woensdag 23 november 2016

Themadag #90: Sinterklaas kapoentje

Joepie! Het Sinterklaasfeest is weer aangebroken, mijn favoriete feestdag van het jaar! (Het Sint-feestje organiseren en plannen smeden doe ik al weken van te voren, of ik mijn 30e verjaardag ga vieren in januari weet ik nog niet... dus jullie begrijpen hoe enthousiast ik ben. ;-) )

Ik vind alles wat Sint-gerelateerd is super leuk, dus toen ik in de winkel repen Tony Chocolony zat liggen met perpernoot en marsepein smaak MOEST ik die meenemen. Ik kan daar helaas zelf niet meer ongelimiteerd van snoepen doordat ik sinds kort weet dat ik een lactose-intolerantie heb, maar uiteraard kan ik er ánderen wel blij mee maken. En daar word ik dan weer blij van.

Waar ik ook nog steeds heel blij van word, is de HEMA. Zij hebben weer super leuke spulletjes voor het Sint-feest, zoals stickers, washitape en labels. Ideaal om cadeautjes gezellig in te pakken. En omdat ik de repen chocola niet tijdens het Sinterklaasfeest geef, maar had bedacht dat ik ze als 'schoencadeautje' bij al mijn gezinsleden wil afgeven... moest ik even wat leuke, maar tevens makkelijk te maken ideetjes verzinnen. Dus de stickers zijn een geweldige uitkomst. Daarnaast heeft Marianne Design deze maand ook té gekke Sint-spulletjes uitgebracht, dus je begrijpt: ik ben als een kind zo blij!

Oh, trouwe volgers weten dat ik ook van Sint-gedichtjes houd, dus uiteraard werd elk pakketje vergezeld door een wit papiertje met tekst! Hier komen alle ingepakte chocolade-repen:



(Cirkels van MFT als pepernoten op de achtergrond, 
Sint-tekst van Marianne Design, Washitape en stickers van de HEMA)



(Het rode papier met teksten van MD bestempeld met rode inkt, 
sticker van de HEMA, tegels zijn een mask van Dutch Doobadoo)




(Staf, letter en mijter van MD uit rood papier gesneden, zwart papier erachter geplakt)


Oh ja, enne... wie zoet is krijgt lekkers! Kijk dit fantastische kleine jute zakje nou! Ik heb naast al mijn liefdes die ik hierboven in het bericht ook schreef, ook een enorme zwak voor alles wat in 't klein is. Dus zo een mini jute zakje móest ik hebben als verpakkingsmateriaal natuurlijk.


Op 3 december vieren wij 't heerlijke avondje bij mij thuis. Aftellennnnn!

7 opmerkingen:

 1. Ach, heb je last van spam? Vervelend!
  Je Sinterklaasmanie deel ik! Oh wat is dat toch leuk en gezellig. Dit jaar heb ik wat langer voorpret, want wij kunnen het pas de 17e vieren als we willen dat iedereen erbij kan zijn. En dat willen we natuurlijk!
  De repen heb je superleuk verpakt. Jammer dat je een lactose intolerantie hebt. Kwam daar de moeheid vandaan?
  En meen je nu echt dat je de gedichten al klaar hebt? Dat vind ik knap!! Veel voorpret gewenst!!
  GerJanne

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De reacties modereren i.v.m. spam doe ik al heel lang, is een bijwerking van Pinterest... dan krijg je ook ongevraagde bezoekjes.

   Leuk dat jij ook zo van Sint geniet, jij moet nog meer geduld hebben. Wel leuk dat jullie alsnog een datum hebben gebonden om het samen te vieren.

   Ja, de vermoeidheid is inderdaad een van de gevolgen. Eindelijk vallen na jaren wat puzzelstukjes op hun plek. Best bijzonder om daar pas na bijna 30 jaar achter te komen...

   En mijn gedichten zijn nog niet af hoor! Voor deze schoencadeautjes heb ik één algemeen gedicht gemaakt. Voor mijn andere cadeautjes ben ik nog niet helemaal klaar. Dus ik mag nog lekker aan de slag! Leuk! Jij ook nog veel voorpret gewenst!

   Verwijderen
 2. Wow, jij bent al echt in de Sinterklaasstemming! Wat gezellig zien je repen eruit. En dat kleine zakje, enig. Ik ben gisteravond aan mijn gedicht begonnen, maar het wil nog echt vlotten. Zondag vieren wij al Sinterklaas, dus de inspiratie moet niet te lang meer op zich laten wachten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat ontzettend GAAF gedaan Miranda! Het is ook een super gezellig feest.Ook wij doen er nog steeds aan mee en onze kinderen geven het ook weer door....zelfs bij onze dochter in Australie had Sinterklaas wat in de schoentjes gebracht....leuk he!
  Wij vieren het ook zaterdag 3 december.
  Groetjes en veel plezier met alle voorbereidingen,
  Diny

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat heb je dat leuk gedaan! De verpakking vinden ze misschien nog wel leuker dan de inhoud!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jouw Sinterklaas vreugde spat van het scherm af Miranda :D Ik heb ook liefde voor alles wat klein is (en schattig hihi) dus ik begrijp heel goed dat de jute zakjes mee moesten :p Ziet er leuk uit allemaal! Zo leuk ook dat je er gedichtjes bij doet! Lactose-intolerantie ... ik ben er helaas ook pas achter dat ik ineens lactose-intolerant ben dus ik weet hoe naar het is om dat te hebben. Heel naar dat jij het ook hebt :(
  Groetjes Chantal

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind het echt een heel leuk idee.
  Mooi verpakt en wat een liefde heb je erin gestopt zeg.
  Leuk, leuker, leukst!!

  BeantwoordenVerwijderen

In verband met spam modereer ik elke reactie. Na mijn goedkeuring verschijnt je bericht vanzelf op mijn blog. Bedankt voor je reactie!