maandag 26 augustus 2013

Orde in de knutselruimte

Ik vind het fijn om en nette en opgeruimde knutselplek te hebben, zodat ik in een handomdraai weet en kan zien waar ik iets terug kan vinden. En sinds ik een groot dressoir volledig heb ingericht met mijn knutselspullen, was het een feest om orde aan te brengen in de beschikbare ruimte. Voor heel veel materiaal heb ik inmiddels een opbergmanier gevonden die ik fijn vind, voor een aantal spullen ben ik nog een beetje zoekende. Het leek me leuk dit eens in beeld te brengen. Misschien vinden jullie hier nog een handigheidje voor jullie eigen knutselplek. En misschien... kunnen jullie mij ook nog van tips voorzien voor de handigheidjes die ik nog niet heb gevonden!

Zie hier... mijn georganiseerde knutselplek in foto's - en een beetje tekst:

- Knopen, inktkussens en bedels/eyelets
Heel veel vakjes in een doorzichtige bak, ideaal voor kleine materialen. Ik vind het altijd een feestje om een logische indeling te maken op een gelijke eigenschap (kleur of grootte). - Klein materiaal
Naast bakken, vind ik doosjes met doorzichtige lades ook erg fijn. Ik stop er kleine prulletjes in, zoals wiebel-ogen, strikjes en kleine houten vormen. 


- Lint
Lintjes opbergen is vaak een dingetje, maar ik vind prima mijn weg door ze gewoon allemaal in een mandje te stoppen. Wel netjes natuurlijk, rondslingerende en verstrengelde lintjes vind ik vreselijk. Om deze taferelen te voorkomen, scheelt als je het verpakkingsfolie er gewoon om heen laat. Of een elastiekje!
 

 - Mallen
Een magneetmap ziet er netjes uit en is makkelijk op te bergen, MITS je zo een aantal mallen hebt, dat het niet meer in een map past. Een extra magneetmap aanschaffen is natuurlijk een optie, maar ik heb pas een veel fijnere optie gevonden: een koffertje met magneetvellen!

Voor:

Na:

- Tape 
Voor tapejes zijn heel veel leuke opbergmanieren (voor inspiratie, klik HIER), ik heb nu een hele gezellige en praktische optie: een letterbak. Mijn 'tapehuis' staat op het dressoir en ik kan de vrolijke tapejes heel de tijd bewonderen, het hele aanbod in een keer bekijken en als ik een rolletje nodig heb kan ik er meteen bij.


Dit tapehuisje is in een later stadium geverfd door mijn moeder, en aangevuld met een 'garage'. 


- Stempels
Ik heb ze op dit moment allemaal verzameld in een mandje. Wel handig alles bij elkaar dus, maar dit is zo een opbergmanier waar ik nog niet tevreden over ben. Het is lastig zoeken en het mandje begint aardig uit te puilen. Voor stempels ben ik dus op zoek naar een andere opbergmanier (een map? dvd hoesjes?), maar ik ben er nog niet over uit. Iemand een goede tip?


- Papier
Scrapvellen en veel A4-papier ligt in brievenbakken, gesorteerd op kleur. Mijn paperblocks liggen... in een kartonnen doos. Juist, nog zo een opruimprojectje waarvoor in nog een handige en mooie oplossing zoek.

Al deze doosjes, bakken en lades, passen uiteraard netjes op- of naast elkaar. Als ik mijn dressoir open trek, ziet het er hierdoor lekker uitgeruimd uit. In de zwarte doosjes op de foto hieronder, zitten bloemetjes, embellishments, letterstickers, enveloppen e.d.


Tot zover mijn 'orde'. :-)

Is jullie knutselruimte net zo ingedeeld? Of zijn jullie (ook) nog aan het worstelen met bepaald materiaal wat nog niet helemaal naar je zin is opgeborgen? En hebben jullie nog tips voor het opbergen van mijn stempels en paperblocks?


23 opmerkingen:

 1. Hoi Miranda, ik ben aan het overwegen om ook zo'n 'doos' voor mijn mallen aan te schaffen. Maar ik denk dat ik er meteen ook maar wat extra magneetvellen bij koop ;-) Voor de stempels heb ik gezien dat Marianne Design binnenkort een map uitbrengt waar je al je stempels mooi in kunt opbergen. Ik weet wel niet hoeveel mapjes er in zitten/kunnen, dus misschien heb je meerdere mappen nodig ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk om te zien hoe een ander haar spulletjes opbergt,
  je hebt het heel praktisch gedaan, ik berg ook veel op
  in mandjes en bakjes, alles overzichtelijk bij elkaar
  en niet veel los laten slingeren ☺

