dinsdag 29 maart 2016

Designer of the month #8: Pocketmodel

Ondanks dat deze maand veel producten van Marianne design in het teken staan van baby's en kinderen, zijn er natuurlijk ook materialen die prima te gebruiken zijn voor tieners en volwassenen. Het Celebrations papier en de nieuwste bloemen mallen zijn hier ideaal voor.

Vandaag laat ik jullie weer eens een pocketmodel zien, ik maakte er eerder al een heel aantal (klik HIER voor alle eerdere varianten). Dit keer draaide ik het model een kwartslag en maakte ik er een sluiting omheen, zo is 'ie net weer even anders. Binnenin is er plaats voor briefgeld of een giftcard. Onderaan dit blogbericht schrijf ik hoe je eenvoudig zelf dit model kunt maken.

De gesloten pocketmodel ziet er zo uit:


Ik ontving twee van de drie bloemen craftables. Deze leuke bloemetjes bestaan uit een aantal losse mallen van verschillende grootte, waardoor je je eigen bloemen kunt creëren. Ik combineerde de twee sets (Fancy & Sweet) voor de bloemen op mijn kaart:


Als je de sluiting er af haalt, kan de pocket geopend worden:


Binnenin is ruimte voor een persoonlijke tekst en achter het gele gedeelte dus voor een plat presentje (briefgeld, giftcard of een kaartje met tekst):


Dit was mijn laatste project als Designer of the month van Marianne Design. Ik vond het een hele eer en een leuke uitdaging om een maand lang creaties te mogen maken voor Marianne Design. Ondanks dat een aantal materialen buiten mijn comfortzone lagen, vond ik het leuk om hierdoor eens wat andere dingen uit te proberen. Ik hoop dat ik jullie met mijn voorbeelden heb kunnen inspireren en dat ik op jullie blogs wellicht ook wat ridders, kastelen en robots zie verschijnen. :-) Bedankt voor jullie bezoekjes en leuke reacties!

Wil je dit model ook eens maken? Dat kan, hij is vrij eenvoudig in elkaar te knutselen:

Snijd voor de basiskaart een kaart van 10,5 x 28 cm
Dit is ongeveer een half A4-tje.

- Ril op 5, en 18,5 cm. 
Hierdoor ontstaan drie vlakken: één van 5 cm, één van 13,5 cm en één van 9,5 cm.

- Beplak de gewenste delen met dessinpapier.

- Plak twee dunne strookjes dubbelzijdig tape aan de zijkanten van de kortste flap en vouw deze flap naar binnen.
Hierdoor ontstaat een 'vakje' (het gele vlak in mijn creatie), waardoor je briefgeld, een giftcard of kaartje met tekst in de flap kwijt kunt.

- Snijd voor de sluiting om het pocketmodel heen een strook van 3 x 28,7 cm. 
Ril op 7,5 en 21,2 cm. 
Vouw het geheel om het pocketmodel heen om te zien of het goed past en niet te strak zit, deze strook moet eenvoudig om het pocketmodel heen te plaatsen en te verwijderen zijn. Als de maat goed is, plak de uiteinden dan aan elkaar vast en versier de strook met dessinpapier.

Gebruikte materialen Marianne Design:
Papier: Pretty papers bloc Celebrations Pk9131
Bloemen: Craftable Flower set Fancy Cr1356 en 
Craftable Flower set Sweet Cr1358 
Tekst: Collectable Charming alfabet Col1397
Enamel sticker: Green & Orange Pl4502

16 opmerkingen:

 1. Oh wat is dit ook weer leuk! En heel goed geschikt voor man of vrouw, kind of volwassene. Ik vind die bloemen ook gaaf geworden. Liefs Sabine

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een heerlijk fleurig en vrolijk kaartje is dit zeg! Modelletje ook leuk op deze manier!
  je bent lekker op dreef met alle diverse materialen van Marianne. Toffe inspiratie. Je aapjes zijn ook allemaal zo vrolijk, en dat potje met bijpassende snoepjes. Hoe leuk! Lekker rondkijken weer dus.
  En wat geweldig dat jullie zijn verloofd! Nogmaals gefeliciteerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Miranda,
  Bedankt voor je leuke creaties als Designer of the month. Ik heb het met veel plezier gevolgd. Ga vooral zo door!!
  Groetjes, Eri

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke kaart Miranda en wat heb je ons leuke dingen laten zien als gast designer!
  super!
  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Superleuk en heel vrolijk, echt een lentekaart! Je hebt je heel goed gekweten van de taak gastdesigner te zijn, ik vond je creaties allemaal top! Ook al was het buiten je comfortzone.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een fleurige kaart! Al die kleuren en bloemen, daar word je helemaal vrolijk van. Je hebt echt prachtige dingen laten zien als GD bij MD (hihihi, grappig al die afkortingen). Gent was trouwens geweldig! We hebben genoten en vooral ook heel veel gegeten en gedronken ;) O ja, een een boottochtje gemaakt (tip van jou). En ook nog gewandeld, geshopt, gefietst. Echt een aanrader.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jouw afsluiter is zo vrolijk Miranda! Heel leuk gedaan en ik heb genoten van al jou voorbeelden met de materialen van de maart collectie en eentje met de februari collectie :)
  Groetjes Chantal

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hele mooie pocketkaart, wat een vrolijke kleuren en mooie bloemen. Wat is de maand als GD snel gegaan maar je hebt prachtige dingen laten zien.
  lieve groetjes Angelique

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een prachtig slotstuk, dit ziet er weer zo leuk en origineel uit!! Top!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat leuk gedaan Miranda....prachtig kaartje!
  Groetjes Diny

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Super leuk, dit kaartje.
  Bedankt voor je uitleg, ik heb vrijdag een bruiloft en we geven wat geld, dus misschien gebruik ik je kaartje wel?!
  Jouw kaartje is zeker erg fleurig, ik vind hem echt heel mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hey Miranda, wat een vrolijke afsluiter van je maand als gast-designer! Leuk zo met die sluiting erom heen! Ik vind je creaties allemaal erg leuk geworden, ook zo leuk die tips die je eronder plaatste! Jammer dat het er weer opzit, maar misschien krijgen we nu weer een washi-creatie a la Miranda te zien! Groetjes, Miranda v.d.W.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Deze is ook weer gaaf Miranda! Handig de sluiting zo! Had zelf al zitten proberen met wat verschillende opties als sluiting. Ik neem dit model kaart zaterdag mee naar het bloggersplein :). Bedankt voor je inspiratie deze maand als gastdesigner! ennnnn.. ik mag je opvolgen :). In de maand april ben ik gastdesigner voor Marianne Design. Groetjes en tot zaterdag!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een mooie en fleurige afsluiting van je gastdesigner-schap! Je hebt echt hele leuke kaartjes gemaakt! En wat is dit een leuke variatie op je pocketmodel! Toevallig ben ik ook aan de slag gegaan met dit pocketmodel omdat ik hem tegen gekomen was op je blog met een duidelijke uitleg! Binnenkort dus te vinden op mijn blog.. :)

  Lieve groetjes,
  Marjolein

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Miranda een prachtige afsluiter, ik heb al je creaties met bewondering bekeken! Top!
  Groetjes Suzan

  BeantwoordenVerwijderen

In verband met spam modereer ik elke reactie. Na mijn goedkeuring verschijnt je bericht vanzelf op mijn blog. Bedankt voor je reactie!