zondag 25 september 2016

Bruiloft: bedankjes

Via mijn creatieve Facebook pagina en creatieve Instagram account deelde ik eerder al sneak peeks om te laten zien wat ik aan het knutselen was voor mijn bruiloft. Het is zo leuk om het nu allemaal met jullie te delen. Ik vond het ontzettend moeilijk om alles maar geheim te houden! Het grote voordeel van een tussenperiode van zes maanden tussen het aanzoek en de bruiloft was dat ik het niet ontzettend lang voor mij hoefde te houden, haha. Voor de voorbereidingen en de knutsels die ik wilde gaan maken waren de zes maanden wel een uitdaging, maar ik heb voor mijzelf een goede balans kunnen vinden uit basic en toch leuke knutsels.

Voor zowel de daggasten als de receptiegasten wilde ik een leuk cadeautje als bedankje. Ik volg via Facebook al heel lang een vrouw die ontzettend creatief is met het versieren van koekjes: Rosan van Roos Bakt. De bruiloft leek mij een geweldige gelegenheid om eens een flinke lading koekjes bij haar te bestellen. Uiteraard met het thema strand!



De koekjes zaten bij aflevering in een ingeseald zakje, hier moest uiteraard een labeltje aan komen. Mijn eerste idee was aan één kant wat tekst met bedankwoorden en op de voorzijde stempels in strandthema. Afgeronde hoekjes maken het nét even af, dus samen met mijn moeder ponste ik alle vier de hoekjes van de 120 labels af. 480 ponsen, oei!


Toen ze eenmaal met afgeronde hoekjes en tekst op stapeltjes lagen, dacht ik opeens: ik vind ze zo eigenlijk ook al af! Dus: niet moeilijk doen en ik heb ze met een washitapeje op het zakje bevestigd.


Voor een aantal gasten hadden we nog een uitgebreider pakketje. We wilden onze ouders, getuigen en ceremoniemeesters nog even extra in het zonnetje zetten en bedanken. Voor ieder versierde ik een kraft tasje met strand kleuren en versiersels. Het gekleurde tule lag heel toevallig in de schappen van de Action toen ik er rond liep: 5 meter voor €0,55! Schelpje en stempel er bij, plus de naam in opvallend goud er op. In het tasje zaten het koekje, een flesopener in de vorm van een slipper, een flesje drank met de tekst 'Celebrate special moments with people you love' en een kaart met persoonlijke woorden. Helaas geen foto van het ingepakte geheel...



13 opmerkingen:

  1. Was/ben heel blij met het tasje. Super leuk idee en mooie, lieve inhoud. :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. kan me voorstellen dat je het moeilijk vond om niks te verklappen, maar het is je gelukt. Leuk om het nu dan allemaal te zien! Erg gave cadeautjes, de leuke koekjes met mooie labels en het prachtige cadeau setje! Helemaal af en in stijl!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat heb je er toch ontzettend veel werk van gemaakt, maar oh zo leuk om te doen!
    Kijk maar uit.....straks val je nog in het welbekende "gat"!
    ☺☺
    Wat een leuk idee, dat koekje.
    En de tasje.....persoonlijker kan niet, echt over nagedacht en heel erg leuk.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een mooie koekjes en wat een lief pakket voor je extra speciale gasten. Je hebt er echt heel veel aandacht aan besteed Liefs sabine

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Superleuk bedankje, wat grappig die koekjes met jullie letters erin! En de extra-aandacht pakketjes zijn ook gaaf, top om daar net iets meer voor te doen!
    grtz. Colien

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat leuk allemaal Miranda. Fijn dat je mama zoveel hielp!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik had ze op facebook al voorbij zien komen. Geweldig deze strandkoekjes, superorigineel!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hoi Miranda, wat superleuk! Ontzettend origineel bedankje heb je ervan gemaakt! Die koekjes! Geweldig!
    En wat een werk...dus dat zaten je melder en jij te doen mop je moeders knutselkamer....
    Groetjes,
    GerJanne

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Deze labeltjes hebben we toen samen geponst ja. Wat we toen verder nog hebben gemaakt laat ik een volgende keer zien. Een van deze tasjes was voor mijn moeder, dus daar heb ik niet aan gewerkt toen ze er bij was. ;-)

      Verwijderen
  9. Onwijs gaaf gedaan Miranda, leuke bedankjes! En de koekjes zien er te mooi uit om op te eten ;). Groetjes, Linda

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Tjonge, jij/jullie bent/zijn druk bezig geweest.Heel leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat een werk heb jij (en natuurlijk je moeder ook) eraan gehad.
    Maar wat is het resultaat leuk!!!!

    Je mag hier echt trots op zijn!

    Groetjes

    Rimmie

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Super leuk dat je ons mee hebt genomen op de mooiste dag van je leven, en alle voorbereidingen die daaraan vooraf gingen. Jij en je moeder hebben heel veel werk gehad aan de creatieve details van die dag, en het resultaat mag er dan ook zeker zijn.
    Graag wil ik jullie nog even feliciteren, en ik wems jullie heel veel geluk samen.

    -xies- Renate.

    BeantwoordenVerwijderen

In verband met spam modereer ik elke reactie. Na mijn goedkeuring verschijnt je bericht vanzelf op mijn blog. Bedankt voor je reactie!