maandag 2 april 2012

New Home

Zoals gezegd, vandaag weer twee nieuwe kaarten voor in de Creatiewinkel. Ik had al een tijdje het idee in mijn hoofd om een verhuiskaart te maken met de leuke vogelhuisjes (Marianne Design). Toen ik toch bezig was, heb ik meteen maar twee verhuiskaarten gemaakt. De uitwerking is niet helemaal zoals ik in mijn hoofd had, maar ik vind de kaarten wel twee vrolijke kaarten geworden. Mede door het papier uit een oudere, maar nog steeds mooie serie van Eline Pellinkhof.

De eerste kaart die ik jullie laat zien is een kaart die je uit kunt klappen. Dit is een van de weinige kaarten die ik ook aan de binnenkant heb beplakt, meestal doe ik alleen de voorkant van een kaart.

Dit is de voorkant van de kaart.

  Vergroot detail van de twee uitklapbare delen aan de buitenkant.

De binnenkant van de kaart, met aan de onderkant bewust wat 'lege' ruimte om te schrijven.

  Vergroot detail van de uitklapbare delen aan de binnenkant.
Dezelfde opzet, maar net even anders.

Bij de tweede kaart staat de postzegel centraal. Het papier op de achtergrond heeft postzegels, maar dit thema komt ook terug in de versiering op de vlaggenlijn. De "vlaggetjes" hebben de vorm van een postzegel met daarop een huisje, de rechterkant van de kaart heeft een geribbeld postzegel-randje en rechts onderin de hoek heb ik een stempel gebruikt die wordt gebruikt door de postbode om post af te stempelen.

Voorkant van de kaart.

Uitvergroot detail van de voorkant.

Interesse in de eerste kaart? Neem een kijkje in de Creatiewinkel!

7 opmerkingen:

 1. Ik heb volgende week een nieuwe woning kaart nodig, en ik ga jouw idee gebruiken!!! De vogelhuisjes.....wat gaaf, daar zou ik nu nooit opgekomen zijn! Leuk dat we elkaar steeds op nieuwe ideeën brengen, dank je wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk om te horen dat mijn kaarten je inspireren. ;) Ik ga vanavond zelf ook nog een variant op deze kaart maken, maar dan zoals ik in gedachten had voordat ik aan deze twee begon: wit met rood accenten. Ben benieuwd of ik mijn idee in gedachten goed kan uitwerken op papier. Plaats je jouw vogelhuis-verhuis-kaart op je blog? Ben nieuwsgierig hoe jij ze in je kaart gaat verwerken!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind beide kaarten echt hardstikke leuk. Weer mooi gedaan. Het enige wat ik iets minder vind (als ik eerlijk mag zijn..) zijn de letters van new home. Misschien ligt het aan mijn smaak.. Maar vind dat op de een of andere manier iets minder. Maar verder nogmaals, leuke kaarten!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tuurlijk mag je eerlijk zijn, ik hoor graag wat er mooi is maar natuurlijk ook wat er eventueel minder mooi is. Wat vind je niet zo mooi aan de letters? Dat ze glimmen bijvoorbeeld, het lettertype, of past het voor je gevoel niet bij de kaart?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik denk het lettertype en dat ze glimmen. Ik weet het niet precies, maar ik heb al zoveel leuke teksten, letters en alles voorbij zien komen op je kaarten, dat ik wel weet dat je veel leukere letters in bezit hebt. ;) Maar vooral doen wat jij het mooiste vind, ik heb er geen verstand van. ;) Ik heb dat crea bea deel niet geerft.. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ook zonder crea-gen kan je prima beoordelen wat je mooi of niet mooi vindt! Deze letters zijn gewoon jouw smaak niet, dat kan natuurlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Miranda, ik heb even lekker zitten smullen van je kaartjes ik vind ze leuk en ook leuk te versturen.. Meestal zijn ze dik en teveel bloemen erop....Maar de nieuwe woningen zijn erg leuk gedaan.... Kom snel weer even snuffelen en inspi op doen

  groetjes Ingrid<3

  BeantwoordenVerwijderen

In verband met spam modereer ik elke reactie. Na mijn goedkeuring verschijnt je bericht vanzelf op mijn blog. Bedankt voor je reactie!