zaterdag 6 februari 2016

Themadag #77: Vrolijke beertjes + balansupdate

Voor mijn verjaardag kreeg ik naast een kaartje ook een aantal papiertjes van Stampin' Up van Gerdine. In het begin dacht ik: oh jee, opvallend gekleurde papiertjes! Maar al snel had ik bedacht wat ik er mee wilde gaan doen. Ik trok de doos met houten stempels van ZieZo Knutsels ook weer uit de kast (ze waren niet weggestopt, maar ik heb ze al een poosje niet meer op tafel gezet) en maakte een serie van zes kaarten. Twee verjaardagskaarten, twee geboortekaarten en twee zwangerschapskaarten. 

Ik ben zuinig met leuk papier, zodat ik er zoveel mogelijk kaarten mee kan maken. Zo heb ik bij de eerste kaart van het donkerblauw gebloemde papier een L-vorm gesneden, de rest van het papier zou anders allemaal achter het andere papier verstopt zitten. Zonde! Het stuk dat overbleef draaide ik om en gebruikte ik op de tweede kaart (het blauw/wit gestreepte vel). Ook het turkoois met witte stippen papiertje op de eerste kaart verdeelde ik gunstig, ik sneed twee kleine stroken af en plakte deze aan beide zijkanten van het lichtblauwe vel.







*Balans-update* Ik heb nagedacht hoe ik alle leuke kaartenactiviteiten en de combinatie met Social Media wat meer in balans kan brengen voor mijzelf, zodat ik niet constant met mijn blog, Facebook, Instagram en Pinterest bezig ben. Wat ik vanaf nu in ieder geval wil veranderen:
- Doodeweeks zal het een stuk rustiger zijn op mijn blog en Social Media, zodat ik na een werkdag de avonden vrij houd. Als ik nieuwe kaarten plaats ben ik té nieuwsgierig naar de reacties die er op volgen, ik kan het niet laten om dan te kijken, dus dat ga ik naar de weekenden verplaatsen als ik wél tijd heb. Doordeweeks wil ik 's avonds meer rust en tijd voor andere dingen. 
- Notificaties op mijn telefoon over nieuwe berichten (Instagram, Facebook, mail) gaan uit en ik probeer meer gedoseerd mijn berichten e.d. te checken i.p.v. op elk bliepje te reageren. 
- Sticky Sundays blijven bestaan, maar ik maak er geen wekelijks item meer van. Áls ik kaarten met washitape heb gemaakt (en dat blijf ik toch wel doen ;-) ) zal ik die wel laten zien op een zondag. Jullie hoeven ze niet te missen, want ze komen gewoon gebundeld in één bericht terecht i.p.v. allemaal los elke zondag. 
- Andere kaarten die ik maak zullen ook meer gebundeld worden in één bericht. 
- Ik ben aan het uitvogelen hoe ik mijn blogberichten automatisch kan koppelen aan mijn creatieve Facebook pagina, zodat ik daarvoor niet een apart bericht hoef aan te maken. (Als het goed is, wordt dat vandaag gelijk getest!)
- Ik blijf jullie blogs natuurlijk gewoon volgen, het geven van reacties doe ik ook als het kan. Maar wel meer gedoseerd.
- Pinterest ga ik hoofdzakelijk gebruiken voor het verzamelen van inspiratie en lekker snuffelen, niet meer zozeer om mijn eigen creaties daar ook elke keer te delen.
- Over het gebruik van Instagram ben ik nog niet uit wat ik daar wel of niet mee wil.
- Het doseren van de drang om alles te willen laten zien wat ik maak wordt nog aan gewerkt. ;-)

Gebruikte materialen:
- Kraftkaart: Action
- Dessinpapier: Stampin' Up
- Label: ZieZo Knutsels
- Beertjes: Artemio
- Zwarte letters: Tim Holtz
- Touw: Different Colors

26 opmerkingen:

