maandag 2 januari 2017

Opruimsessie

Allereerst: de beste wensen voor 2017! Ik hoop dat jullie fijne feestdagen achter de rug hebben en dat je uit kijkt naar een nieuw, hopelijk creatief jaar! Ik ben in ieder geval goed begonnen.

Ein-de-lijk nam ik er de tijd voor: de grote schoonmaak en opruimsessie in mijn knutselruimte. Ik zat er al maanden tegenaan te hikken, maar ik had de puf niet om er aan te beginnen. Tot de jaarwisseling. Ik had weer energie en ik wilde opgeruimd het nieuwe jaar in. 

Met dat doel begon ik aan de enorme klus. Uit ervaring heb ik geleerd dat ik niet álles tegelijk overhoop moet halen (want dan overzie ik het niet meer en ben ik er halverwege hélemaal klaar mee), maar stap voor stap elk laatje en kastje af moet werken. Ik wilde niet alleen de zichtbare 'rotzooi' weer opbergen, maar ook alles wat ik niet meer gebruik wegdoen. Oude spullen er uit dus, ik weet weer precies wat ik heb en ook heel fijn: ik weet precies waar het ligt dus ik grijp nooit mis. De hele klus heeft een aantal dagen geduurd, maar het voelt fantastisch om het nu zo goed als afgerond te hebben.

Ik vind het altijd leuk om te zien hoe anderen hun knutselruimte inruimen, dus ik heb zelf nu ook foto's gemaakt van mijn opgeruimte plek. Helaas geen foto van de enorme bende die het was, maar geloof mij: het was verschrikkelijk. Overal losse spullen, stapels materiaal, een overvol dressoir met spullen er op en er naast.... chaos! Bedenk er even bij dat mijn dressoir en tafel in de keuken staan, dus het is altijd zichtbaar. En als dat een bende is, gaat dat (heeeeel erg) storen!

Anyway, dat is verleden tijd. HA! Ik neem jullie in foto's en een klein beetje tekst mee door mijn creatieve ruimte. Naast kaartjes maken is alles ordenen en labelen ook een hobby, dus het was tussendoor ook heus wel een leuke klus! ;-)


Dit is 'm. Mijn plekje. Ik zit altijd op één van de stoelen aan de zijde van het dressoir, zodat ik mij maar om hoef te draaien om bij al mijn materiaal te kunnen. Ondanks dat het dressoir in de keuken staat, is 'ie enkel gevuld met knutselmateriaal. Geen plek voor andere dingen! ;-) In de zeven grijze bakken op het dressoier zitten al mijn rolletjes washitape. In de zwarte mapjes zitten mijn stempelsets in insteekhoezen.


De bekende IKEA-trolley, een heerlijk ding is het. Ik heb hier alle spullen in gezet die ik het meeste gebruik en het dichtste bij wil hebben, ik rijd de trolley naast mijn stoel zodat ik deze spullen gemakkelijk kan pakken. 

> Bovenin: stempels van Stampin' Up, inkt daubers, platen voor de Cuttlebug, touw, clear blocks, lijm, pennen, potloden, liniaal, eyelet matje.
> Middenin: twee dozen met inktpads, een tupperware doos met vochtige doekjes, papier, stempelmatje.
> Onderin: doos met labels, doos met plakparels en knijpers, papierribbelaar.
> Zijkant: vier hangbakjes met snijmessen, scharen, dubbelzijdig tape en foam, nietmachines.



Lade 1: praktische spullen. Touwtjes, Dymo lettergang en navullingen, lijm, nietjes, plakband e.d.



Lade 2. Distress Markers, stencils/masks, structuurpasta en spatel, 
een aantal inktpads, een mandje met shakermateriaal.


Lade 3. Basispapier in allerlei kleuren voor vierkante en rechthoekige kaarten.


Lade 4: voorraad. Hierin ligt mijn voorraad van van alles en nog wat. Doorzichtige zakjes, kurk, spuitlijm, dubbelzijde tape, dubbelzijde foamblokjes, vulling voor de elektrische lettertang, visitekaartjes. Oh, en sterretjes hihi.


