zaterdag 10 augustus 2013

Air mail

Een ideetje wat al langer in mijn gedachten broedde, heb ik vandaag maar eens uitgewerkt. Altijd lekker om dat idee dan 'af te vinken', helemaal als de uitwerking is zoals ik in gedachten had. :) De binnenkant doet ook weer gezellig mee. Enne... weet je nog de rolletjes post-tape die ik won? Ik heb stiekem toch ook de rolletjes bij de Xenos gekocht - bijna hetzelfde, maar net even anders van kleur. Onderstaand kaartje is natuurlijk nog leuker met de naam van de kleine spruit er op, maar ik heb  (of beter: mijn omgeving heeft) nu even geen spruitjes. ;-)



Ik moet nog steeds even wennen aan het feit dat mijn (washi)kaarten voor veel mensen een voorbeeld zijn, hihi. Super leuk en ik vind het echt een compliment dat veel mensen mijn (tape)kaarten zo kunnen waarderen. Als ik inspiratie van mijn kaarten tegenkom op andere blogs, staat er in veel gevallen ook een verwijzing naar mij of mijn blog er bij. Tof vind ik dat! Natuurlijk is dit niet verplicht en natuurlijk vinden mensen zelf ook wel uit wat je allemaal met tapejes kunt doen - maar het blijft gek als ik bijna een letterlijke kopie zie, zonder een verwijzing. Of ben ik dan een gek die daar teveel waarde aan hecht? Ik voel mij zelf altijd een beetje lullig als ik een idee van een ander gebruik, zonder dit erbij te vermelden (dus ik zet het er netjes bij). Zien jullie wel eens een 'gelift' idee van jezelf, of een exacte kopie van je creatie - zonder een verwijzing? Hoe ervaren jullie dit?

Gebruikte materialen:
- Tape: Xenos
- Letters: Zeeman
- Stempels: Eline Pellinkhof (Air Mail)

24 opmerkingen:

  1. Tjonge! Ik val gelijk met mijn neus in de boter nu ik bloglovin weer open na een lange tijd! Wat een gaaf kaartje! Tja, ik herken het helaas ook dat ik soms kaartjes tegen kom die verdacht veel op één van mij lijken. Soms twijfel ik wel eens of het inderdaad een lift is, maar andere keren is het wel heel duidelijk. Ik maak me er maar niet druk om, maar vind het wel jammer. Overigens wordt er bij de meeste lifts wel netjes de inspiratiebron genoemd. En ja, laten we eerlijk zijn met zoveel inspiratie op het www is het wellicht ook moeilijk om iedere keer origineel te zijn en neem je onbewust een idee over. Misschien heb ik dat ook wel eens. Zo, dat was een heel verhaal :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Miranda,leuke stoere kaart laat je weer zien. Ik zet het er altijd bij als ik door iets of iemand op een idee ben gebracht,ik vind ere wie ere toekomt en als het een lift betreft dan maak ik er meteen een link bij,vind ik wel zo eerlijk. Lieve groetjes Miranda

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het is weer een toppertje Miranda. En dat is toch helemaal super dat anderen zoveel inspiratie bij je vandaan halen, maar snap wel dat je het fijn vindt als mensen dat ook even melden als ze een kaart hebben gemaakt die heel erg lijkt op die van jou. Heb het eigenlijk nog nooit meegemaakt dat mensen mijn kaartjes namaken, dus kan daar geen antwoord op geven, geen ervaring mee.
    Liefs van Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Vind het doodnormaal dat je een verwijzing maakt als je van iemand anders wat lift :) Dus die mening deel ik zeker met je!
    Wat een leuke tapejes toch weer.. moet ik nu ook langs de xenos.. help!

    Groetjes

    Vera

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Echt een heel lief en leuk kaartje!
    Ik heb geen blog ,maar begrijp heel goed wat je voelt en bedoelt,ik vind ook dat er een verwijzing moet staan van de inpiratie of bron.....