  1. Gave kaartjes! En goed dat je beslissingen hebt kunnen maken over het bloggen en dergelijke. Hopelijk krijg je nu wat meer rust om meer superleuke kaartjes te maken!
    Groetjes,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  2. He, gezellig, weer een postje van jou, met een serie geweldige kaarten! Wat zijn ze leuk!! Goed dat je de balans hebt opgemaakt, en tot een oplossing bent gekomen, die fijn is voor jouzelf! Fijn weekend!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik vind het basis idee van je kaarten heel erg origineel. Het heeft 6 prachtige kaarten opgeleverd.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een geweldige serie Miranda, vrolijke kleurtjes inderdaad! Je hebt de papiertjes goed benut! En fijn dat je ze wilt delen ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. helemaal leuk zijn ze weer geworden ! mooi !
    TIP : programmeer je kaartjes op één dag, verspreid over de gehele week / 2 weken, dan hoef je je van de berichten al niet ongerust te maken, helpt ook vaak. Mijn kaartjes zijn vaak al 1 of 2 weken van tevoren gepland en getypt op momenten wanneer ik er tijd voor wil maken. Scheelt een hoop ! Vele 'persoonlijke' kaartjes en kerst, staan gewoon al vooraf vast op de dagen...
    succes verder !
    grtjs,martina
    x

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, goede tip die ik toevallig ook al heb uitgevoerd. :-) Ik ben voorzien in februari hihi, de weekenden zijn al vooruit gepland!

      Verwijderen
  6. Heey Miranda,

    het zijn vrolijke kaartjes geworden!!! Goed te horen dat je een balans idee hebt op gemaakt. Het kaarten maken is natuurlijk het belangrijkste. Social media kan inderdaad veel tijd in beslag nemen terwijl je dan ook kaarten had kunnen maken. Hoop dat je oplossing prettig voor jou werkt. Je kan het gelukkig altijd weer aanpassen.

    Groetjes Femke

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wow Miranda wat een onwijs gave kaartjes! Super, stuk voor stuk. Ik ben ook heel zuinig met papier haha, dus heel herkenbaar! Wat goed dat je voor jezelf een plan hebt gemaakt om meer rust te creëren en balans te vinden. Succes en fijn weekend! Groetjes, Linda

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Prachtige serie heb je gemaakt! Ik vind het ook altijd jammer om mooi papier ergens onder te stoppen, maar op deze manier heb je goed opgelost! Groetjes Mariette

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Prachtige serie kaartjes Miranda....goed van je om tot deze keuzes te komen!
    xxx Margreet

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat een mooi papier en wat een toffe kaarten heb je ermee gemaakt!!!!!
    Heel vrolijk (en lekker zuinig ;-) )

    Je hebt gelijk over het balans vinden.....
    Ik heb mezelf een poosje geleden al voor genomen om niet te veel te MOETEN.
    Ik blog als ik tijd en zin heb, laat reacties achter als ik tijd en zin heb en leg mezelf geen "Nu moet het weer" op.
    Het is wel de bedoeling dat het leuk blijft voor jezelf natuurlijk.
    Ik blijf je volgen, krijg altijd veel inspiratie van je blog en zie vanzelf wel weer een berichtje voorbij komen.
    Rustig aan en vooral GENIET!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Hardstikke leuke kaartjes heb je gemaakt! Ik snap best dat je de balans een beetje zoekt, maar je hoeft je kaartje niet op IG en FB en je blog te delen he. Je kan IG ook meer gebruiken voor jezelf en je eigen leuke dingen, of alleen meelezen op IG. Mensen volgen je vaak toch op meer kanalen. Liefs Sabine

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Mooi daan, zowel de kaartjes als het vinden van jouw balans ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Toffe kaartjes .
    Je vond een fijne balans en dat is goed voor je
    Ik heb nog heel wat washikaartjes te laten zien (en vele staan al half klaar ) dus bij mij wel voorlopig wekelijks een stickey sunday . Ik vind het gewoon zo leuk om dit op een vaste dag te plaatsen . Succes met alles !

