woensdag 5 februari 2014

Elara

Ik maak kaarten met verschillende reden als aanleiding. Soms is het lekker aanrommelen en zien wat er uit komt, gewoon lekker vrij en ontspannen knutselen. Andere keren maak ik iets speciaals als iemand jarig is of iets dergelijks, of ik krijg het verzoek voor het maken van een kaart. Het kaartje vandaag is gemaakt met een speciale reden, er zit een heel verhaal achter deze kaart.

Ik zal proberen kort te vertellen wat dat verhaal is - de keuze is aan jou om dit stukje achtergrond te lezen of meteen door te scrollen naar de kaart. :)

Een kennis van mij en haar partner zijn een leuk stel, die heel graag een kindje wilden. In 2011 besloten ze hier voor te gaan, maar de kans om zwanger te raken was slechts 2%. Een IVF-traject wilden ze even mee wachten, totdat ze opeens spontaan zwanger raakte. Waar vanaf hier het verhaal van een roze wolk zou moeten starten, liep het bij hen iets anders. De zwangerschap was heel zwaar door allerlei heftige, nare bijwerkingen. Daarbij kwamen ze na onderzoeken tijdens de zwangerschap al tot de ontdekking dat er iets mis zou zijn, er was een afwijking in de groei van van de armen, benen en voeten van de kleine te zien. Een verklaring hiervoor zou pas gegeven kunnen worden na de geboorte, dus de zwangerschap was ook nog een onzekere tijd. 15 juni 2013 is Elara via een keizersnede ter wereld gekomen. Een mooi meisje, maar haar lichamelijke afwijkingen waren goed zichtbaar. Ze kwamen in een wilde rollercoaster terecht, Elara leed veel pijn, was gevoelig voor breuken en ze had problemen met haar ademhaling. De behandeling van de artsen en de onderlinge communicatie verliep lange tijd niet vlekkeloos. Ze kregen een voorzichtige diagnose (een zeldzaam syndroom) die later na DNA-onderzoek toch weer ingetrokken werd. Door de vele lichamelijke ongemakken, het ontbreken van een 'naampje voor het beestje' en daarmee een duidelijke aanpak voor de ongemakken, ligt Elara nog steeds in het ziekenhuis. Ze is slechts een korte periode thuis geweest. Elara is klein, maar sterk. Ze vecht zich elke keer weer omhoog na een terugval in haar gezondheid. Ze heeft de liefste, sterkste en meest zorgzame ouders die ze zich kan wensen. Ze beleven nog steeds een hele zware periode. Omdat ik niet heel dicht naast ze sta, maar hun verhaal me wel enorm ontroerd, besloot ik ze een kaart te sturen met een kleinigheidje er in. Om te laten weten dat ik aan ze denk. Dat is het minste wat ik kan doen. Als je meer wilt lezen over dappere Elara en haar ouders, klik dan HIER.

De ouders van Elara zijn space-nerds, zoals ze het zelf noemen. Gek op alles wat met het universum te maken heeft. De keuze voor de naam Elara heeft een speciale link hiermee: 'Elara is in afstand de dertiende maan van Jupiter. Ze is vernoemd naar een van de liefdes van Zeus. Elara heeft een lage dichtheid en draait in een vreemde baan om de planeet. Dit wijst er op dat Elara geen natuurlijke maan van planeet Jupiter is, maar een ingevangen planetoïde.' Na dit verhaal, denk ik dat de keuze voor de opmaak van mijn kaart vrij helder is. :)Gebruikte materialen:
- Sterren: mask Dutch Doobadoo
- Veer: washitape
- Washitape: Xenos
- Tekst: Inkadinkado
- Tag: My Favorite Things
- Vellum: Action

Challenges:
- SU-per challenges #26: washi tape
- Crazy for CAS #37: inspiration photo

27 opmerkingen:

 1. Hoi Miranda,
  Wow ben ontroerd door je mooie verhaal ik hoop dat het allemaal goed komt en
  dat de kleine Elara snel weer met haar ouders naar huis mag .
  Het kaartje is heel erg mooi
  Een fijne dag
  Liefs Cinderella

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie kaart en mooi gebaar!
  Groet Sheila

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heftig verhaal en dat maakt je kaart extra mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Natuurlijk hoop je dat het goed komt met Elara na het lezen van je verhaal over haar ziekte. Wat een zorgen... Jouw kaart is prachtig, en zo teer van uitstraling. Mooi!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Erg onder de indruk van jouw verhaal en ik heb ook even hun blog vluchtig doorgebladerd.
  Zo'n dapper klein meisje met dappere ouders!!
  Mooie kaart heb je voor ze gemaakt!

  groetjes van Ank

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heftig voor de ouders en naaste. Je kaart is mooi, alleen al door het gebaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het is een ontroerend verhaal Miranda, wat mooi dat je een kaart hebt gemaakt die hen aanspreekt , ik schreef laatst eens bij iemand dat kaarten maken zo leuk is, want dat je mensen kan raken, of je kan in jouw geval,ook heel dicht bij mensen komen omdat je weet dat ze dit waarderen, zo maak je het extra mooi voor mensen om iets te ontvangen. Groetjes, Ingrid.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Jeetje wat een verhaal! Dan wordt je het leed van een IVF-behandeling bespaart en krijg je dit. Verschrikkelijk zeg! Wat lief van jou dat je zo'n mooi kaartje stuurt. Het is zo fijn als mensen laten weten dat ze aan je denken. Meer is echt niet nodig!