Linker schuifkast: afdeling embellishments en tools.

> Bovenste plank: zwarte dozen met bloemen, alfabet stickers/chipboard, doilies, paperclips e.d. Rechts een aantal doorzichtige bakjes met vakjes voor knopen.
> Onderste plank: doos met magneetvellen voor snijmallen, Envelope Punch Board, Fuse, Cuttlebug, heattool, mandjes met ponsen en embossingfolders, twee grijze doosjes met schuifladen voor kleine embellishments, hierachter staat een zwarte doos met houten stempels, daarnaast drie mandjes met lintjes touw en vilt, rechts twee grote doorzichtige dozen met vakjes voor kleine inktpads en bedels.


Rechter schuifkast: afdeling papier.

> Bovenste plank: blauwe bak met restjes papier, snijapparaat, zwarte kistjes met papier blokjes, zwart doosje met enveloppen.
> Onderste plank: kerstpapier, scrapvellen, voorraad langwerpig papier, knipvellen, A4 dessinpapier, A4 gekleurd basispapier, ribbelkarton en inspiratie boekjes.


Op één van de plankjes boven het dressoir wat leuke lijstjes en de uitgeprinte maandkalender van BijDeb. Er onder hangt een rol stevig inpakpapier aan een stevig touw, deze rol ik omlaag als ik foto's wil maken van mijn kaarten.



Deze bak is niet terug te vinden op de eerdere foto's, dit is mijn bak met kaarten voor de verkoop. Ook die bak onderging een metamorfose, ik maakte nieuwe tabbladen voor de verschillende categorieën kaarten. Ik word er zo blij van als het er vrolijk en netjes uit ziet!

Dit was het, mijn rondleiding door mijn knutselruimte! Ik hoop dat jullie net zo nieuwsgierig zijn als ik en dit dus leuk vonden. ;-) Misschien geeft het inspiratie of motivatie om zelf ook (weer) orde aan te brengen in jouw ruimte? (GerJanne misschien? ;-) ) Laat even een berichtje achter als je ook aan de slag bent geweest en foto's hebt gemaakt, ik kom heel graag bij jou gluren. (Ook als het een bende is, haha!)

Mijn eerste doel voor het jaar 2017 is behaald. Nieuw doel: het netjes houden...

35 opmerkingen:

  1. Het ziet er helemaal geweldig uit!! Ik moet ook...hoognodig!! Even een vraag, ik kan zo moeilijk spullen wegdoen die ik niet meer gebruik. Wat doe jij daarmee? Graag tip!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel! Ik vind het ook lastig om dingen weg te doen 'wat als ik het nog nodig heb...', maar was nu echt wel goed aan het ruimen. Er zijn een aantal spullen nog nieuw of vrij nieuw, die verkoop ik via Marktplaats. Ik ga goede en mooie spullen niet zomaar allemaal gratis weggeven. Alle andere spullen staan nu bij elkaar en die ga ik denk ik weggeven aan familieleden die ook kaarten maken, of wellicht tegen verzendkosten (en kleine vergoeding?) opsturen naar mensen die er blij van worden. Ik vind het te zonde om dingen die niet meer mijn smaak zijn, maar verder nog wel prima zijn weg te gooien. Dus dan hoop ik er andere mensen blij mee te kunnen maken die het wél echt gaan gebruiken. Er lag zoveel ongebruikt in de kast, waarvan ik weet dat ik er toch niet meer mee aan de slag ga doordat ik nog zoveel nieuwe(re) spullen heb waar ik wel mee aan de slag wil en inspiratie van krijg... dan maar iemand anders er blij mee maken.

      Verwijderen
    2. Dank je wel, zo doe ik het ook. Was gewoon benieuwd, aan de slag dus nu!!!

      Verwijderen
  2. Wow...wat netjes! Ik moet ook nodig aan de slag.....

    BeantwoordenVerwijderen
  3. knap, ik doe het je niet na.....en de washi?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Stap voor stap is het te doen! Je moet alleen even de motivatie vinden. ;-) Oh, ik zal het toevoegen aan de tekst. Mijn washitape rolletjes zitten in de grijze bakken die op het dressoir staan.

