maandag 13 april 2015

Creaweekend

Afgelopen zaterdag was ik naar Rijswijk, naar het Creaweekend. Ik was samen met mijn moeder op pad en we hebben een heerlijke dag gehad. Deze beurs leek wel iets rustiger dan vorige keren, maar dat mocht de pret niet drukken. Afgelopen weekend was ook de Art Specially beurs, daar ben ik toch ook wel heel nieuwsgierig naar! Maar naar die beurs ben ik het dubbele aan reistijd kwijt t.o.v. het Creaweekend, dus dat is wel wat minder praktisch.

Mijn vriendin Helga (DT-lid van ZieZo Knutsels) gaf korte workshopjes en ik schoof ook even aan om bij te kletsen en met de nieuwe stempels te rommelen. De nieuwe vlinder die is uitgekomen is zo mooi, daar wilde ik wat mee maken. Van het een kwam het ander, ik maakte de volgende drie creaties:

Het idee met deze vlakken had ik thuis al in mijn hoofd om eens een keer uit te werken. De vlinder is een heel gedetailleerde stempel, super mooi! De tekst dipte ik in tweekleuren inkt, zodat een mooie overloop ontstaat (qua kleur dan, ik stempelde niet helemaal strak!).

Bij deze kaart heb ik de stempel van de verschillende vlinders ook in twee kleuren inkt gedipt.

Voor deze kaart had Helga de basis al klaar liggen met de witte basiskaart en de twee gescheurde vellen in kraft en paars. Ik voegde nog een stukje kraftpapier, een touwtje en een bijpassende paarse kleur inkt en de vlinders toe om het geheel af te maken. Ik gebruik niet zo heel vaak paars, maar deze kleur vind ik echt heel mooi! (Bedankt Sandra voor de mooie foto's van mijn kaarten!)

Natuuuuuuuuuuurlijk was kaartjes maken niet mijn doel van deze dag. ;-) Dus bij deze mijn buit:

Leuke papiertjes, het rechter pakket kreeg ik gratis!

Stencil met chevron-patroon en eindelijk een spatel. Voorheen had ik structuurpasta in een tube, maar tegenwoordig één uit een potje dus dan is zo een spatel toch wel handig. Leuke stempels van Joy!Crafts (ik vind de teksten zo een gaaf lettertype hebben) en een embossing- en snijmal van Marianne Design met sterretjes!

Verder nog praktische spullen: extra sticky tape, stevige enveloppen en alvast een voorraadje nieuwe platen voor mijn Cuttlebug. Voor degenen die nog steeds regelmatig nieuwe B-platen kopen omdat ze zijn gaan bollen: gebruik de C-plaat om in te snijden! Dus leg je B-plaat onderop, daar bovenop je snijmal met de snijrand naar boven, je papier en dan de C-plaat. De C-plaat is veel dikker en trekt niet bol, waardoor je veel langer met je platen doet!

Dit was 'm weer, ik vind het een best bescheiden buit voor mijn doen. ;-)

18 opmerkingen:

  1. Ik vind ook dat je je nog hebt ingehouden ;-) wel hele leuke papiertjes! En die stempels van Joy liggen hier ook ;-) en ik heb ze al gebruikt! Ik ben benieuwd naar wat je er allemaal mee gaat maken !

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooie kaarten, knap gestempeld in mooie kleurtjes. De onderste vind ik ook gaaf met dat gescheurde cardstock! Leuke spulletjes heb je gekocht, dat worden vast weer mooie, nieuwe creaties!
    grtz. Colien

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuke spulletjes!! Daar gaan we vast weer hele mooie creaties mee zien! En die tip van de C- en B-plaat werkt echt heel goed, doe ik namelijk ook altijd ;)
    Lieve groetjes Gelinda

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Leuke kaartjes heb je gemaakt zeg! Heel mooi! En leuke spullen heb je gekocht. Liefs sabine

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Je kaarten zijn mooi, zeker de 1e! En dan nog een leuke buit... geslaagde dag dus! Pssst... de ArtSpecially is wel ècht een aanrader hoor!!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wauw wat een prachtige spullen heb je gekocht! Je kaartjes zijn goed gelukt.de eerste vind ik erg mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ze zijn mooi! Heel leuk effect twee kleuren inkt gebruiken. Veel plezier met je nieuwe spullen. Die sterrenmal is gaaf!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Prachtige vlinderkaarten! En veel plezier met je nieuwe aankopen!
    xxx Margreet

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Leuk om je buit te zien! En je vlinderkaarten zijn prachtig. Vooral de bovenste vind ik super. Wat grappig dat jij ook pas in Maastricht geweest bent. We zaten in een heel mooi appartement vlakbij het Vrijthof en de Markt. Hebben dan ook daar in de buurt gegeten. Maar nog wel heel erg bedankt voor je tip :) Dat zijn nou van die dingen die bloggen zo leuk maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. The butterfly cards are so amazing, I'm excited! I wish you a lot of fun with your shopping pieces!
    Lieve groetjes Anja

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Je bent goed geslaagd op de beurs, leuk! Hopelijk zien we alles snel terug op je kaartjes. Deze kaarten zijn erg leuk. Vooral de bovenste spreekt mij erg aan!

    Liefs Sanne

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Fijn dat het zo gezellig was en dat je zo goed kon slagen. Leuke spullen hoor, dat sticky tape heb ik ook, maar gebruik ook veel Scor-tape. een de kaarten met de vlinders zijn mooi, ook ik ga vooral voor de eerste!! HEEL mooi!
    Ik ga denk ik niet meer naar Rijswijk, hoor dat er steeds minder zaken heen gaan, dat het vooral een 3D kaart beurs wordt. Vanuit Zoetermeer is het een uurtje rijden naar Nijkerk, was heel goed te doen. Maar snap dat je iets heel dichtbij ook fijn vindt.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Woow wat een leuke spulletjes heb je gekocht op de beurs!! Gaaf zeg de grote vlinder, heel mooi tot in de details. Prachtige kaartjes, vooral de bovenste!!

    Groetjes,
    Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wauw, wat een prachtige kaarten! Mooi zijn die vlinders, ik hou er van!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Leuk zeg! Gezellig met je moeder, doe ik inderdaad ook samen met de mijne :). Mooie kaartjes heb je gemaakt en een goede buit (en zeker bescheiden :)) !

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Hahaha wat grappig ben jij! Niemand durft nu natuurlijk te zeggen dat je veel hebt gekocht! Maar je hebt wel weer heel mooie dingen gekocht waar vast en zeker prachtige kaartjes van komen.
    De kaartjes die je nu al laat zien zijn helemaal top!
    Dat belooft dus wat!
    Lieve groetjes,
    GerJanne

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Haha, nou, bescheiden.... Gave vlinderstempel zeg! Ik snij tegenwoordig met b plaat onderop, maar wel met snijrand naar onderen (Snijdt dus in B-plaat). Daarover de C plaat. Gaat ook prima en B-plaat trekt ook niet meer krom.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Mooie kaarten en een leuke bescheiden buit ;))

    BeantwoordenVerwijderen

In verband met spam modereer ik elke reactie. Na mijn goedkeuring verschijnt je bericht vanzelf op mijn blog. Bedankt voor je reactie!