maandag 1 februari 2016

Balansen

Ik heb een hele fijne hobby, want niet alleen het maken van een kaartje is een feestje. De reacties van de kopers van mijn kaarten zijn ontzettend leuk, net als de reacties van de ontvangers van de kaarten.

In dit hele feestje zijn jullie, bloglezers, er ook al een hele poos bij verbonden. Bloggen is leuk. Gezellig. Inspirerend. Motiverend. Verbindend. Het heeft heel veel positieve kanten waar ik heel erg van geniet.

Tegelijkertijd is het heel tijdrovend. Foto's maken, berichten schrijven, alle reacties willen lezen en beantwoorden. En dan wil ik ook nog mijn creatieve Facebook pagina bijhouden, want daar heb ik weer een heel ander publiek en tegelijkertijd een verzameling van mijn kaarten voor de verkoop. En Instagram is ook zo een leuke toevoeging! En dan zou ik bijna Pinterest nog vergeten. En dan alles nog synchroon willen laten lopen en niets willen missen. En natuurlijk de zondag blijven vullen met washitape-kaarten voor Sticky Sunday! En de drang om alles te willen laten zien wat ik maak, omdat er zoveel leuke reacties op komen. En dan wil ik ook nog al júllie blogs bezoeken en voorzien van een reactie...

Het geeft heel veel leuks door alles bij te houden, maar het kost ook veel tijd waardoor ik te verslingerd ben aan mijn telefoon. Geen drama verder hoor, ik doe 't allemaal zelf. Maar ik ben de balans even kwijt. Ik ga daar even naar op zoek, jullie zullen vanzelf merken hoe ik hier vorm aan ga geven. 

23 opmerkingen:

 1. Ik herken het probleem... Maar ik post meer hier dan op fb. Daar heb ik gewoon een album met mijn voorraad, ik post daar niet mijn blogberichten. Ik denk soms: de tijd die ik hierin steek had ik graag willen knutselen... Denk er maar eens over na, je komt er wel uit ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hmmmm. ... herkenbaar! Hopelijk kun je de balans erin vinden!
  Grtz Colien

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je hebt helemaal gelijk Miranda, ik herken veel van wat je schrijft. Neem ff de tijd hiervoor...liefs, Mariken xx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Herkenbaar hoor ! Neem maar rustig de tijd, ik weet uit ervaring dat Blogger niet gaat lopen als je even afwezig en daarna geniet je er weer dubbel zo veel van !
  Groetjes
  Margo

  BeantwoordenVerwijderen
 5. hey miranda, als het een 'moet' wordt, is het niet meer leuk... doseer zelf en leg jezelf zoveel op als je dragen kan. ik ben ook teruggeschroefd van alle dagen een kaartje naar om de twee dagen, van alle weken kleurenkaartenteam naar 1 keer per maand. zolang het maar lekker loopt, want je doet het toch voor jezelf, niet alleen om anderen tevreden te stellen ? 'loslaten' is iets wat me moeilijk kunnen, maar toch geregeld nodig is... stel je de vraag wat voor jou vooral van belang is.
  succes,
  grtjs,martina
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Precies de reden waarom ik voorlopig gestopt ben met bloggen en reageren. Ik neus soms nog wel ff rond, maar hoef niks meer van mezelf. Die rust bevalt me zooooo goed! Je houdt tijd over voor andere dingen. En als het bloggen weer gaat kriebelen, is het zo weer opgepakt! Succes met balansen, blijf dicht bij jezelf :-).

