maandag 9 december 2013

Mr and Mrs

Wat een drukte zo in november en december, allerlei knutseldingetjes komen op mijn pad. Super leuk, maar ik moet echt plannen wat ik wanneer kan uitvoeren tussen alle gewone dagelijkse bezigheden door. En ik ben al zo een ster in plannen... kuch. Maar vandaag eindelijk een blogbericht met een projectje waar ik eind november mee bezig ben geweest.


2 december 2013 was een speciale dag. Niet zozeer voor mij, maar voor de moeder van een vriendin. Zij stapte op die dag in het huwelijksbootje namelijk! Ze trouwde stiekem met haar liefde, maar ik mocht op een bijzondere manier een klein aandeel leveren in deze feestvreugde. Ze vroeg mij namelijk om de tien kaarten te maken die ze wilde versturen aan vrienden en familie. Hoe gaaf is dat!

Een liefdes-kaart die ik eerder maakte, was de basis voor deze kaarten. Daarbij kwam het verzoek om de kleuren paars en wit te gebruiken. Paars is een kleur die ik normaliter erg weinig gebruik, dus ik ging op pad voor mooie papiertjes in deze kleur. Heel toevallig liep ik toen in de Boekenvoordeel tegen de mooie paperpads van StudioLight aan. Dus met het idee en het papier in de pocket, kon ik aan de slag.

Uit de paperpad kon ik twee dessins als mooie en rustige achtergrond gebruiken, waardoor ik twee vrijwel gelijke series van vijf identieke kaarten kon maken. Leuk detail: voor elke kaart gebruikte ik zo goed als 1 velletje dessinpapier! Ik sneed een vierkant van 12x12 cm, waardoor er aan de boven- en zijkant van het papier een strook van 3x3 cm overbleef. Echt pre-cies genoeg om de hartjes uit te stansen! Dat deed ik uit de achterkant van de velletjes, waardoor ik ook weer twee verschillende soorten hartjes met elkaar kon mixen. Mijn Cuttlebug maakte overuren: na 80 hartjes, 10 tabs, 20 maal een 'M', 20 maal een 'R', 10 maal een '&' en 10 maal een 'S' te hebben gestanst, kon het plakken beginnen. Met het volgende resultaat:
Het was even een klusje met alle losse onderdelen, maar gelukkig werd het resultaat meer dan gewaardeerd! Nu gauw door met een kaart die woensdag af moet zijn... help! Tijd, waar ben je?!

Gebruikte materialen:
- Papier: StudioLight
- Hartjes: Nellie Snellen
- Letters: onbekend
- Tab: Marianne Design
- Cijfers: Joy!Crafts 

14 opmerkingen:

 1. Zo Miranda al weer z'n grote eer!! En wat zijn de kaartje super mooi geworden! Ondanks paars niet jouw gebruikelijke kleur is, is het je echt heel goed afgegaan :)

  Lieve groetjes & een hele fijne week toe gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke opdracht. Mooie kaarten heb je ervoor gemaakt, Miranda!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel leuk en wat een eer dat jij de kaartjes mocht maken!
  Voor zo'n projectjes vind ik het dan altijd geweldig dat ik mijn cameo heb. 80 hartjes komen daar dan sneller uit dan dat ik er vijf gedraaid heb :-) maar wel heel moedig van jou om al die dingen door de Cuttlebug te draaien! Het resultaat mag er zeker zijn.
  Groetjes
  **Evi**

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat speciaal, dat jij de trouwkaartjes mocht maken. Een hele eer. Vi d vooral hetbdatumtabje een erg leuk detail.
  Groetjes, Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuke opdracht en je bent er weer goed in geslaagd. Wat een mooie kaartjes. Leuke kleurtjes ook.
  Groetjes mirande

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een werk, maar het is wel een heel leuk kaartje geworden, leuk zo in 2 uitvoeringen. Liefs Sabine

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk hè, zo'n opdracht?! Ik vind de tabjes zo schattig... Was leuke uitdaging voor je om met paars te gaan werken, goed gelukt! Op naar de volgende opdracht - succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Gaaf om te doen he, zo'n opdracht! En vooral als de ontvanger er zo blij mee is! Heel mooi gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooie serie kaartjes voor de bruid en bruidegom, en zeker heel fijn dat ze er blij mee waren!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Het is je weer gelukt Miranda, wat een gave kaart, toch een hele eer dat je dit mocht maken, groetjes Jeannette

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een prachtig resultaat deze kaarten !
  Een fijn en gezellige (knutsel) week gewenst ☺
  Grtjsss en liefsss van Erica ☼

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Een prachtige serie kaartjes Miranda, leuk dat je dit mocht doen!
  Lieve groetjes, Berlinde

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een ontzettend leuke opdracht Miranda, en wat een supermooie serie kaarten!

  BeantwoordenVerwijderen

In verband met spam modereer ik elke reactie. Na mijn goedkeuring verschijnt je bericht vanzelf op mijn blog. Bedankt voor je reactie!