zondag 1 april 2012

A Sweet Little Baby Is Born


Tadaaaa... daar is 'ie dan. Ein-de-lijk een kaartje met het nieuwe papier en ander nieuw materiaal van de nieuwe baby serie van Eline Pellinkhof. Het is me inmiddels gelukt om duidelijkere foto's te maken, dus kijk hieronder mee met uitvergrote details.

Het envelopje (craftable) heb ik dit keer voor het eerst gebruikt, ik vind hem erg leuk! In het envelopje zit een label die er uit gehaald kan worden. Als tekst staat er op: 'A sweet little baby is born'. Bij een baby kaart hoort een toepasselijk bedeltje, die paste goed aan het touwtje van de label.

Nu versierde ik de rand van een kaart nog wel eens met een streepjespatroon met stift, maar al geruime tijd wil ik een stikrandje met draad - gemaakt met de naaimachine.  Nu lijkt me dat a) teveel gedoe en b) ik maak nooit gebruik van de naaimachine dus c) geen optie. Omdat ik toch heel graag zo een stikrandje wilde, ben ik maar zelf in de weer gegaan met naald en draad. Gaatjes prikken door papier gaat immers prima en mijn moeder had genoeg materiaal liggen wat ik daarvoor kon gebruiken. Hij is niet helemaal perfect recht, maar dat hoefde ook niet. Ik vind het resultaat een leuke opfleuring en toevoeging geven aan de kaart.

De laatste weken worden mijn kaarten extra feestelijk door een gezellig vlaggenlijntje. Met een touwtje erbij: net echt! Doordat het papier geschikt is voor zowel een jongens- als een meisjes kaart, heb ik bewust ook geen stempels of iets dergelijks toegevoegd die gericht zijn op de geboorte van een bepaald geslacht. Hartstikke handig!

Omdat ik de kaart zelf erg leuk vind, komt deze kaart niet in de Creatiewinkel. Ik bewaar hem zelf voor als iemand in mijn omgeving een klein hummel(inne)tje heeft gekregen.

Morgen weer twee kaarten die wel in de Creatiewinkel komen!

8 opmerkingen:

 1. Anita Vlasblom1 april 2012 om 21:42

  Hoi Miran,
  Hij is mooi, en ik hoop dat ik hem snel kan gebruiken haha! Wat een mooie kaarten maak je SUPER! Liefs Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke kaart! Wel een beetje jammer dat die niet gekocht kan worden. Maar zo'n zelfde kaart maken dan?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoezo, wil je hem kopen? ;) Ik heb er toevallig vandaag wel aan gedacht om hem binnenkort gewoon nog een keer te maken. Wie weet...

   Verwijderen
 3. Het is weer helemaal een kaart naar mijn smaak geworden. Dat envelopje is wel errug leuk hoor!! Ik ben ook niet van de naaimachine, dus als ik een stiksteekje wil, doe ik dat ook met de hand. Om het lijntje mooi recht, en de gaatjes met gelijke afstand te houden, kun je met een radeerwieltje langs een liniaal gaan, terwijl je papier op een rubbermatje ligt....scheelt weer prikwerk.....En met 1 draadje borduurgaren, of gewoon naaimachine garen krijg je dus hele mooi randjes. En wat ook leuk is, is met de Sew Easy werken!!! Als je een keer wilt proberen kan ik het je wel lenen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, het envelopje is leuk he! Heb jij hem ook? Ik twijfelde voor het naaien nog welk soort garen ik zou gebruiken. Deze is vrij dik, maar voor nu vond ik dat wel leuk. Maar een heel fijn draadje kan ook heel mooi zijn ja. Ik heb even geGoogled op Sew Easy, daar zijn leuke dingen van zeg! Ik zag zelfs een rolding voor een heel woord 'Love', geinig! Welke heb jij?

   Verwijderen
 4. Ik alle soorten die in de eerste collectie zijn uitgekomen van de Sew Easy, dus niet met "Love" :-) Ik stop alles wel even in mijn sporttas, en als je er dan ook bent, kun je het meenemen om uit te proberen.
  Het envelopje heb ik (nog) niet, maar die staat hoog op de wensen lijst :-)
  En oh ja......mijn bovenstaande opmerking zijn niet als kritiek bedoeld hoor!!! Echt alleen als tip hoe je het ook nog kunt doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nou, dat zou ik wel eens willen uitproberen ja. Donderdag werk ik extra waardoor ik overdag niet kan sporten, dus dan hoef je je spullen niet in je tas te stoppen. :)
  Oh ik vat je opmerkingen niet op als kritiek hoor! Ik vind het alleen maar leuk dat je reageert en met handigheidjes komt! :)

  BeantwoordenVerwijderen

In verband met spam modereer ik elke reactie. Na mijn goedkeuring verschijnt je bericht vanzelf op mijn blog. Bedankt voor je reactie!