      Verwijderen
  4. Keurig! Nu heb je weer ruimte om 'rommel' te maken! Heerlijk zo'n grote tafel met veel stoelen in je hobbyruimte!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Rommel maken en daarna gelijk weer alles opruimen is het doel. ;-)

      Verwijderen
  5. Wow wat goed Miranda! Echt heerlijk gevoel dat alles opgeruimd is en je precies weer weet wat je hebt en waar het ligt! Netjes hoor, en mooi zo'n dressoir. Leuk om eens een kijkje te nemen in jouw knutselhoek :). Ik heb een tijdje geleden ook opgeruimd en inderdaad e.e.a. weggegeven wat ik echt niet meer gebruik. En dan heb ik nog 1 doos over met 'niet-echt-leuk-meer-maar-toch-zonde-om-weg-te-doen' :). Mijn knutselspullen zitten in (veelal verrijdbare plastic) dozen, die ik in de woonkamer uitstal als ik bezig ben en die ik in de trapkast opstapel als ik er even niet mee aan de slag ga. En ik heb ook de Ikea-trolley, handig! Maar goed, praktisch gezien staan de dozen vaak (al dan niet opgestapeld) in de woonkamer haha :D. Groetjes, Linda

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ha Miranda!
    Wat lachen zeg, de laatste alinea!! Dat voel je goed aan. Vandaag heb ik gewerkt en morgenochtend staat opruimen op het programma. Opruimen en ordenen. Het zit al een beetje in mijn hoofd hoe, maar jouw foto's brengen me wel op een idee. Maar ik moet vooral zoregn dat ik dan ook nog weet waar ik wat opberg.
    Bij jou ziet het er top uit en ik kan me helemaal voorstellen dat je er een blij gevoel van krijgt! Het nadeel van een kamertje is dat je alles kunt laten liggen en dat niemand er last van heeft. Geen stok achter de deur dus...
    Het is niet eens zo'n erge troep hoor, niet zoals op de foto die je eens stuurde, maar dingen moeten anders georganiseerd...
    Groetjes,
    GerJanne
    p.s. misschien stuur ik je een foto als ik klaar ben ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha, wij kunnen er wat van hè... van rotzooi maken. ;-) Wel grappig dat ik je op het juiste moment weer 'aanspreek'. Ja, een eigen kamer heeft voor- en nadelen. Alles reorganiseren kost wat tijd, maar het loont wel vind ik. Alles logisch sorteren en labelen helpt voor mij heel erg. En alles stap voor stap doen dus, dan sla je het ook beter op. En als je dozen overweegt, koop dan doorzichtige - dan kan je er doorheen zien wat er in zit. ;-) Ik heb bewust zwarte doosjes met een label, dan kan ik lezen wat er in zit en zie ik de rommelige inhoud niet haha. Succes, een foto van de metamorfose vind ik altijd leuk zoals je weet!

      Verwijderen
  7. Heerlijk zo'n opgeruimde knutselplek Miranda. Heerlijk om alles zo overzichtelijk geordend te hebben. Bij mij staat het nog op mijn to-do lijstje, al heeeel lang :p
    Geniet ervan en natuurlijk nog de beste wensen voor het nieuwe jaar.
    Lieve groetjes Miranda

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel Miranda! Het is inderdaad heerlijk. Succes met jouw opruim avontuur. ;-)

      Verwijderen
  8. Had alles al gezien natuurlijk, maar kom op je blog ook nog even langs! Wat ziet het er spik en span uit!! Heerlijk zeg! Ik heb ook weer het een an ander opgeruimd, uitgemest, verschoven en nog meer op orde dan het al was. Ik heb veel, maar ik weet precies wat ik heb en waar het ligt ;-) Opruimen is idd leuk, maar weggooien doe ik maar weinig, af en toe. Tussendoor verander ik ook wel eens wat, omdat het dan toch weer anders, makkelijker meer voor de grijp moet liggen. Maar ik heb en heerlijke plek, en zit er super graag! Eh, nee geen foto's gemaakt ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Leuk dat je hier ook nog even langs komt voor een reactie! Het klinkt bij jou lekker opgeruimd, is het wel eens een rommeltje bij jou? Of ruim je regelmatig op na een freubelsessie? Ik geloof dat jij een winkel kunt beginnen met jouw spullen hihi, dus knap dat je alles weet te liggen. En handig dat je af en toe spullen omgooit, ik vind ook dat het lekker praktisch moet zijn en dat je spullen die je veel gebruikt handig voor het grijpen moeten liggen. Jammer van de foto's. ;-)

