maandag 7 april 2014

Maja Design: Condoleance #1

Maja Design heeft prachtig papier in de collectie. Ik koop het echter nooit, omdat het vrij prijzig is en omdat het een beetje een vintage/romantische sfeer heeft. Heel mooi, maar niet direct mijn eerste keuze. Ik ontving pas echter een stapel velletjes van dit papier van Helga, als bedankje. De ooeehs en aaaahs kwamen voorbij... ik kreeg gelijk inspiratie wat te doen met dit papier. Ik gebruikte dit mooie, subtiele papier voor een heleboel... condoleance kaarten.

Voor ZieZo Knutsels maakte ik al tweemaal een serie condoleance kaarten. Die kaartjes gingen op de post, zodat die kaarten als voorbeeld kunnen dienen op beurzen en dergelijke. Maar ja, toen was mijn eigen voorraad natuurlijk alsnog niet aangevuld. Ook voor de verkoop gaan deze kaarten als een trein, aangezien de condoleance kaarten in de winkels soms zo treurig of grauw zijn. Dus, ik ging aan de slag. Naar het idee wat ik eerder gebruikte voor een kaart die HIER te zien is, maakte ik net even een andere variant. Meteen in vier verschillende kleuren, want ik moest immers een voorraadje aanleggen.

Het stapeltje papier bevatte onder andere deze twee mooie vellen blauw:Aangezien niet iedereen van kleur houdt op een condoleance kaart, 
ook nog twee in meer traditionele kleuren:
De hele serie bij elkaar:


Kaarten voor deze gelegenheid zijn niet gemakkelijk om te maken, maar als ik er even voor ga zitten heb ik vaak wel wat ideeën waar ik wat mee kan (en anders hebben we Pinterest nog! ;-) ). Ik maakte dus nog meer kaarten voor deze gelegenheid met het papier van Maja, die volgen binnenkort!

Gebruikte materialen:
- Papier: Maja Design
- Perkament vellum: Action
- Tekst: ZieZo Knutsels

16 opmerkingen:

 1. Het is zeker mooi papier, je hebt er weer mooie kaartjes mee gemaakt ☺
  Gezellige en fijne nieuwe week ☼
  Liefs van Erica
  {Heidebloempjuh}

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ze zijn allemaal prachtig en stijlvol!

  groetjes van Ank

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi en stijlvol zijn ze, Miranda!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie serie stijlvolle kaarten. Klopt dat gekochte kaarten vaak wat oubollig zijn, deze zeker niet.
  Groetjes, Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie serie heb je gemaakt en ik vind ze ook heel stijlvol. Dat vellum geeft er en chique uitstraling aan.
  Groetjes,
  GerJanne

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wauw is echt heel mooi papier, heb het gelijk op mijn wishlist gezet. En ga ik proberen deze kaarten na te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooie stijlvolle kaartje zijn het geworden, meer heeft een condoleance kaart niet nodig. Wat lees ik hebben ze vellum bij de action???? Nog niet gezien! Bij de knutselspulletjes?? Groetjes, Ingrid.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! Ja, dit vellum komt bij de Action vandaan. Ik gebruikte voorheen overtrekpapier van de Action, maar dit Perkament Vellum is lekker stevig en kost geen drol (1,60 uit mijn hoofd?). Hier een foto waar je naar moet zoeken ;-) : http://i58.tinypic.com/rsv5w4.jpg Het formaat is een half A4.

   Verwijderen
 8. prachtig zijn ze zeker Miranda, groetjes Jeannette

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Eenvoudig, stijlvol en prachtig zijn ze! Lieve groetjes, Marlies

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Nu ben ik dus degene die ohhhhh en ahhhhhh roept :-) .....ze zijn echt prachtig

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hey Miranda, ik vind deze serie kaarten erg mooi en stijlvol! Echt mooi gedaan, vind dat vellum erbij erg mooi!! Groetjes, Miranda v.d.W.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Die strook vellum is en blijft mooi over een kaart! Helaas weet ik uit ervaring hoe fijn het is om tussen de stapels standaard condoleance kaarten andere kaarten te vinden, dat doet echt goed! Dus... ga zo door!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hoi Miranda,
  Ik kijk altijd graag naar je kaartjes ter inspiratie. Hoe jij het vellum gebruikt vind ik echt heel leuk! Zeker in combinatie met deze soort kaarten. Ze zijn echt mooi geworden.
  In den Bosch heb ik ook de kraam van Zie-zo gezien met een paar kaartjes van jou.. Ik herkende ze meteen. Grappig is dat dan ;)
  Liefs, Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Helaas hebben we deze kaartjes ook weleens nodig. Ik heb er gisteren ook een zitten maken. Maar je kaartjes zijn heel stijlvol, erg mooi.
  Groetjes,
  Yvonne.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hele mooie kaarten. Zelf verkoop ik rouwkaartjes het meest, dus ik ben blij met de inspiratie.
  Groetjes, Ann C

  BeantwoordenVerwijderen

In verband met spam modereer ik elke reactie. Na mijn goedkeuring verschijnt je bericht vanzelf op mijn blog. Bedankt voor je reactie!