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Je bent al een BB-er aan het worden ( Bekende Blogger ), ontzettend leuk
    joh en lekker van genieten, zelf krijg je er ook weer inspiratie van.
    Je kaartjes zijn ook altijd super, net als deze ook weer ☺

    Groetjesss Erica ☼

    BeantwoordenVerwijderen
  7. wat een leuk resultaat heb je daar ! mooi gedaan
    grtjs,martina
    x

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ook deze is weer super leuk!
    Ik vind zeker dat het netjes is om de bron te vermelden indien je precies dezelfde kaart maakt maar als het alleen inspiratie is en je geeft er je eigen draai/stijl aan vind ik het weer anders... Maare... ik heb je laatst wel genoemd hoor ;)
    Fijne zondag!
    Groetjes Paulien

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Supergaaf hoor en inderdaad wel zo netjes om het erbij te vermelden meestal doe ik dat wel tenzij ik echt niet meer weet waar ik het idee vandaan heb.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Dit is een leuk tapeje! Die heb ik bij de Xenos gemist. Ben, na jouw bericht, meteen naar de Xenos gehold. Helaas was deze er niet bij... Ik ben dol op spruitjes! En op baby's! Gelukkig is een vriendin van mij eergisteren bevallen en mag ik zo weer aan de slag voor een kaartje.

    Tja... Dat liften... Ik denk dat je er weinig aan doet. Ik zie het met enige regelmaat. Jammer is dat. Gelukkig zie ik bij tape-kaartjes erg vaak jouw naam als inspiratiebron voorbij komen.

    Liefs Sanne

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Je kaartje is weer lekker stoer. Ik kan me voorstellen dat je het vervelend vind, maar ik denk niet te vookomen, er komt zoveel voorbij op het web. Wel netjes als ze verwijzen naar jouw, of het voorbeeld zelfs plaatsen op hun blog. Blogland is zo immens groot en een heel groot deel van de mensen gaan er correct mee om, hou je daar maar aan vast. groetjes, Ingrid.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Goed bezig meid. Ook dit kaartje is weer super leuk gemaakt.
    Ik heb wel eens een kopie van één van mijn kaartjes gezien, zonder verwijzing. Dat vond ik een heel vreemd iets. Zelf zet ik meestal in mijn berichtje waar ik mijn inspiratie vandaan heb, als het even kan zelfs met een directe link hier naartoe.

    -xies- Renate.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. liften is prima, maar dan wel met verwijzing! en je kaart is superleuk, mooi fris en strak van vormgeving en toch speels!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Gaaf is dit kaartje en wat past dit tape er perfect bij. Meestal als ik een ideetje pik/lift dan verwijs ik waar ik het vandaan heb, als ik het nog weet. Maar er gaat zoveel rond op het internet en pinterest dat je soms niet meer weet waar je het vandaan haalt. Zie het als een compliment als je jouw idee ergens tegen komt, meestal verwijzen ze wel naar jou blog.

    Groetjes,
    Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
  15. hoi Miranda,

    Prachtig is ook dit kaartje met washi tape,gisteravond zo iets gezien op Pinterest.
    Heel veel kaarten enzo kun je vinden op Pinterest, google[je hoeft maar een woordje in te typen en je hebt heel veel mogelijkheden},dan is het onmogelijk om alles onder controle te houden, dan zouden we zelf niets moeten plaatsen op internet.
    Sommige kaartenmaaksters zijn al meer dan 30 jaar creatief bezig,en maken de prachtigste dingen.
    Wanneer je een kaartje tegen komt, dat gelift is, is dat een heel groot compliment moet je maar denken.
    Gewoon lekker leuk bezig zijn dat is toch het belangrijkste, lijkt mij.
    Ik geniet van je gemaakte creaties, ga maar lekker door.

    Groetjes Sippie.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Hoi Miranda, jouw washikaartjes zijn een hit! Een linkje is wel zo netjes. Ik denk dat het slim is als je je er niet al teveel aan stoort. Ik praat uit ervaring want ik heb me hier in het begin heel druk over gemaakt! Tegelijkertijd is er zoveel te vinden op Pinterest dat het haast onmogelijk is om echt 100% origineel te zijn. Kortom: laat je niet afleiden en ga lekker in je eigen stijl door!

