dinsdag 10 september 2013

Orde in de knutselkamer #3: papier

Na opruimbericht #1 en opruimbericht #2, vandaag deel drie! Ik heb namelijk een manier gevonden om mijn paperpads op te bergen. Die stonden er tot voor kort niet op een heel charmante manier bij namelijk, gewoon in een kartonnen doos (zie hieronder op de foto). Tussen alle papiertjes in nette bakken en vakken, stonden ze paperpads een beetje treurig in een gammele doos.


Tijd voor een mooiere oplossing dus en die heb ik gevonden! Geen super-sonische-verrassende oplossing, maar wel een hele praktische. En daar hou ik van. Ik liep namelijk tegen kratjes aan die precies het juiste formaat hebben! Ik hoefde er niet eens voor te zoeken, ze lagen zomaar voor mijn neus. Bij de Hema. 1+1 gratis. Juist: BLIJ!


Enne... nog een handigheidje voor gekleurd A4-papier: zo een ding-met-allemaal-vakjes. Ik ben de naam er van even kwijt. Vaak gebruikt voor het opbergen van administratieve brieven en dergelijke, maar ook prima geschikt voor gekleurde velletjes. Alle regenboogkleurtjes netjes bij elkaar. 


Kleine restjes komen er niet in hoor, alleen de grotere stukken. De losse regenboog-restjes gooi ik gewoon in een mandje bij elkaar (het blauwe mandje op de eerste foto is mijn restjes-bak). De restjes van mijn velletjes uit de paperpads doe ik in een doorzichtig kaartenzakje, de zakjes die je meestal gebruikt om je kaarten netjes door te geven of te verkopen. Dan wordt het geen zooitje, zo heb je alle mooie restjes bij elkaar en je kunt ze gemakkelijk bewaren bij je paperpads.

Volgens mij zijn mijn spulletjes nu allemaal aardig voorzien van een mooi opberg-plekje. Bedankt voor de handige tips en leuk om te lezen dat ik met deze berichten een aantal van jullie ook weer heb kunnen voorzien van wat handigheidjes.

Ps. Ik werk bij een kinderdagcentrum op een groep voor kinderen met een verstandelijke beperking en een autisme spectrum stoornis. Zij hebben een grote behoefte aan structuur en voorspelbaarheid. Jullie hoeven je vast niet af te vragen waarom ik daar werk met mijn ik-heb-graag-alles-op-orde-eigenschappen. ;-)

11 opmerkingen:

 1. Mooi hoor en zo netjes opgeruimd ik neem me iedere keer weer voor om alles te gaan opruimen heb inmiddels een hele verzameling mandjes, doosjes, bakjes etc. Nog steeds niet de ideale oplossing gevonden maar ach komt wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ziet er weer goed bezig, en ook erg praktisch allemaal,
  en daar gaat het om toch ☺

  Fijne (knutsel)week gewenst ☺
  Lieve grtjsss van Erica ¤
  heidebloempjuh.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel netjes opgeruimd zo!
  Wat leuk die kratjes, die mapjes voor je stempels vond ik ook al zo leuk! Ik denk dat ik dringend naar de Hema moet;-)
  Lieve groetjes, Berlinde

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goede tip! Die kratjes had ik nog niet gespot en ale helemaal leuk als ze nog voor de helft zijn ook. Ziet er netjes uit bij je! En nu lekker knutselen, heerlijk als het zo opgeruimd is.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Die eigenschappen komen op je werk zeker heel goed van pas! Leuke ideetjes, mijn structuur is og ver te zoeken bij mijn scrapspullen, maar binnenkort kan ik ook structuur gaan aanbrengen, de verbouwing van de garage is bijna klaar en dan krijg ik een heuse scraproom, lekker alles een ordenen, heerlijk! Groetjes Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Lekker hoor, zo'n ordelijke ruimte, alles snel terugvinden!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nou meid, dat ziet er netjes uit. Stiekem heb ik ook een paar tips meegepikt. Bij de weg, ik heb ook erg moeten lachen met de kleine lettertjes onder aan je bericht. :)

  -xies- Renate.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Opruimen, heerlijk! Ook ik hou ervan als alles netjes opgeruimd is en een eigen plekje heeft.
  Groetjes, Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Handig, die mandjes. Ziet er gelijk heel mooi uit ook :) Ik gebruik een oud platenkoffertje (te vinden bij de kringloop) voor het opbergen van A4 en 30x30 papier. Lijkt een beetje op de harmonicamap hier, maar dan groot en vierkant...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoi Miranda,

  Goed bezig zo, ziet er netjes uit.
  En weet je weer precies wat je hebt.
  De bakjes worden bij mij steeds groter,de restanten gaan zo nu en dan in de oud papier doos, weg ermee. Opgeruimd staat netjes.
  Je baby kaartje van de vorige post is heel erg mooi, leuk idee.

  Groetjes Sippie.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heerlijk een opgeruimde knutselplek..
  ik herken de behoefte aan structuur e.d.
  ik zit op de opleiding om persoonlijkbegeleider te worden in de gehandicaptenzorg.
  Misschien kan je sommige systemen/handigheden gebruiken op je werk ;)

  BeantwoordenVerwijderen

In verband met spam modereer ik elke reactie. Na mijn goedkeuring verschijnt je bericht vanzelf op mijn blog. Bedankt voor je reactie!