Over mij

Welkom op mijn blog!Ik ben Miranda de Ridder-Versteege, 30 jaar, en in mijn vrije tijd breng ik maar al te graag wat uurtjes door aan mijn grote knutseltafel. Het resultaat van mijn creatieve uurtjes deel ik via deze blog. Hieronder vertel ik wat meer over mijzelf en mijn hobby.

Miranda en...

... creatief bezig zijn
Dat zat er al vroeg in! Als kind al vond ik het heerlijk om lekker te rommelen met papier, een schaar en lijm. En met een creatieve moeder, was er altijd materiaal genoeg. Mijn allereerste kaart maakte ik tijdens een workshop, ik denk dat ik een jaar of tien was. Ik weet het nog goed: het werd een schudkaart! Het echte kaarten maken en de verslaving kwamen in 2010. Mijn moeder was in de jaren ervoor al bezig met kerstkaarten maken en toen is het bij mij ook gaan kriebelen. We schoven 's avonds samen alle spullen op de eettafel en freubelden er op los. Bekenden in mijn omgeving toonden interesse in mijn kaarten en zo verkocht ik af en toe zelfs een kaartje!

... bloggen
In januari 2012 plaatste ik mijn eerste blogbericht. Ik startte in eerste instantie een blog om een 'etalage' te hebben voor mijn kaarten, zodat vrienden en familie die een kaartje van mij wilde kopen konden snuffelen in mijn voorraad. Al snel werd het veel meer dan dat, ik kreeg beetje bij beetje steeds meer onbekende volgers die het ook leuk vonden om mijn kaarten te bekijken. Door het krijgen van reacties kreeg het bloggen een nieuwe dimensie en werd het ook echt iets interactiefs. Inspiratie opdoen bij andere blogs, mijn inspiratie weer delen op mijn eigen blog, meedoen aan challenges, het geven en krijgen van reacties, het is zo ontzettend leuk en motiveert enorm om mijn blog bij te houden! Het is echt heel verslavend, want er is zoveel moois te zien bij anderen! Het bijhouden van een blog heeft mij naast deze dagelijkse (ja, ik sla nauwelijks een dagje over!) pret, ook een hele hoop andere leuke momenten en kansen opgeleverd. Zo stonden mijn kaarten een dag in de spotlight op de blog van Eline Pellinkhof, mocht ik voor Nellie Snellen drie opdrachten uitvoeren die leidden tot een heuse publicatie en was ik een jaar lang lid van het designteam van ZieZo Knutsels. Deze mooie momenten heb ik samengevoegd onder een apart tabblad: Mijlpalen.

... een scraproom
In 2010 ging ik met mijn vriend samenwonen in een klein zomerhuisje, daar was helaas geen plek om uitgebreid te knutselen. Dus op mijn vrije dagen reed ik op mijn fiets naar het huis van mijn ouders, waar mijn oude slaapkamer een maand na mijn vertrek al was omgetoverd tot een knutselkamer voor mijn moeder en mij. Het was heerlijk om dan samen te kletsen of in opperste concentratie iets te maken, maar oh wat vond ik het jammer dat ik dat niet thuis kon doen! In januari 2013 ging mijn grote wens echter in vervulling: mijn vriend en ik kochten een huis. Het was het eerste huis wat wij bekeken en ik was op slag verliefd, vooral vanwege de keuken: een hele grote ruimte met drie lichtkoepels, waar mijn vriend en ik samen aan een ruime tafel zouden kunnen zitten. Hij met zijn laptop en ik met mijn knutselspullen. Ik noem het regelmatig niet onze 'keuken', maar een 'scraproom waar je kunt koken' ;-).

... orde
Ik vind het fijn om te weten waar mijn spullen liggen. Ik krijg de kriebels van rommelige kasten en als ik iets nodig heb, grijp ik graag gelijk goed. Dat lukt alleen als je de boel netjes ordent en laat dat nou ook een hobby van mij zijn, haha. In mijn enorme knutselkast is alles netjes opgeborgen in doosjes, ligt alles gesorteerd bij elkaar en heb ik voor vrijwel al mijn materiaal inmiddels wel een manier gevonden om het netjes te bewaren. Mijn rolletjes washitape zitten op kleur gesorteerd in bakjes (voorheen stonden ze op mijn dressoir in een letterbak), mijn snij-/embossingmallen zitten in een koffertje met magneetvellen en mijn clearstamps zitten in een mapje met insteekhoezen. De materialen die ik het meeste gebruik staan in een handige trolley, zodat ik die zo naast mijn stoel kan rollen! Vind je het leuk om in foto's te zien hoe ik de boel heb geordend? Kijk dan eens HIER, HIER en HIER. Voor het meest recente beeld van mijn knutselruimte en grote opruimwoede, klik HIER.

