donderdag 4 oktober 2012

Happy Birthday

Oh, wat heerlijk. Doordat ik in Leiden werk, heb ik deze week een extra dag vrij door de 3 oktober feesten (Leids Ontzet). Alle kinderen van mijn groep waren vrij, dus ik kon ook lekker thuis blijven. Donderdag heb ik sowieso altijd al vrij, dus ik heb een weekend in mijn doordeweekse week! En ja, dan wordt er lekker geknutseld natuurlijk. Mijn moeder werkt tot 12:00, dus in de middagen zitten wij weer gezellig op mijn oude slaapkamer (die na mijn vertrek uit 't ouderlijke huis is omgetoverd tot knutselkamer) te freubelen en te keuvelen met elkaar. Dikke prima!

Ik heb gisteren zes nieuwe kaarten gemaakt en ik ga straks ook weer aan de freubel, dus de komende dagen ga ik jullie overmatig 'vervelen' met nieuwe creaties. Aan inspiratie totaal geen gebrek, maar op Pinterest kom ik toch zoveel leuke dingen tegen die ik zelf ook wil proberen... dus vandaag weer een 'Pinterestje'. Mijn inspiratie haalde ik uit de sketch en de voorbeeldkaarten op de blog van Sketch Support. Ik maakte er twee vergelijkbare mannenkaarten mee:


Zie je het zig-zag randje? Die heb ik gemaakt met de naaimachine! 
Nog even en ik word er nog handig in ook!


Trouwens, ik ben de afgelopen dagen bezig geweest met mini-kerstkaarten. Deze wil ik in december gaan versturen in kleine (11 x 11) enveloppen... blijkt dit niet te mogen! Ik heb het even gecontroleerd, op de website van PostNL staat ook vermeld dat een enveloppe een minimum formaat moet hebben van 9 x 14 cm. Dat wist ik niet, dus die kaarten moet ik maar persoonlijk door de brievenbussen gooien. Misschien is het formaat kleinder dan 9 x 14 te klein voor de sorteermachine? Ik weet het niet. Ik dacht dat ik vorig jaar wel 'gewoon' mini kaarten in de bus heb ontvangen, maar blijkbaar is dit dus niet de bedoeling. Even in de gaten houden dus, mocht je ook mini enveloppen willen versturen.

Tot heel snel!

Gebruikte materialen:
- Papier: Authentique (Genuine)
- Glitter letters: Zeeman
- Dymo lettertang
- Naaimachine

8 opmerkingen:

 1. Ze zijn erg leuk geworden Miranda.En wat fijn he zo 2 knutseldagen. Ik heb vandaag mijn naaimachine gekregen dus ook ik ga er binnenkort(ooit) mee aan de slag.Liefs sabine

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat fijn dat je lekker vrij bent Miranda, lekker aan de knutsel, heerlijk. Wat heb je leuke kaartjes gemaakt, ze zijn weer super. Oh goed dat je het zegt dat 11 x 11 niet mag, had ik nooit bij stil gestaan.
  liefs van Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goeie tip wat de kerstkaarten betreft. Wist ik ook niet! En wat HEERLIJK een weekend doordeweeks. En ja wat moet je dan anders doen dan freubelen hahaha.
  Je kaarten vind ik ontzettend leuk. En wat leuk dat je ook aan het stikken bent. Ziet er super uit Miranda!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Vind je kaarten erg mooi, leuk de strookjes en je stikwerk!! Wist niet dat je geen kleine kaartjes met de kerst mag sturen, heb vorig jaar toch ook kleine ontvangen................

  Groetjes, Marijke en Chantal

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Belachelijk eigenlijk, kleine kaartjes zijn juist zo leuk!! Jouw mannenkaartjes zijn ook super goed gelukt!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuke kaartjes zeg!!
  Wat vreemd dat je minimaal 9 x 14 envelop moet gebruiken. Ik krijg ieder jaar kerstkaarten die veeeel kleiner zijn!! En anders stop je ze toch gewoon in een grotere envelop?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hè?? Dan heb ik een probleem met mijn series van 11x11 kerstkaartjes. Nou, ik stuur ze gewoon hoor. moet vandaag naar het postkantoor en zal het even navragen, tjonge wat idioot zeg. Ik krijg ieder jaar veel kerstkaartjes in dit formaat!

  Je kaart vind ik trouwens top zeg! Mooi ook je stikwerk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! Ja maf he, ik wist het ook niet. Maar ze vallen wel gewoon in de bus met kerst, ook gezien de overige reacties. Dus of de regel ook wordt nageleefd bij PostNL? Anders zouden ze ook geen mini kaartjes moeten verkopen, vind ik! En anders onze kaartjes maar ik een grotere enveloppe (dat is balen!). Wil je het laten weten als je antwoord hebt gekregen?

   Verwijderen

In verband met spam modereer ik elke reactie. Na mijn goedkeuring verschijnt je bericht vanzelf op mijn blog. Bedankt voor je reactie!