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Heel mooi kaartje Miranda, kaartjes met 'postkaarten' op vind ik altijd leuk!
    Ik vind het ook maar zo netjes en eerlijk om de naam te vermelden van degene waar je je inspiratie haalt, zeker als het bijna een identieke kaart is. Jouw naam zie ik regelmatig voorbijkomen hoor!
    Las dat je het huisje van MD ook gekocht had, ben benieuwd naar je kaartjes ermee!
    Lieve groetjes, Berlinde

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Hoi Miranda, SUPERTOF is deze weer, zo ook je tags en vorige kaartjes die ik in de vakantie gemist heb. Als ik ergens een mooi kaartje tegenkom om te onthouden dan sla ik het op onder "Afbeeldingen" en geef het de naam van het blog waar ik het kaartje vanaf heb gehaald. Zie ik meerdere mooie kaartjes op hetzelfde blog,dan geef ik ze een nummer. Dat wordt dan bijvoorbeeld zoiets als: creaties-miranda1 en creaties-miranda2 etc. Dat werkt voor mij prima. Ik verwijs dan ook altijd naar het blog waar ik het idee vanaf heb gehaald. Liften mag, dat kan je ook niet tegenhouden, is eigenlijk ook wel een compliment. Maar men moet wel beseffen dat het soms heel veel tijd kost om tot een mooi ontwerp te komen en is het dus wel zo leuk als je de bron vermeld .... toch. Verder zou ik me er niet al te druk over maken, sommige kaartjes zijn net handtekeningen, heel herkenbaar dus ;) En is het vaak niet eens nodig de bron te noemen. Begrijp je :) Groetjes Yolanda B)

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Hallo Miranda, super is deze weer. Ik vind die posttape van de xenos ook erg leuk. Ik herken je verhaal wel, al denk ik dat ik mezelf er soms ook schuldig aan maak. Lees vaak de blogs via de ipad en sla dan wel eens iets moois op, maar kan er dan geen naam bijzetten. (Hoop altijd dat iemand de naam van zijn blog in de foto heeft staan, doe dat zelf eigenlijk wel altijd). Dus soms weet ik het dan niet meer.
    Al heb ik zelf ook al eens een kaart tegengekomen die wel heel erg veel op die van mij leek zonder verwijzing en daar wordt ik dan toch een beetje narrig van.
    Groeten, Aartje

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Gaaf! Ben gek op postcard stamps, en het tape er bij is natuurlijk super! Heel erg leuk kaartje.

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Je maakt gewoon leuke kaarten en door je enthousiasme inspireer je anderen, waaronder dit persoontje. Voor mij een reden om een paar rolletjes washitape mee te nemen op vakantie en een paar fineliners en er lekker mee aan de gang te gaan. Uiteindelijk het kaartje wat ik net geplaatst heb thuis gemaakt, maar het is heerlijk om nu even met wat minder middelen aan de slag te gaan. Bedankt. Groetjes, Nelleke

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Hi, wat een leuk kaartje! Ik vind het inderdaad ook leuk om te zien, dat wanneer iemand een idee van me heeft opgepikt mijn naam erbij vermeld. Snap het helemaal dat je het niet zo leuk vindt als niet iedereen dat doet. Ikzelf zet eigenlijk altijd erbij waar ik mijn inspiratie vandaan heb. Dat kan zijn van Pinterest of een andere blog. Wel zo leuk toch (en eerlijk) :).
    Groetjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Ik herken dat wel. Het liften, al heb ik een keertje een kadolabel van iemand gekregen en zei o wat leuk dat je mijn idee hebt gebruikt, zij helemaal verbaasd hu hoe bedoel je? Blijkt zij bij toeval iets te hebben gemaakt wat erg leek op iets wat ik zelf eerder al had gemaakt zonder dat zij dat wist. schaam schaam. Maar goed het is in elk geval een hele eer dat mensen je ideeën gebruiken. Betekent dat jij goede ideeën hebt.

    BeantwoordenVerwijderen

In verband met spam modereer ik elke reactie. Na mijn goedkeuring verschijnt je bericht vanzelf op mijn blog. Bedankt voor je reactie!