zaterdag 21 april 2012

Knutselbeurs

Ik ben echt in een tophumeur! En dat terwijl ik vanmorgen om 6:15 mijn bed al uit moest om mijn zusje en een vriendin richting Schiphol te brengen voor een tripje naar London. Nadat zij waren afgezet, reed ik samen met mijn moeder richting Alkmaar. Daar is vandaag (en morgen!) een hobbybeurs met heel veel kraampjes met (o.a.) knutselspullen. Ik was nog nooit eerder op een knutselbeurs geweest, dus ik was benieuwd wat ik aan zou treffen. Nou, bij de eerste kraam was ik meteen al flink verkocht door allemaal leuk materiaal dus dat beloofde wat voor de rest van de dag. Het was een hele leuke beurs met een gezellig aantal mensen. Geen gedring dus voor de kraampjes om wat uit te kunnen zoeken. De keuze was reuze, dus ik heb flink - heel flink - ingeslagen. Ik vind baby-kaarten het allerleukste om te maken, dus alles in het blauw en roze en/of met een schattig plaatje belandde uiteraard in mijn tas: mijn mega grote Pink Ribbon shopper. Juist, ik was goed voorbereid. ;) Ik heb heeel veel leuk papier gekocht, bloemetjes, buttons, stickers, ponzen, stempels...

Omdat het mij al heel lang leuk lijkt om stempels in te kleuren, heb ik vandaag samen met mijn moeder toch ook maar markers gekocht. De kosten met z'n tweeen delen is toch een stuk aantrekkelijker. Mijn moeder heeft al potloden liggen om plaatjes in te kleuren, maar ik vind potlood vaak niet sprekend genoeg tussen al het kleurige papier op kaarten. Stiften vallen wel duidelijk op en je kunt mooie schaduweffecten maken met deze stiften. Ik heb ze bij thuiskomst meteen even getest en ja hoor... ik ben om! Het is even wennen en oefenen (je kunt er heel veel leuke dingen mee doen, maar eerst maar eens 'gewoon' inkleuren onder de knie krijgen), maar ik weet nu al dat deze stiften mijn kaarten zeker gaan opfleuren de komende tijd. En dan moet je natuurlijk ook iets hebben om in te kleuren, dus dan is een stempel van Eline Pellinkhof natuurlijk wel errug leuk! De komende week heb ik nog steeds vakantie (wel mijn laatste van de drie), dus ik ga me nog even flink uitleven met al mijn huidige en nieuwe spullen! Het resultaat verschijnt vanzelf wel weer op mijn blog.

Toedeledokie! Ik ga weer even oefenen met kleuren.

Mijn eerste probeersel met de markers van Nellie Snellen.

PS. Wist je dat te fanatiek knutselen ook slecht voor je kan zijn? In normale werkweken knutsel ik meestal een of twee dagen, maar nu in mijn drieweekse vakantie ben ik bijna elke dag wel bezig. Ik heb ook al anderhalve week last van een trillend ooglid, en dat is geen toeval. Toen ik ging Googlen, kwam ik er achter dat de mogelijke oorzaak van een trillend ooglid o.a. oververmoeidheid kan zijn (nee), stress (ook niet) of langdurtig ingespannen werk met de ogen (bingo!). Dus naast een gevaar voor snijwonden (mijn eerste knutseldag belandde het stanleymes in mijn duim...) heeft in hoge mate creatief bezig zijn dus ook nog een mogelijk effect op het lichamelijk welzijn. Wees dus gewaarschuwd, haha! ;)

4 opmerkingen:

 1. Wat zul jij je lekker hebben kunnen uitleven vandaag, dit soort dagen zijn leuk voor je humeur maar wel auw voor je portemonnee :-)
  Je eerste resultaat met de markers is echt heel goed geworden, je hebt talent hiervoor! Als je eens in mijn stempelvoorraad wil komen kijken ben je welkom, dat weet je he!
  Weet je dat ik ook al zo;n twee weken last heb van een trillend ooglid, is toch niet aanstekelijk hoop ik hahaha.....
  Tot morgen, Xco-time..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het was zo leuk op de beurs, maar in zo een fanatieke bui doet míjn beurs ook pijn ja haha. Ach, nu kan ik voorlopig vooruit! Papier hoef ik het komende jaar niet meer te kopen. Het kleuren is erg leuk, heb net even verder geoefend. Ik kom graag eens wat afdrukjes van je lenen, want ik heb (nog?) niet veel inkleur stempels. Deze baby is een hele leuke eerste! Toevallig dat je ook een trillend ooglid hebt, ook fanatiek geknutseld? Of toch een van de andere symptomen... ? Tot morgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een droppies weer...nicht...je verrast me iedere x weer!!Super leuk..hoe kom je er op..?
  En gek hé...maar bij mij trilt er iets anders maar dat wil je vast niet weten whaha...sorry..
  Neem je je 'doos'bij onze afspraak weer even mee..??
  See you! x Tanja.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Volop plek voor inspiratie in mijn vakantie! Ik heb alleen van trillende oogleden verstand, voor andere trillende lichaamsdelen moet je echt even Googlen. ;) Is goed, ik zal mijn "winkeltje" weer meenemen als je komt knippen!

  BeantwoordenVerwijderen

In verband met spam modereer ik elke reactie. Na mijn goedkeuring verschijnt je bericht vanzelf op mijn blog. Bedankt voor je reactie!