vrijdag 30 augustus 2013

Orde in de knutselruimte #2: stempels

In een EERDER bericht liet ik jullie zien hoe ik de meeste van mijn materialen opberg in mijn knutselruimte. Ik stelde toen aan jullie onder andere de vraag hoe ik mijn clear stamps beter op kan bergen. Want ja, dit is niet helemaal ideaal, zoals jullie vast begrijpen: 



Wat een leuke en handige tips kwamen op dat bericht! Stiekem ben ik verliefd op het opbergen van clear stamps in dvd-hoesjes, maar tegelijkertijd wegen allerlei praktische redenen mee in mijn besluit om toch voor een ander opbergsysteem te gaan. Allerlei speciale dvd-hoesjes aanschaffen gaat toch redelijk in de kosten lopen en daarnaast nemen meerdere hoesjes toch nog redelijk wat ruimte in beslag. Dus ik koos voor een goedkopere oplossing, die tevens minder ruimte in neemt en toch nog eens zeer praktisch is: een 17-ringsmapje met insteekhoezen, echt Hema!  


Kijk nou toch eens hoe fijn! Heerlijk overzichtelijk en ik zou Miranda niet zijn als ik er geen handige tabbladen bij kocht, zodat ik de stempels per categorie kan sorteren. 


In de insteekhoezen passen veel van de grotere stempelvellen.


En voor de kleinere bedacht ik de volgende oplossing: de zijkant van een insteekhoesje rechts onderin tot het midden open snijden en foamtape in het midden van het hoesje plakken. Ik heb heel bewust voor dikker foam gekozen, omdat een stempelvel ook voor dikte zorgt. Met deze splitsing kan er onderin een stempelvel via de rechterkant ingeschoven worden en de andere gewoon via de bovenkant, zonder dat het allemaal gaat schuiven! *Blij*


Ik heb meer stempels dan er in een mapje passen, maar helaas stonden er niet meer mapjes in het rek. Er zitten in het mapje op de foto 10 insteekhoezen met stempelvellen, ik heb wel een tweede mapje nodig om het een beetje van een fatsoenlijke dikte te houden. Met tien vind ik het precies mooi:


Het bonnetje:
Ringband: 3,00. 
Insteekhoezen: 12 voor 1,00. 
Tabbladen: 1,60.

Ik ben helemaal in mijn nopjes met deze nieuwe opbergmethode, ik ga met plezier een tweede mapje vullen en voorzien van een keurige indeling. Nu nog een opbergmanier voor mijn paperblocks! Een aantal van jullie lieten weten misschien ook aan de slag te gaan met het in beeld brengen van jullie opberg-handigheidjes, leuk! Doen! Ben heel benieuwd!

15 opmerkingen:

  1. Dat is grappig zo heb ik het ook opgeborgen maar ik heb zoveel stempels dat ik nog een gedeelte moet opbergen in de klapper hihihi.
    En ik heb ook van elke stempel een afdruk gemaakt dat ik ook in een klappertje heb gedaan dat ik overal mee naar toe neem als ik van plan ben om weer nieuwe wil kopen zodat ik als ik niet meer zeker weet of ik een stempel al heb of niet kan terugkijken.
    Een hele fijne dag
    Cinderella

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb ook dit systeem. Verder heb ik alle pagina's op de foto gezet en ook mijn houten stempels. De foto's in dropbox gezet en overal waar ik ben kan ik met mijn smartphone naar dropbox om te zien welke stempels ik al heb. Mijn boekje werd te dik en te zwaar om mee te slepen.

      Verwijderen
  2. Leuk blog heb je! En wat een goede tip!

    Groetjes Wendy

    BeantwoordenVerwijderen
  3. leuk om te lezen Miranda, ik heb mijn stempels ook opgeborgen in een A5 map van de Hema, ik heb aan de bovenkant een stukje klittenband geplakt, zodat er niets kan uitvallen, hetzelfde heb ik gedaan met de mallen van Memorybox, echt handig, groetjes en veel plezier van je mooi opgeborgen stempels, Jeannette

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Lijkt erg op de manier die ik heb, alleen dat zonder de hoezen. Handig zo!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hihi wat een leuk verhaal! Heerlijk toch dat we zo blij kunnen worden van opruimen. Ik geloof dat ik even mijn hobbykamer induik!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. nice!!!
    Goed geregeld :)
    M'n paperblocs heb ik in gripzakjes zitten, per merk.
    En dat weer in van die postsorteerbakkies.
    Handig, want zo slingeren de restjes ook niet overal.

    Groetjes,

    Vera

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Je stempels zijn zo mooi en overzichtelijk opgeruimd. Moet dat ook nodig doen:)
    Fijne weekend,
    Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ja dit is zeker een handige manier van je stempels opbergen ☺

    Een gezellig (knutsel)weekend gewenst ☺
    Lieve grtjsss Erica xox
    heidebloempjuh.blogspot.nl

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik heb mijn stempels in 4 van die dikke zwarte ordners van de Action zitten. 1 met kerst stempels, 1 met baby en kinder stempels, 1 met goedkope stempels van de action en kruitvat enz en in de laatste zitten mijn meeste gebruikte en die van Marianne design.
    De meeste heb ik in die kleine hoesjes van de Hema zitten en voor de kleinere stempels heb ik grote hoesjes met de naaimachine in tweeën of in vieren gestikt en daar heb ik dan bovenin heel voorzichtig een opening in gesneden zodat ik ze er ook weer uit kan halen.
    Gewoon gekleurd A4 papier heb ik rechtop in een tijdschriftencassette staan en voor mijn scrapvellen heb ik speciale 12x12 inch cassettes gekocht bij het scrapbookdepot (cropper hopper paper holder) http://www.scrapbookdepot.nl/catalog/product_info.php/cPath/130/products_id/28787
    Het is jammer dat ik geen foto toe kan voegen dan kon ik laten zien hoe ik mijn 6x6 paperblocks opgeborgen heb, het is een beetje lastig uit te leggen maar misschien maak ik nog wel een keer een post over mijn hobbykamer.

    Fijn weekend!
    groetjes, Sas

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Dank je wel voor de supertip Miranda, bij mij ziet het er nog zo als op de eerste foto uit, alleen dan wel met een deksel erop maar denk toch dat ik maar een map ga aanschaffen.
    Liefs van Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  11. THNKS! Dit is een geweldig goed idee. Tof van je dat je dit met ons wilt delen. En dan nu. op naar de Hema.

    -xies- Renate.

    BeantwoordenVerwijderen

In verband met spam modereer ik elke reactie. Na mijn goedkeuring verschijnt je bericht vanzelf op mijn blog. Bedankt voor je reactie!