  Fijne nieuwe (knutsel) week ☺
  Liefs en grtjsss Erica ¤
  heidebloempjuh.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk om te zien hoe een ander dit doet, ik heb alles in doorzichtige bakjes van de Hema zitten. Met dan voorop een label nog eens met wat er in zit. Nu staan er dus wel 16 bakjes en is nog niet alles naar mijn zin en in mijn kast nog eens 8 dus ga er maar eens aan. Ik heb ook zo'n koffertje en ik ben er erg blij mee. Mijn papierblokken zitten ook in zo'n plastic bak v d hema maar dan het a4 formaat. Het is dus ook een enorme doos (2 dus stiekem) maar daar passen wel al mijn paperpads in. Nadeel is dat je er 6x6" en marianne design in kwijt kan maar hele grote blokken dus niet van 15x15 cm. Lang verhaal en misschien heb je er niks aan. Liefs Sabine

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, altijd leuk om te zien hoe iemand anders al z'n troepies organiseert!
  M'n snijmallen berg ik op in cd hoesjes met magneetvellen daar in en deze weer in een cd kastje. Ideaal!
  Stempels in die kleine vouwkratjes van de Action, en daar passen ook 6x6 paperpads in. Ook een grote houten bak van Xenos passen paperpads in.
  Verder alles in lades, en houten kastjes van Ikea. Regelmatig schuif en doe ik om alles netjes en overzichtelijk te houden, én binnen handbereik. Werkt lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijk om alles overzichtelijk te hebben! Daar hou ik ook van!
  Alexander heeft een papierkast gemaakt, daar liggen alle losse scrapvellen, A4 en A5 vellen in. Per rij op maat, ideaal!
  De stempels berg ik op in de hoesjes van Stempelatelier: http://www.stempelatelier.nl/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.browse&category_id=7&Itemid=57 Er staat ook een filmpje op, kan je zien hoe het werkt. Ik vind het superstrak opbergen! Ze zitten bij mij in DVD dozen van de Ikea. Soort bij soort, ideaal.
  Verder een aantal mandjes, lades, opbergbakjes met vakjes, blikken... Genoeg om alles geordend op te bergen!
  Groetjes!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat heb jij alles keurig gesorteerd. Hier is ook wel enige vorm van sortering maar niet zo strak als bij jou. Lint zit in potten per kleur bovenop mijn kast, charms en knopen in een bakje, bloemetjes ook per kleur in een bakje, stempels zitten in een grote ordner in insteekhoesjes waar je ook foto's in kunt doen. Werkt redelijk maar ze vallen er wel snel uit.
  Groeten, Aartje

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jeetje, wat heerlijk geordend! Mijn stempels doe ik in a5 insteekhoesjes van de Hema en dan in een multomap (ook van de Hema), bladert makkelijk door. Bovendien ook niet zo duur! M'n papierbloks haal ik meestal los als ik er eenmaal mee gewerkt heb en stop het dan in een mooie, grote opbergtas, daar gaat echt heel veel in (van papermania/docrafts)
  Groetjes Elly

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk om te zien hoe iemand zijn spulletjes opbergt. Het koffertje met de magneetmappen heb ik ook en er kan lekker veel in. Knoopjes, bedeltjes enz. heb ik in ronde "torens" van xenos met draaibare elementen en heel veel bakjes. Mijn stempels in dvd dozen met op de rug merk/naam van de stempels. Lintjes gezellig in een grote glazen pot net als mijn tapejes. Het huisje van jou vind ik echt een superleuk idee. Oh ja en je hebt een nieuwe volger omdat ik je blog, kaartjes en ideetjes zo leuk vind.

  Fijne dag,
  Groetjes Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heerlijk al die opgeruimde spullen. hou ik ook van en ben daar regelmatig mee bezig. DVD hoesjes wat je ziet bij SU materiaal lijkt mij handig. Maar lege dvd hoesjes zonder inlay, weet ik niet waar je die kunt krijgen. Ik heb ze nu in lege CD hoesjes gedaan (clearstempels) voorbeeld vel vastgeplakt zodat je weet waar je stempels zijn. op het hoesje aan de buitenrand een sticker wat er in zit en dan in een CD rekje die ik af kan sluiten. succes, groetjes, nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoi Miranda,
  Wat heb ik de laatste weken veel leuke post gemist. Ik kom in mijn vakantie echt niet aan bloggen toe. Te druk met van alles en nog wat. Maar jij bent wel creatief geweest zeg. Hele mooie kaartjes heb ik voorbij zien komen. Die kaart met cijfer 1 vind ik zo super leuk. Maar ook je post van vandaag is superleuk om te bekijken. Ik houd ook van orde maar ik moet zeggen dat als ik eenmaal bezig ben het er niet meer zo ordelijk uitziet. Veel van jou tips gebruik ik ook.Die magneet koffer heb ik nog niet zo lang geleden gekocht. Wat is dat een makkelijke manier om snel je stansjes op te ruimen en te pakken. Ik bewaar mijn stempels in van die opbergmapjes die je koopt bij de Action. Het is een mapje ongeveer half A4 formaat, er zitten allerlei vakjes in zodat je er allerlei stempels in kunt bewaren. Heel handig. als ik eraan denk zal ik er even een foto van maken en die naar je mailen.
  Groetjes Mirande