  Liefs Sanne

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik vond het absoluut geen straf om de achtergrond bij het kaartje te kennen! Een erg aangrijpend verhaal, maar het verklaart wel helemaal je kaartje. En ik heb zo'n vermoeden dat de de ouders dit erg op prijs zullen stellen! Ik vind het alvast prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mooie kaart en een heel mooi steuntje in de rug in de zware tijd, denk ik!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Jorieke van der Pol5 februari 2014 om 19:58

  Mooi, heel erg mooi!
  Ik weet zeker dat de kaart boven Elara d'r bedje komt te hangen en dat je Kimberley en Erwin hier enorm mee steunt!!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Bedankt voor jullie mooie reacties! De ouders van Elara waarderen mijn kleine gebaar enorm, hebben ze laten weten. En, heel bijzonder, mama Kimberley schreef er een apart blogbericht over: http://www.brand69.keurigonline50.nl/wordpress/persoonlijk/een-kaartje-van-een-kennis/

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Slik....
  Jeetje, wat een verhaal zeg. En wat een lief gebaar van je om dit prachtige kaartje te sturen.

  -xies- Renate.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Jeetje wat een verhaal zeg, werd er helemaal emotioneel van Miranda. Wat moet dat heftig zijn voor de ouders van Elara maar als ik jouw verhaal zo lees, zijn ze supersterk en ik hoop dat ze heel snel Elara in haar eigen bedje mogen liggen en en net zoals ik zal zeggen toen Nick na een tijd in het ziekenhuis te hebben gelegen na zijn geboortje en voor het eerst in zijn eigen bedje thuis lag, zo dit voelt goed, hier hoor je thuis .... je kaartje is schitterend voor hun.
  Liefs van Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Heftig verhaal...mooi geschreven en lief kaartje...ben onder de indruk!
  x Je nichtje.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een aangrijpend verhaal over het kleine meisje Elara. Je hebt een prachtig kaartje voor haar gemaakt Miranda, geweldig lief van je om op die manier de ouders een hart onder de riem te steken! Lieve groetjes, Marlies

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat een bijzonder en aangrijpend verhaal! Mooi om het kaartje op deze manier te maken. Het zal de ouders zeker goed doen! Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Het was "prettig" om het verhaal bij deze kaart te lezen. Wat een verhaal zeg, jeetje, ik ben even helemaal onder de indruk. Attent dat je zo' n bijzondere en mooie kaart hebt gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat een lief gebaar dit kaartje voor de ouders van Elara. Heb ook even op hun blog gekeken en gezien dat ze jouw kaart enorm waarderen. Bijzonder.
  Groetjes, Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat heftig zeg! Een bijzondere mooie kaart......

  Groetjes Marie-Claire

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wat mooi... Ik ben hun blog gaan lezen, poeh he.....
  Mijn zoontje is ook van juni 2013, en de eerste maanden veel in het Sophia gelegen. Veel daar gezeten, maar dit dappere meisje ken ik niet!!
  Ik weet hoe heftig dit is, en prijs mezelf gelukkig dat mijn zoontje nu goed behandeld kan worden....
  Fijn dat er mensen zoals jij zijn, die met zoveel liefde zo een mooi gebaar tonen.
  Ik duik vandaag snel achter de naaimachine om iets voor deze dappere dame te maken....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wauw, bedankt voor de complimenten en wat fantastisch dat je iets gaat maken! Dat zullen de ouders van Elara enorm op prijs stellen. Fijn om te lezen dat jouw zoontje na een moeilijke periode nu goed behandeld kan worden, wat toevallig dat ze in dezelfde maand geboren zijn! Liefs, Miranda

   Verwijderen
 22. Wat een mooie kaart heb je gemaakt! En wat lief dat je zo'n mooi stukje over Elara en haar ouders geschreven hebt! Ik ben hier gekomen via het blogje van Kim

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Prachtige kaart in deze kleuren! Je verhaal over dit kleine meisje en haar ouders ontroert me, mooi gebaar om deze kaart aan hen te sturen.
  Bedankt voor je deelname aan Crazy for CAS.
  Groetjes Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Wat een ontroerend verhaal zeg en wat een mooi gebaar om deze delicate kaart te sturen. Bedankt voor je deelname aan DCL.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Een verhaal achter een kaart... Ontroerend! En de kaart is prachtig! Dank voor je deelname aan CfC

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Wat ontzettend triest..
  Dit zou niet moeten mogen gebeuren!
  Super lief en mooi kaartje heb je voor ze gemaakt!
  Liefs Daniëlle

  BeantwoordenVerwijderen

In verband met spam modereer ik elke reactie. Na mijn goedkeuring verschijnt je bericht vanzelf op mijn blog. Bedankt voor je reactie!