dinsdag 9 december 2014

Terugblik: Sinterklaas inpakwerk

Sinterklaas is leuk. Net als cadeautjes geven. En inpakken. Dus, daar maakte ik wat leuks van. Dit soort berichten zijn natuuuuuuuurlijk veel leuker en handiger voordat de Sint het land alweer verlaat, maar ik wil mijn familie natuurlijk van te voren niet al prijsgeven hoe hun cadeautjes er uit zien. Een cadeautje overhandigen is zoveel leuker als er tijdens het inpakwerk wat extra aandacht aan is besteed. Ik maakte er geen uitgebreide pakketten van, maar met een kleine moeite is een cadeautje heel eenvoudig extra leuk te maken! Hopelijk kunnen jullie nog een kleine dosis Sinterklaas aan, misschien alvast wat inspiratie voor volgend jaar? Ik ben alweer aan het aftellen hoor! ;-)

Het is vast geen verrassing dat ik bij de HEMA iets leuks vond. Er lag een pakketje met allerlei leuke zakjes voor slechts een euro:


Ideaal voor een klein cadeautje. Leuk en snel ingepakt! Mijn broer kreeg een van deze leuke zakjes, in het envelopje aan het zakje zit het gedicht. Zijn naam belandde op een stukje afgescheurd washitape, ook van de HEMA! De knijper had ik nog over van vorig jaar, gewoon een leuke stempel gebruiken en met inkt van Stazon op een houten knijper gestempeld.Nog meer leuke zakjes vond ik bij Leuke Lintjes, ik kocht ze op de KreaDoe! Hier belandde het gedicht in een mini envelopje, die ik maakte met mijn Envelope Punch Board.


Wat een super eenvoudig idee is, maar net een beetje extra geeft: doorzichtige folie over je inpakpapier! Je hebt hierdoor twee laagjes, maar je pakje glimt en is net even 'chiquer' dan met slechts een velletje inpakpapier.


En leuk inpakpapier doet natuurlijk ook al meer dan de helft! Touwtje, labeltje, Sint-stempel en met een alfabet-set heb je zo iets geinigs in elkaar. En als je het uiteinde van het papier omvouwt, heb je ook weer net even een leuker effect:


En nog leuker: met stempels je eigen inpakpapier creëren, door er gewoon op los te stempelen:


Zijn er nog meer mensen die met Sinterklaas extra aandacht besteden aan het inpakwerk? Ik vind het zo leuk!

19 opmerkingen:

 1. Ziet er geweldig leuk uit zo, Miranda!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gezellig hoor, weer wat leven op je blog! Leuk inpakken doet zoveel! Wij moesten ons met sinterklaas juist inhouden. Er moest geraden worden van wie het kadootje was. Dus heel simpel een papiertje er omheen en een gedicht erop.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Miranda,
  aha, jij bent er ook zo een die nu alweer voorpret heeft. Heel leuk om te lezen! Ik heb deze keer van het inpakwerk niet zoveel werk gemaakt. De surprise zat wel heel mooie ingepakt.
  Jouw cadeautjes zien er echt top uit. bijna zonde om open te maken.
  Groetjes,
  GerJanne

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ontzettend leuke inpakideetjes Miranda, die Sint stempeltjes zijn zo gaaf op het inpakpapier! Ik vind het altijd leuk om een cadeautje feestelijk in te pakken, dat oogt meteen leuk voor de ontvanger :D

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat ziet dat er leuk uit! Alleen het pakje is al leuk en zonde om uit te pakken ;).

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk zeg! Ik heb alles 'gewoon' ingepakt in Sinterklaaspapier. Wel aan elk cadeautje een kraft label gehangen met daarop de naam. En die had ik gestempeld met... jawel houten letterstempeltjes van de Hema!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Voor nog meer tips voor Sint 2015, kan je op mijn blog terecht; Marliesmakes.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat is dan weer een nadeel van in België te wonen: wij staan 's morgens op en vinden een overvolle tafel. Jullie zijn weken lang stiekem bezig met het zoeken en inpakken van de pakjes. Ik vind je verpakkingen heel leuk en origineel, maar zal ze toch eerder moeten omvormen naar een verjaardagsverpakking, maar dat lukt wel ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Liggen de cadeautjes open en bloot op tafel? Ook niet leuk! Uitpakken is hier ook een groot gedeelte van alle pret! :-)

   Verwijderen
 9. Hallo Miranda,
  Dank je wel voor je vroege reactie op mijn diorama kerstkaart! Helaas heb ik geen 'front aanzicht'-foto van de binnenkant gemaakt. En dat lukt ook niet meer, omdat ik de kaart al voor de eerste Adventszondag heb verzonden...

  Ik vind jouw cadeautjes heel gezellig en leuk verpakt! De Hema heeft de laatste jaren echt hun crea assortiment bijzonder uitgebreid, hoera voor de Hema! (-: (dat rijmt nog ook)
  Aan het inpakken van cadeaus besteed ik ook graag aandacht. Veel gezelliger dan het pakpapier, dat een speelgoedwinkel bijvoorbeeld er omheen doet. Vaak is dan ook niet echt netjes... Ik laat ook maar zelden al iets inpakken, tenzij ik weet dat het naar mijn zin is (...verwend??)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jammer dat je daar geen foto van hebt, ik gebruik mijn fantasie wel even daarvoor. Dank je voor je complimenten. En ja... de HEMA hé, whieee! En als je inpakken zelf beter en leuker kan (en dat is regelmatig het geval in winkels ;-) ), vooral lekker zelf blijven doen! Dat is het leuke van onze hobby: zelfs het pakje is een cadeautje! En wij zijn ook weer van de straat, hihi.

   Verwijderen
 10. Dit ziet er zeker erg leuk en aantrekkelijk uit, vooral je cadeautjes met pakpapier vind ik er gaaf uitzien.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Helaas vieren ze hier in Spanje geen sinterklaas..........tja die is in die tijd gezellig in jullie landje op bezoek!!
  Wij vieren hier 'drie koningen' , en ja, dan pak ik ook de dingetjes extra leuk in.
  Groetjes Mary

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Leuke dingen voor de mens! Helemaal mee eens dat een cadeautje mooi verpakt moet worden. Maar dit jaar verliep alles anders, begon veel te laat door alle omstandigheden. Veel werken, en dan Tim jarig, dat het er dit jaar echt bij inschoot! Maar je hebt leuke diverse mogelijkheden laten zien. Inspiratie voor volgend jaar!!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Super leuk, en zo veelzijdig. Ik had ook kraftpapier bestempeld met die stempelset, viel in de smaak!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Deze kadootjes zijn al een feestje op zich. En dan worden ze ook nog uit gepakt. Zonde!!!

  -xies- Renate.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat heb jij je kadootjes gaaf in gepakt zeg! Dat uitpakken is al een feestje. Ik had voor mijn kids ook gestempeld...labels..papier enz. De inhoud vonden ze toch leuker:P
  Fijn weekend,
  groetjes
  Neline
  ps....even terugkomen op je reactie op mijn blogpost. De beentjes zien er idd anders uit bij de knieën....ach..daar prikken we gewoon doorheen.

  BeantwoordenVerwijderen

In verband met spam modereer ik elke reactie. Na mijn goedkeuring verschijnt je bericht vanzelf op mijn blog. Bedankt voor je reactie!