maandag 6 oktober 2014

Envelope punch board #1

Mijn Envelope Punch Board was figuurlijk stof aan het vangen. Niet letterlijk, want hij zat nog heel netjes in de doos. Ongebruikt. Schande! Ik heb vele leuke voorbeelden gezien met de EPB, maar ik was er nog niet aan toe gekomen om er eens voor te gaan zitten. 

Uitgewerkte tutorials vind ik het makkelijkste, filmpjes kijken is ook ideaal maar dan moet ik rommelen met mijn mobiel en dat is dan weer niet handig (de pc staat niet in mijn knutselruimte). Maar goed, ik had natuurlijk het leuke voorbeeld van de kaart in een envelop gezien bij Inge. Ik maakte het model eerder na met meet en snijwerk, nu wilde ik hem maken met mijn EPB.

Ik had al snel door dat ik het niet goed deed, maar het zag er niet onaardig uit dus ik ben gewoon verder gegaan met waar ik mee bezig was. Oefening baart kunst, dat blijkt wel. Als je het eenmaal door hebt, is het appeltje eitje. Maar zo ver ben ik nog niet. ;-) Na enig rommelen, kwam er dus een vierkant model uit in plaats van een rechthoekige. Ook prima!


Ik besloot er meteen maar twee te maken. Gewoon op dezelfde foute manier haha, want ik wilde wel een passend setje hebben. Hij is lekker op z'n Miranda's: eenvoudig van opmaak. En om de voorkant wat op te leuken, besloot ik een van de gestempelde bloemen nogmaals uit papier te snijden/ponsen en verhoogd op te plakken. Ook daarin meteen weer wat geleerd, want bij de tweede variant (de roze) plaatste ik de bloem op een iets andere plek zodat hij mooier uit zo komen.


De achterkant kreeg ook wat opvulling. Het is zo eenvoudig, maar zo leuk!


Het kaartje binnenin kreeg naast wat stempelwerk ook wat laagjes papier. Ook hierop qua stempelwerk net even een iets minder perfecte opvulling qua bloemen, maar ik vond het niet zo storend dat ik het weer opnieuw wilde doen. Op de tweede variant hield ik er natuurlijk wel weer rekening mee:


Ik vind het helemaal leuk! Op naar mijn volgende EPB-projectje. Als ik vriendjelief nou even achter de laptop vandaan lok, kan ik wellicht de volgende keer wel met filmpjes aan de slag zodat ik geen missers maak qua afmetingen! To be continued.

Gebruikte materialen:
- Kraftpapier: Boekenvoordeel
- Bloemen: Stampin' Up (Flower shop)
- Inkt: Stampin' Up
- Tekst: Eline's words

Challenge:

15 opmerkingen:

  1. wat leuk gemaakt ! zuperzzzz !
    grtjs,martina
    x

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hahah, oefening baart kunst, klopt helemaal! En zeker met dat punchboard. Mijn enveloppen kregen in het begin ook allerlei maten, behalve de maat die ik eigenlijk wilde. Leuk dat je veel gestempeld hebt. Geeft een mooi effect.
    Fijne avond, Ellen

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heel leuk! Met het rood is wat vrolijker, maar ik vind de bruine versie het mooist!
    grtz. Colien

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Heel erg leuk geworden allemaal! Het EPB is lekker veelzijdig he! Bedankt voor het meedoen bij SU-per Challenges!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ooh, wat gaaf! Het is ff stoeien, maar dan heb je ook wat! Dat is nog eens leuk om te krijgen!
    Gezellige avond!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat leuk dat je wat dingen met de envelop punchboard gaat laten zien. Ik heb er ook net 1 gekocht en nog een beetje zoekende.
    Dit is in ieder geval al heel mooi.
    Groeten, Aartje

    BeantwoordenVerwijderen
  7. De EPB was voor mij een overbodige luxe, althans dat vond ik in het begin. Het duurde niet zo heel lang en ik ging toch overstag (= Het is super eenvoudig, maar pas als je de kneepjes van het vak eenmaal kent... Blij met dit hulpmiddel ben ik zeker, al gebruik ik 'm ook nog veel te weinig.

    Geinige envelopjes heb je gemaakt. Als je niet verteld had dat je een andere maat wilde verkrijgen, was het zeker niet opgevallen. Leuk zijn ze geworden. Veel plezier met het uitvinden van de mogelijkheden!
    Groetjes, Judith

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ha Miranda.
    heel leuk! Ik heb hem ook en gebruik hem zo af en toe. Dit heb ik nog niet geprobeerd, dus dat gaat vast een keer komen.. Mooi met die stempel en de verhoogde bloem.
    Groetjes,
    GerJanne

    BeantwoordenVerwijderen

  9. Hoi Miranda,

    Heel gaaf gemaakt je kaartjes,
    vaker gebruiken hihi ☺

    Gezellige en fijne nieuwe (knutsel) week ☼
    Liefssss Erica
    {Heidebloempjuh}

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Zo zie je maar weer, voor een gaaf kaartje heb je maar een stempel, o nee, twee stempels nodig. Heel leuk. Bedankt voor het meedoen aan de SU-per challenge. Groetjes, Gonny

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Het staat ook wel heel verzorgd als je bij je kaart een bijpassende enveloppe hebt, twee mooie voorbeelden hiervan laat je zien!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Hey Miranda, mooi gedaan! Superleuk! Mooie stempels he van SU! Groetjes, Miranda v.d.W.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Mooi gedaan. Gezellig dat je meedoet met onze SUper challenges.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Echt zonde om de EPB zo lang niet uit de doos te halen. Je hebt er in ieder geval leuke dingen mee gemaakt! Leuk dat je meedeed bij SU-per Challenges!

    BeantwoordenVerwijderen

In verband met spam modereer ik elke reactie. Na mijn goedkeuring verschijnt je bericht vanzelf op mijn blog. Bedankt voor je reactie!