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Goed bezig Miranda, en zoooooooo herkenbaar! Bij mij staan notificaties ook af en FB is van mijn telefoon af, tenzij ik iets bijzonders ga doen en iets wil posten dan zet ik het er weer op. Dat geeft heel veel rust! Alleen mijn creatieve FB staat nog wel op mijn telefoon, maar ja, dat is voor mij ook werk hè. Ik hoop dat je er een goede weg in weet te vinden. Je kaarten zijn weer leuk!

    Groetjes en een fijn en RUSTIG weekend,
    Margriet

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Hey Miranda, wat fijn dat je eruit bent voor jezelf! Zo heb je in de avonden meer tijd over om te knutselen en andere leuke dingen te doen! En gelukkig dat je ook berichtjes blijft plaatsen op je blog! Anders had ik toch een facebook-account moeten aanmaken, hahaha!Je kaarten zijn ook weer Supergaaf! Leuk gedaan zo met die mooie papiertjes en de labels! Fijn weekend! Groetjes, Miranda v.d.W.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Wat een gave serie kaartjes, stuk voor stuk erg leuk! En slim om voor jezelf de balans te zoeken in alles, goed voor jezelf zorgen, hoor!
    grtz.Colien

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Gave en gezellige kleurige serie! erg leuk die tagjes met de leuke stempeltjes erop.
    Fijn dat je een oplossing gevonden hebt voor je "probleem", komt vast wel goed.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Hoi Miranda,
    je kaartjes zijn top! Allemaal, stuk voor stuk!
    En je bent al net zo zuinig als ik. Als ik een ondervel doe waar de randjes aan alle kanten te zien zijn, snijd ik vaak een stuk vierkant papier eruit. Ziet niemand en ik houd papier over.....Eureka......!! Daarom heb ik zoveel papier!
    Succes met je balans houden!
    GerJanne

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Gave serie met vrolijke papiertjes, leuk! Mooi dat het balansen resultaat heeft opgeleverd. Je hebt met jezelf duidelijke afspraken gemaakt. Nu nog je eraan houden ;) Komt vast goed!

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Leuk leuk nóg leuker...:-)
    Creatieve groetjes, Gaby

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Wat heb je weer zes leuke, vrolijke kaartjes gemaakt met mooi papier. Ik probeer ook altijd zuinig te zijn met papier, terwijl er genoeg ligt.
    Fijn dat je al zo'n eind bent om balans in te bouwen, goed voor jezelf dat je nu meer overzicht hebt.
    lieve groetjes Angelique

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Mooie kaartjes alweer! En dat je zuinig wil zijn met mooi papier, dat kan ik alleen maar begrijpen. Zonde om een mooi papiertje weg te stoppen onder een ander, toch? Veel succes met je nieuwe balans ook!
    Groetjes, Nele

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Nou, je merkt het al, ik ben ook aan het balansen wat betreft social media 😂 Maar ben nu even doorgeschoten naar helemaal niets lezen en zie dus nu pas deze post. Wat een leuke papiertjes 😃! Ik moet er ook weer eens mee aan de slag. Je hele verhaal is zo herkenbaar. Ik heb destijds al heel bewust gekozen om FB niet te gebruiken voor de hobby en dat scheelt al heel veel. Het leuke van Instagram vind ik dat je snel veel kunt kijken en gemakkelijk kunt zoeken met hashtags. Dat mis ik altijd een beetje met bloggen. Maar goed, daar kun je weer uitgebreidere reacties achterlaten. Ach, alles heb zo zn voordelen en zn nadelen...

    BeantwoordenVerwijderen

In verband met spam modereer ik elke reactie. Na mijn goedkeuring verschijnt je bericht vanzelf op mijn blog. Bedankt voor je reactie!