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik heb mijn stempels ook in dvd doosjes zitten voor mij werkt dat prima. ik heb een ladekast van ikea met hele diepe lades met daarin van die bijpassende inzetten. Daar gaan de dvd doosjes in. In een andere lade zitten mijn bloemetjes per kleur in, in ook van die inzetten. Mijn mallen heb ik allemaal aan de muur hangen. Ik heb magneetvellen op de muur geplakt en daar hangen ze aan. Perfect je ziet in een oogopslag wat je hebt. Mijn kleine dingetjes zoalsbrads heb ik allemaal in in een soort letterbakkastje in potjes uit kruidenrekjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ziet er netjes uit meid. Ik heb de luxe van een heuse hobbykamer, Die wel altijd netjes opgeruimd, maar ik heb niet zoveel doosjes nodig. Mijn stempels heb ik bakjes van de chinees zitten, net als mijn tapejes. Knoopjes, splitpennetjes, eyelets en ander klein spul heb ik in van die doosjes zitten waar je bijvoorbeeld snijvlees in bewaart. Voor mijn mallen heb ik een bewaarmap met magneetvellen (A-6 formaat), deze kan ik er heel gemakkelijk uithalen zodat ik niet mijn hele map op tafel heb liggen. Er passen 40 magneetvelletjes in die map, maar die zitten er nog niet in hoor. De ruimte die ik over heb gebruik ik voor mijn embossingfolders. Papier heb ik allemaal in klappers zitten, in insteekhoesjes.
  Ik zie hier een heleboel handige tips voorbij komen, misschien heb je aan mijn tips ook nog iets.

  -xies- Renate.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Nou, bij mij is het nog steeds grote chaos... Heb wel allerlei mandjes en laatjes, doosjes en blikjes, maar de ideale, opgeruimde werkruimte is het bij mij nog niet. Stempels heb ik ook weer in een mandje. Voor een aantal sets gebruik ik ook cd hoesjes, maar ik vind het niet altijd prettig werken. Vooral als de stempels een paar keer gebruikt zijn, plakken ze niet meer goed en vallen ze eruit zodra je de hoes weer opendoet. De laatst aangeschafte stempels gaan in een diepvrieszak met sluiting in een mandje.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Dat ziet er echt mooi opgeruimd en overzichtelijk bij je uit Miranda. Zoals je weet heb ik alles in kisten zitten, maar wel papier bij papier, lint bij lint, bloemen bij bloemen maar echt overzichtelijk nou nee, soms moet ik helemaal graaien door de kisten. Dank je wel voor de tips.
  Liefs van Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Super netjes en overzichtelijk..houd ik ook zo van!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hallo Miranda,
  wat ziet het er allemaal netjes uit.
  ik heb voor me kleine dingen een kastje met heel veel minilaatjes. mijn stempels liggen los in een la, ik zoek ook nog hard naar een betere opberg manier.
  mijn linten liggen op het moment ook los in een la, maar die ga ik hopelijk binnenkort anders opbergen. ik heb namelijk bij een andere hobbiër gezien dat ze de lintjes die op een rol zitten aan een stan heeft hangen. nu ga ik hetzelfde doen maar dan doe ik me lint op van die schattige houten klosjes.
  ik denk dat ik binnenkort jouw idee overneem om andere bloggers mijn opruim manier te laten zien.

  rianne

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, leuk! Kunnen we allemaal even spieken bij elkaar en ideeën op doen!

   Verwijderen
 17. Wat een heerlijkheid!!
  Zelf hou ik ook heel erg van orde, en het is zo handig, je weet alles precies te liggen.
  Voor mijn stempels heb ik cd doosjes gebruikt en ze daar in geplakt.
  Heel handig, vind ikzelf.
  Die blocks zwerven over mn bureau ;)

  Groetjes

  Vera

  BeantwoordenVerwijderen
 18. opgeruimd staat netjes! Ik houd daar ook van. Leuk om te zien hoe jij het een en ander hebt georganiseerd. Misschien moet ik binnenkort ook eens een tour doen...

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ziet er supernetjes uit! Ik heb inderdaad ook van die vakjes-dozen met allerlei knoopjes, bedeltjes, houten frutsels etc erin. Erg handig en overzichtelijk moet ik zeggen!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Reacties
  1. Ik heb ze eerlijk gezegd al heel lang niet gekocht, omdat ik ze heel weinig gebruik. De bedels die ik heb kocht ik op een hobbybeurs of bij KeLi Hobby in Leiden. Ik won er ook een keer een hele hoop bij hetwitteluik-shop.nl Groetjes, Miranda

   Verwijderen

In verband met spam modereer ik elke reactie. Na mijn goedkeuring verschijnt je bericht vanzelf op mijn blog. Bedankt voor je reactie!