vrijdag 10 mei 2013

Spelen met tape #2: Strookjes

Vandaag deel twee van mijn spelen-met-tapejes-dag. Voor mijn volgers die het nog niet wisten: ik ben DOL op tapejes. Daarom heb ik natuurlijk ook zo een mooi huisje gekocht voor ze, zodat ik de gezellige kleuren altijd kan bewonderen en natuurlijk omdat ik ze er op deze manier heel gemakkelijk bij kan pakken. Ik heb tijdens deze knutselsessie gewoon maar heel het tape-huis bij me op tafel gezet, haha!

Ik wilde wel weer wat anders doen met de tapejes, je kunt er zoveel kanten mee op. Dit keer maakte ik van allerlei korte stukjes tape een langere lijn. Dit zorgt voor nog meer variatie en gezelligheid op een kaart! Ik ben een beetje (boel) in een CAS-fase, dus na het vullen van de helft van de kaart wilde ik de rest vrij houden met een lintje en een rond label. Rondom wilde ik een lijntje tekenen, maar dat gaat lastig op tape vind ik. Tijd dus om de naaimachine weer eens onder zijn mooie hoes vandaan te halen. Nu hebben de naaimachine en ik nogal een haat-liefde verhouding. Deels omdat ik het apparaat nog niet goed onder de knie heb, maar deels ook omdat 'ie me af en toe ongelofelijk zit te pesten (spoeltjes die vastlopen, opeens scheef naaien). Maar goed, ik ging de uitdaging weer aan. Bij kaart #1 was het ruzie. Bij kaart #2 ging het goed. Bij kaart #3 was ik te laks, waardoor het (bewust) scheve lijntje wel heel scheef werd. Maar met een 2e lijntje erbij, was dat ook weer opgelost (die inspiratie heb ik van Sanne!).

Ondanks de weerstand, maakt het uiteindelijke resultaat me helemaal blij!




Gebruikte materialen:
- Tape: Hema/Action/Boekenvoordeel
- Tekststempels: Marianne Design / Joy!Crafts
- Naaimachine
- Lint

Enne... voor tapejes fans heb ik leuk nieuws! Ik ben bezig met een samenvatting van allerlei manieren waarop je washi tape kunt gebruiken. Dus mocht je een beginneling zijn in het werken met tape, of vind je het leuk om wat inspiratie op te doen... kom dan binnenkort weer even langs op mijn blog! I'm working on it!


6 opmerkingen:

  1. Heel erg leuke kaartjes Miranda, ook de stiksteekjes erbij zijn super!
    Lieve groetjes, Berlinde

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een supermooie kaartjes weer Miranda, stuk voor stuk super.
    Liefs van Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een prachtige tapekaarten heb je weer gemaakt. ook van je vorige post! groetjes Mariètte

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Leuke kaartjes heb je er weer mee gemaakt. Je bent echt een koningin met de tape. Ik ben benieuwd hoe je samenvatting wordt. Liefs Sabine

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Owwww, deze zijn echt leuk! Geweldige kaarten. Leuk zo die lintjes met een rond labeltje eraan! En dat gestikte randje maakt het echt af! Vind ze alledrie top! Ga denk ik van mijn verjaardagsgeld ook eens wat tapejes scoren! Het geeft zo'n leuk resultaat! Je maakt echt mooie kaarten hoor, vind je blog erg leuk om te volgen! Fijn weekend en vakantie! Groetjes, Miranda.

    BeantwoordenVerwijderen

In verband met spam modereer ik elke reactie. Na mijn goedkeuring verschijnt je bericht vanzelf op mijn blog. Bedankt voor je reactie!