      Verwijderen
  9. Leuk om zo een kijkje in je hobbyruimte te krijgen. Het ziet er nu heel geordend uit. Moeilijk voor te stellen dat het daar ook een rommel kan zijn ;). Hopelijk zorgt de opruiming ervoor dat je weer met extra veel zin aan de slag gaat en we veel kaarten te zien krijgen, de komende tijd!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Heel misschien, als ik het aandurf, zal ik eens een foto plaatsen van een rotzooi moment haha!

      Verwijderen
  10. Wat netjes allemaal! Knap gewerkt!
    Bij mij staat mijn knutselgerief boven op de kasten in dozen in de living en ik weet perfect wat waar staat. Waar de kinderen ook mee mogen knutselen staat lager. Onder de trap in de living staat mijn klein knutselbureautje. Vaak wel rommelig maar toch ook geordend omdat er veel ideeën liggen. Als ik het kot voor mij alleen heb dan gebruik ik de grote eettafel mee en gaan al mijn dozen open... echt zo piekfijn als bij jou is het niet en zal het ook niet zijn zolang hier kinderen rond dartelen. Ik ben al blij als ik tot zoveel creatiefs kom! Maar bewondering heb ik wel!! En nu ben ik benieuwd wat je allemaal gaat maken 😊

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel! Het was een klus, maar nu is het netjes en dat wil ik zo houden. En inderdaad, in een huishouden met veel kinderen zal het qua plek en tijd sowieso een uitdaging zijn om creatief te doen... maar op je blog laat je heel vaak wat moois zien, dus gelukkig heb je wel de tijd om lekker te knutselen. En je hebt ook een eigen knutselbureautje, dat is ook al heel fijn!

      Verwijderen
  11. Sow, dat ziet er helemaal spic-en-span uit. Je kan met een frisse hobbyruimte dit kakelverse jaar beginnen.
    Afgelopen zomer is onze (ik moet mijn hobbykamer delen) hobbykamer verhuist naar de zolder. Het is een hele mooie ruimte geworden, maar in eerste instantie hebben we alles naar boven verhuist en in november ben ik een dagje zoet geweest met alles een nieuw plekje te geven.
    Super leuk dat je ons een kijkje laat nemen in jouw hobbydomein.

    -xies- Renate.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oh heerlijk, zo een hele zolder. En de ruimte samen delen is misschien ook juist wel heel gezellig? Ik ben blij dat ik beneden kan zitten, zodat ik niet alleen boven hoef te zitten. Mijn man kan met zijn laptop zo aanschuiven aan de tafel (in een hoekje dan hé, de rest van de tafel ligt bezaaid met mijn spullen haha).

      Verwijderen
  12. Wow, wat goed van je! Hier red ik het niet met 1 dressoirkast, hoor... Heb boven een heuse knutselkamer, maar omdat ik toch altijd beneden zit, heb ik het meeste in de kasten daar. Ik heb laatst ook veel weggedaan naar een dagopvang, waren ze erg blij mee! Maar nu te druk met fröbelen, dus even geen tijd om op te ruimen...
    grtz.Colien

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha, ja ik weet dat er gelukkig heel veel mensen zijn die meer spullen hebben dan ik. Dat relativeert soms. ;-) Een eigen knutselkamer is ideaal, maar anderen gezellig om je heen is toch ook wel fijn he? Daarom ben ik ook blij met mijn dressoir beneden. Spullen naar een dagopvang is een goed idee! Ga ik onthouden voor mijn overige spullen. :-)