... hobbywinkels en hobbybeurzen
Nieuwe spulletjes, wie is er niet dol op? Ik koop ze graag in een hobbywinkel, zodat ik het product in het echt kan bekijken. Kleine, knusse winkeltjes vind ik dan het allerleukste! Ik kom daarom graag bij Elma's Hobbyshop in Katwijk en Keli Hobby in Leiden. Waar mijn hart helemaal een sprongetje van maakt, is een bezoek aan een hobbybeurs. Mijn moeder en ik gaan samen gemiddeld tweemaal per jaar naar een hobbybeurs om onze voorraad aan te vullen met leuke en mooie spulletjes. Het liefst gaan wij niet naar de meest massale beurzen, maar bezoeken wij graag het Hobbyfestival of het Creaweekend. We maken hier een heel uitje van, we vertrekken 's morgens vroeg en struinen langzaam langs alle kramen. Tussendoor regelmatig een break voor een natje en een droogje, om vervolgens weer verder te struinen en aankopen te doen. Tegen sluitingstijd vertrekken we weer richting huis, om daar onze vangst nog eens uitgebreid te bewonderen. En de volgende dag gaan we gelijk aan de slag met onze nieuwe spullen!

...budget shoppen
Op de beurzen, online en in de hobbywinkels koop ik vooral producten van bekende merken (Marianne Design, Eline Pellinkhof, Lawn Fawn, My Favorite Things). Ik ga alleen niet meer betalen voor producten dan nodig, dus ik stap regelmatig bekende winkels binnen om daar mijn materiaal te halen. Zo bezoek ik de Boekenvoordeel, de Action, de Zeeman, de Xenos en de HEMA voor leuke en betaalbare spullen. Vooral voor mijn basisspullen (papier, fotolijm, tape e.d.), maar net zo lief voor de leuke collectie die zich overal steeds meer uitbreidt!

... washitape
Ik kan (lees: moet) wel stellen dat ik verslaafd ben aan washitape. Ik heb inmiddels zo een schandalig grote collectie dat ik ze niet eens meer durf te tellen. Het is een getal met drie cijfers en dat is alles wat ik er over los laat haha. Ik raakte er totaal aan verslingerd in 2012 en mijn liefde voor het geweldige spul is nog steeds niet over. Ze liggen netjes op kleur verdeeld in bakjes. Te pas en te onpas pak ik wat matchende rolletjes om mijn creatie op te fleuren. Ik plak de washitape het liefste op een kaart, maar het materiaal is zo veelzijdig dat ik het ook voor andere doeleinden gebruik. Om een snijmal tijdelijk vast te plakken op papier voordat ik het door de Cuttlebug haal bijvoorbeeld. Of om de deksels van mijn kleine stempelkussens goed dicht te houden. En om mijn zoetjes-dispenser extra stevig gesloten te houden, aangezien ik al veel te vaak de witte bolletjes van de vloer heb moeten rapen... Multifunctioneel dus, de washitape. Ik vind het ook super leuk om anderen aan te zetten om het spul te gebruiken, dus mocht je nog inspiratie zoeken... kijk eens naar DIT blogbericht waarin ik meer dan 25 manieren beschrijf om washitape te verwerken op een kaart.

... terugkerende items
Naast washitape zijn er meer items die regelmatig terug te zien zijn op mijn creaties. Zo ben ik ook DOL op sterren, vlaggen, tags en polaroids. Meestal gebruik ik ze apart van elkaar, maar als ik ze kan combineren is het helemaal een feestje!

Ja hoor, je bent er doorheen! Ik hoop dat je het leuk vond om te lezen. Mocht je nog wat missen of willen weten... stel gerust een vraag. Dat kan hieronder, of natuurlijk via de mail (zie contact-pagina).

Groetjes!Laatste update: 08.03.2017

10 opmerkingen:

 1. Daar zijn we weer helemaal op te hoogte van Miranda, leuk om te lezen! Mooi gedaan ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel erg leuk om te lezen. Groetjes Mariette

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hey, heel leuk om te lezen! Ben helemaal onder de indruk van hoe super netjes je alles hebt opgeruimd! Echt, ik ben een chaoot:) aan de andere kant ook niet, wat bijv. mijn schoolwerk betreft ben ik altijd enorm gestructureerd. En nu trekt mijn kleine man ook nog al mijn kasten leeg, dus alstie wat groter is kan ik misschien zijn commode (wat eigenlijk een dressoir is) gaan gebruiken om het net zo netjes te maken als jij. Respect:)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk, Miranda! Achtergrondinfo over jou, een heleboel ervan wist ik al omdat ik je al een poos volg :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hey Miranda, wat leuk gedaan! Leuk om te lezen! Groetjes, Miranda v.d.W.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Miranda,
  heel leuk om te lezen! Da jij dus ook bijna dagelijks een blogrondje doet....maar ik heb veel bewondering voor je orde!, Zelfs je blog berichten en verwijzingen, alles geordend en duidelijk te vinden door ons, lezers!
  Lieve groetjes,
  GerJanne

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ha wat leuk! Ik heb ook zo'n pagina op mijn blog, altijd leuk om meer over iemand te weten te komen. Afgezien van de washi tape verslaving hebben wij angstig veel dingen gemeen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat leuk Miranda om dit te lezen en ik ga nu even kijken hoe jij alles opruimt! Want dat is voor mij ook een probleem. Ik weet ongeveer waar alles ligt, maar er zit geen systeem in. Dus ik hoop dat je mij op dat gebied ook nog kunt inspireren! Je kaarten brengen mij al op heel veel ideeen! Dank je!
  groetjes, Afke

  BeantwoordenVerwijderen

In verband met spam modereer ik elke reactie. Na mijn goedkeuring verschijnt je bericht vanzelf op mijn blog. Bedankt voor je reactie!