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Herkeenbaar....doe rustig aan en neem de tijd om de balans te vinden. Dat gaat zeker lukken! Groetjes Mariette

  BeantwoordenVerwijderen
 8. op mijn blog post ik tegenwoordig nogal veel gewoon de foto van de creatie zonder tekst :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heel herkenbaar !! Ik ging vandaag effe iets posten op mijn blog en dan doe ik dit nog en dat nog en de hele voormiddag is voorbij !! ahhh !!
  Maar toch is het zo leuk !!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Misschien minder van jezelf vragen en keuzes maken, wat wel en wat niet. je komt er vast wel uit.
  Ik heb gekozen voor alleen Blogger voor kaartjes, FB niet voor de hobby en Pinterest soms voor plaatsen en soms om te neuzen, verder niks. Bevalt me goed op deze manier. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Erg herkenbaar. Ik heb de blog ook al 2 maanden op pauze staan.
  Het bevalt me goed, maar ik wil ook weer graag wat laten zien. Dus ik ben benieuwd naar jouw balans.... Misschien kan ik hem liften ;-) sterkte!!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Tsja... het kost zeker veel tijd! Af en toe de balans opmaken kan dan ook helemaal geen kwaad. Rustig aan, komt vanzelf goed. Suces met zoeken ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Herkenbaar hoor, daarom heb ik facebook in de wilgen gehangen, vond ik van alles de meest nutteloze ;)
  Succes met het vinden van een nieuwe balans!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Die balans zal je wel vinden !
  Succes !!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Heel herkenbaar, het kost zeker heel veel tijd, zeker in combinatie met alle andere dingen die nog 'moeten' Succes met het vinden van de balans, maar dat komt vast wel goed! ;)
  Lieve groetjes, Gelinda

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik herken het heel goed Miranda! Persoonlijk heb ik geprobeerd mijn balans te vinden door enkel op blogs een uitgebreide reactie te geven en op Facebook een kort maar krachtige reactie :) Het is zo tijdrovend allemaal en ik vind Blogger veel gezelliger dan even een Like geven ofzo. Succes met het vinden van jouw balans!
  Groetjes Chantal

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Heel veel succes Miranda met wat je allemaal wilt gaan doen. Doe vooral waar je je goed bij voelt. Ik hoop dat je blijft bloggen, want ik vind je kaarten zo leuk. Lieve groetjes, Marlies

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Blijf vooral creatief bezig, zou ik zeggen, maar doe het op je eigen tempo. Laat je blog en de sociale media geen verplichting worden en volg je eigen gevoel. Je creaties blijven top, het zou zonde zijn als je daar geen tijd en energie meer voor zou vinden!
  Groetjes, Nele

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Heel herkenbaar. Neem de tijd; ik ben zelf nogal fan van Instagram omdat dat gewoon veel minder tijdrovend is om te plaatsen. Ik blog nog steeds maar kan het amper bijhouden. Nou zit ik ook weer na tienen nog te bloggen.... Mijn tip; laat het los; kies waar jij blij van wordt. En dan maar niets op je blog plaatsen. Vind je verkoop ook belangrijk en loopt dat goed via Facebook? Kies daar dan voor. Het moet vooral voor JOU leuk blijven.
  Heel verstandig om de stekker er even uit te trekken. Ik zie je vanzelf weer; waar dan ook:)
  Groetjes,
  Stella

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Heel herkenbaar, ik hoop dat je er een balans in kunt vinden.
  lieve groetjes Angelique

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Hoe herkenbaar. Ik vind dat ook lastig, ik reageer wat minder en bekijk het wel, en probeer zo af en toe langs te komen. Want het kaarten maken is ook zo leuk! Succes met balansen. groetjes, nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Tja, snap ik helemaal. Daarom heb ik alleen het blog waar ik echt actief ben. Ik zou het allemaal niet mer overzien (of ik moet er mijn werk van maken)
  Sterkte en succes met een beslissing nemen wat je wilt..
  Liefs,
  GerJanne

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Hey Miranda, doe waar jij je goed bij voelt meid! Maar ik hoop wel dat je kaarten blijft maken hoor, ze zijn zo gaaf! Zou je blog erg missen, heb zelf geen face-book! Ik hoop dat je een goede balans kunt vinden die voor jou werkt! Succes ermee! Veel liefs, Miranda v.d.W.

  BeantwoordenVerwijderen

In verband met spam modereer ik elke reactie. Na mijn goedkeuring verschijnt je bericht vanzelf op mijn blog. Bedankt voor je reactie!