heel wat kaarten met negen vierkantjes, maar ik wilde dit keer heel veel mini vierkantjes. Dus ik sneed allemaal kleine stukjes van 2,5 bij 2,5 cm en plakte ze een beetje rommelig over elkaar. 


Ik ben helemaal blij met het label aan de rechterkant van de kaart, een klein label aan een nieuw gekochte broek bracht me op dit idee. Het label is dubbel en loopt door aan de binnenkant van de kaart. Hij is niet zomaar dubbel gevouwen, maar er zit een tussenstukje van een halve cm tussen. Zo steekt het label echt uit. (Ik heb er geen foto van gemaakt, ik hoop dat het duidelijk is)

Met hetzelfde idee ging ik gewoon lekker verder, dit keer met een iets groter formaat vierkantjes. Ik heb nog niet zoveel kaarten voor de geboorte van kleinkinderen in mijn collectie, dus ik besloot daar maar eens mee aan de gang te gaan. Ik maakte meteen een jongens- en meisjesvariant, wel zo makkelijk. Deze foto's zijn later gemaakt dan de eerste kaart,de lichtinval was dit keer veel minder gunstig... dus de kleuren komen helaas totaal niet goed tot zijn recht. Ach, bekend verhaal... neem de kleuren uit de eerste foto maar even in gedachten mee!Gebruikte materialen:
- Papier: Eline's Huis
- Touw: Different Colours
- Poststempels: Eline Pellinkhof
- Tekststemepels: Joy!Crafts
- Fineliner 

11 opmerkingen:

 1. Wow wat een werk moet dit geweest zijn zeg. Het ziet er wel super uit! Liefs Sabine

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk idee, zo'n patchwork achtige deken te maken. Het label doet het ook leuk!
  Dat licht is op het moment niet makkelijk idd, maar het is nog goed te zien hoor!
  Leuke kaartjes zijn het geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Miranda, je bent lekker creatief bezig zeg in je vakantie! En wij genieten mee van je mooie creaties! Deze kaarten zijn ook weer erg gaaf! Leuk al die vierkantjes en dat label wat aan de binnenkant doorloopt! Ook die zwarte lijntjes eromheen vind ik bij jouw kaarten altijd mooi staan, je hebt ook hier en daar wat lijntjes op de vierkantjes gezet, leuk! Ik zie deze kaarten ook al helemaal voor me met leuke kerstpapiertjes! Ga ik misschien wel uitproberen! Nou, jij nog een fijne vakantie met veel knutselplezier! Zal wel lukken, hahaha! Groetjes, Miranda v.d.W.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Op deze manier krijg je een crazy patchwork idee! Moet je maar even een keer op googlen. Heel gaaf gedaan. Label is inderdaad top!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat zijn ze leuk, deze vierkantenkaartjes! Vooral dat ze een beetje rommelig vast zitten geeft een gaaf effect.
  Groetjes, Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nou zeg, dacht dat ik al gereageerd had op deze kaartjes. Ik vind ze erg leuk. Ik vind het altijd toffe kaartjes met vierkantjes en af en toe gooi ik er eentje tussendoor, in verschillende varianten...
  Groetjes,
  GerJanne

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een gaaf idee zo met al die vierkantjes! Je moet er maar opkomen zeg...echt te gek :)

  Lieve groetjes, De hobby droom

  BeantwoordenVerwijderen

In verband met spam modereer ik elke reactie. Na mijn goedkeuring verschijnt je bericht vanzelf op mijn blog. Bedankt voor je reactie!