zaterdag 1 oktober 2016

Bruiloft: potjes, brievenbus en postzegels

Sneak peeks van knutsels voor mijn bruiloft vond je niet niet alleen op mijn creatieve Facebook pagina of mijn creatieve Instagram, maar de oplettende blogger heeft eerder ook al wat kiekjes op de blog van mijn moeder Maria gevonden! Eind juli gingen wij namelijk samen aan de slag voor een leuk projectje: gepersonaliseerde windlichtjes. Ik wilde op elke tafel van de locatie (strandpaviljoen aan zee!) een gezellig potje als versiering.

Dus in een weekend had mijn moeder haar knutselkamer (leuk: mijn oude slaapkamer!) even omgebouwd tot productiebedrijf Versteege. ;-)


Ik wist al helemaal hoe ze moesten worden, dus alle spullen waren verzameld om lekker te freubelen. Mijn moeder had eerder al heel veel potjes verzameld, gelukkig vond ook zij dit een mooie gelegenheid om haar voorraad de laten slinken. Tule in blauw en turkoois, schelpjes en uitgeprintte foto's. En... actie!


Mijn vriend... nee... man (hoe vaak ga ik dit nog fout doen?! ;-) ) en ik zijn al elf jaar samen. We hebben in de loop van de jaren dan ook wat foto's kunnen verzamelen. Van ongeveer elk jaar dat we samen waren, heb ik twee foto's geprint voor dit project. De foto's werden uitgesneden en op een uitgestanste 'postzegel' geplakt van kraftpapier. Een klein hartje er op met het aantal jaar dat we op dat moment samen waren.


Om het potje kwam gekleurd tule, daar omheen een touwtje met één van de foto's er aan. Nog wat schelpjes ter decoratie en uiteindelijk natuurlijk strandzand en een waxinelichtje... Deze foto maakte onze fotograaf Alicia van Stuijvenberg tijdens de bruiloft:


In het potje er ernaast zitten pepermuntjes met poppetjes er op, plus onze namen en trouwdatum. Details, I love it!

Ik wilde ook een leuke verzamelplek voor de kaarten die we zouden ontvangen. Toevallig kochten we pas een nieuwe brievenbus, de oude had ik nog bewaard in de schuur. Geen idee wat ik er mee wilde gaan doen, maar opeens had hij een hele goede bestemming! Hij was al donker blauw, dus hij hoefde geen drastische metamorfose te ondergaan om in het geheel te passen. Natuurlijk kreeg hij wel wat passende versiering! Afgescheurd kraftpapier, een tekst en natuurlijk ook hier weer schelpjes!


Oke, en dan nog een laatste inkijk in onze bruiloft. Ik heb vooral de creatieve uitspattingen laten zien, ik vind mijn blog niet de plek om álles te laten zien. Maar wat ik zelf een ontzettend leuk detail vond en waar we heel veel leuke reacties op hebben gekregen: de kaart en vooral de persoonlijke postzegel! Ik wilde via PostNL liefdeszegels bestellen om de uitnodigingen mee te frankeren, toen ik zag dat je ook je eigen foto kon uploaden. WAT?! Geniaal! Dus: de foto van onze verloving kwam in sepia op de postzegel terecht!


Tot zover ons inkijkje in de mooiste dag van mijn leven! <3 Vanaf nu weer 'gewone' kaartjes op mijn blog. :-) In de laatste dagen van mijn vakantie heb ik een hele stapel nieuwe kaarten gemaakt, allemaal babykaarten, dus die laat ik jullie heel snel zien! Bedankt voor jullie bezoekje en leuke reacties op mijn trouw-gerelateerde berichtjes. Tot snel!

12 opmerkingen:

 1. Zoo erg leuk allemaal! Super toch om alles zelf te kunnen maken, deed ik bij de geboorte van ons dochtertje ook allemaal :) Nu ooit eens voor de bruiloft ;) Dank je wel voor de leuke idee'tjes!
  Groetjes Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Van mij mag je nog wel even doorgaan met deze creatieve uitspattingen hoor, ik vind het zooooo leuk om te lezen!
  Wat heb jij veel details verweekt zeg, I Love It.......
  Op deze mooie dag zullen jullie nog jaren en jaren terug kijken, met heel veel plezier.

  Ben nu trouwens ook wel benieuwd naar je baby kaarten hoor ;-)
  (bedankt voor je lange, leuke berichtje op mijn blog!)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Miranda,
  Wat ontzettend leuk om zo mee te mogen kijken met je knutsels voor je eigen bruiloft.
  Hoe gaaf is dat om zelf te kunnen doen. Super leuk lijkt me dat!
  Geniet ervan en ook van het man en vrouw zijn ;) i.p.v. vriend en vriendin haha.
  Fijn weekend.
  Lieve groet, Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Miranda,
  Wat leuk dat je ons laat meegenieten met die mooie bruiloft knutsels. Je hebt er veel werk mee gehad, maar ik denk ook veel voorpret.
  Groetjes, Eri

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik snap je enthousiasme vooraf toen je met al dit soort knutsels bezig was. Superleuk en heel persoonlijk allemaal, erg tof!
  grtz.Colien

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk hoor dat je dit met ons hebt gedeeld, je bent wel heel erg enthousiast bezig geweest en zo gezellig samen met je mams.
  Fijn weekend mevrouw en groeten aan je man! :-)
  Groetjes Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vind het allemaal super. En ik geniet gewoon met je mee! Tof!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat jammer dat ik al getrouwd ben, ik zie zoveel leuke ideetjes bij je :-) Zo leuk dat je moeder ook heeft geholpen, ik zag het bij haar inderdaad al een keer voorbij komen. Wat hadden jullie een geweldige uitnodigingen. En die postzegels, geweldig detail!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heel leuk weer Miranda! Gaaf die waxinelichtjes met jullie foto eraan! Leuk bedacht en prachtig gemaakt en wat gezellig om dat samen met je moeder te doen! Mooie uitnodiging en leuke postzegels ook! Ik heb je wel gemist in blogland, dus kom maar weer op met de kaartjes, leuk leuk leuk! Groetjes, Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dit ziet er allemaal weer helemaal top uit! je hebt alles werkelijk heel goed voorbereid en wat een werk zal het geweest zijn. Fijn dat je mams je hielp als het nodig was. Je kunt hier echt trots op zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Oh wat geweldig allemaal! Zo mooi alles en die postzegels zijn uniek. Top zeg!! EN de kaarten zijn ook zo helemaal op het thema afgestemd. EN leuk dat Peter het vervoer regelde...hihihi. EN inderdaad zag ik al foto's bij je moeder op het blog van jullie knutseldag samen!
  Groetjes,
  GerJanne

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een gave trouwkaart en die potjes zijn echt een mooi persoonlijk detail! Leuk dat je toch echt wel een en ander hebt gedeeld met ons rondom jullie bruiloft.groot gelijk dat je niet alles erop zet. Ik blijf me verbazen hoeveel sommige mensen delen op social media. Maar ik geef ook toe dat ik een beetje meekijken in andermans leven ook superleuk vind ;)

  BeantwoordenVerwijderen

In verband met spam modereer ik elke reactie. Na mijn goedkeuring verschijnt je bericht vanzelf op mijn blog. Bedankt voor je reactie!