      Verwijderen
  13. Hey Miranda, dat ziet er netjes uit zeg! Heerlijk dat je nu op een opgeruimde plek kunt gaan knutselen. Gaaf ook dat het gewoon lekker in je keuken Is. Vind beneden knutselen zelf toch altijd erg fijn. Hoop dat we snel weer wat creaties van je zien! Groetjes, Miranda v.d.W.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ik heb nu sinds een jaartje een heel mooie hobbyruimte (beneden) met heel veel kastruimte, een verademing! Ik weet alles te vinden en het enige wat af en toe echt opgeruimd moet worden is mijn bureau ;-) Helemaal blij met mijn grote bureau en grote kasten. Jouw keuken/hobbyruimte ziet er keurig uit, ik begrijp wel dat je het daar graag een beetje opgeruimd houdt!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oh dat klinkt heerlijk! En grote kasten zijn handig om alles lekker uit het zicht op te bergen.

      Verwijderen
  15. Dat ziet er geweldig netjes en praktisch uit! Ik durf geen foto's te maken van mijn hobbykamer hoor, ik kan er nauwelijks mijn kont keren, het lijkt wel of er een bom is ontploft. Dus ik moet ook nodig opruimen daar maar het lijkt wel of ik het meest creatief ben als het een puinhoop is. Jet nadeel is alleen dat ik niets meer terug kan vinden dus het MOET!

    groetjes van Ank

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oh, nu maak je mij wel heel nieuwsgierig haha! Wat vind je van een voor- en na-foto? ;-)

      Verwijderen
    2. Ga ik echt niet doen hoor, ik zou me dood schamen!!

      groetjes van Ank

      Verwijderen
  16. Whaaaa dit ziet er echt super de super chique uit! Dit kan zo in een woonmagazine. Ik kan me niet voorstellen dat het hier ooit een rommel is geweest. Wat heerlijk als je zo de ruimte hebt om alles netjes op te bergen en te ordenen. Ik verbaas me ook over de hoeveelheid spullen hihihi!
    Jij grijpt vast nooit mis. Nu kun je weer heerlijk fris aan de knutsel, ben benieuwd wat je allemaal in petto hebt!

    Groetjes

    Rimmie

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hahaha, je had het 2 weken geleden moeten zien... dan had ik op tv gekomen bij het programma 'Help, mijn vrouw heeft een hobby'. ;-) Ik ga nadenken of ik ooit een foto durf te plaatsen van de bende die het wel eens is, maar nu durf ik nog niet. Ik grijp sowieso weinig mis doordat ik alles redelijk een vaste plek heb gegeven, maar nu is het zo overzichtelijk en netjes dat het zéker niet gebeurd.

      Verwijderen

  17. Wat heerlijk om lekker op te ruimen,
    je plekje ziet er heel erg netjes uit,
    en makkelijk zo alles in het dressoir.
    Je kunt weer fijn aan de knutsel jij ☺
    Gezellige en fijne (knutsel) dagen
    Liefs van Erica
    {Heidebloempjuh}
    {DT De Egel-DDBD}

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Gelukkig nieuwjaaaaaaaar!!

    Via Instagram heb ik deze hele opruimsessie al gevolgd, ben nog steeds jaloers, haha.
    Wat zal je hier weer een hoop mooie kaarten gaan maken.
    Ik kom vaak kijken, succes!

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Hoi Miranda,
    Wat heerlijk zo,n opgeruimde werkplek. Dat schrapt altijd zo lekker. Leuk om te zien hoe je alles hebt opgeborgen!!
    Een creatief nieuw jaar toegewenst!!

    Groeten van Femminde

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Wat heerlijk dat alles zo netjes opgeruimd en geordend is! Het lijkt me ook ideaal dat je een hoop achter deurtjes kan opbergen zodat niet alles in het zicht ligt. Mijn voornemen is ook om mijn knutselkamer (weer) op te ruimen, maar het resultaat is dat ik de ruimte angstvallig vermijd. Ook weer niet helemaal de bedoeling natuurlijk :)

    BeantwoordenVerwijderen

In verband met spam modereer ik elke reactie. Na mijn goedkeuring verschijnt je bericht vanzelf op mijn blog. Bedankt voor je reactie!