dinsdag 11 november 2014

kerstWEns-actie

In eerdere berichten heb ik jullie al eens verteld over mijn collega, die plotseling te horen kreeg dat haar beide kinderen (2 en 4 jaar) een zeer zeldzame stofwisselingsziekte hebben. Om haar een hart onder de riem te steken, verkocht ik in september mijn kaarten voor het goede doel: de WE-foundation. Zij zamelen geld in om de stofwisselingsziekte MPS VI in de toekomst beter te kunnen behandelen. 

Met collega's onderling wilden wij ook heel graag wat betekenen. We gaven een presentje (twee kaarten voor een show van Jochem Meyjer) om de twee ouders even te laten ontspannen in deze roerige tijd, maar wij wilden meer doen. We besloten uiteindelijk een digitale kerstmarkt te organiseren, de website hiervan is sinds begin november online: kerstWEns.blogspot.nl. Het idee van deze markt is het verkopen van allerlei unieke, handgemaakte producten. Het blijkt dat heel veel collega's (verborgen) talenten hebben en we bundelen nu onze krachten. We hopen met de verkoop van onze producten, zoveel mogelijk geld op te halen voor de WE-foundation!

Ik ging aan de slag met het maken van labels, maar omdat ik het blog bijhoud en de bestellingen verwerk is het niet echt haalbaar om dit er nog naast te doen (ondanks de eenvoudige opzet). Omdat ik de voorbeelden wel al had gemaakt, laat ik ze toch even zien. Ze zijn bewust heel eenvoudig en snel-snel te maken, met het idee in no-time een hele voorraad te kunnen maken.

Woon je in de buurt van Leiden en vind je het leuk om deze actie te steunen? Kijk dan eens op de blog van onze kerstWEns en lees meteen meer over het hoe, wat, waarom van onze actie!

16 opmerkingen:

 1. Wat een prachtig gebaar zeg en mooie labels heb je gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. een heel erg mooi initiatief van je ! super ! hopelijk verkoop je er veel van, ze zijn in ieder geval erg mooi en geslaagd ! top
  grtjs,martina
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik kan me voorstellen dat je met het oog op Kerstmis niet echt de tijd hebt om nog even snel-snel een bergje kaarten in elkaar te steken. Dus dan vind ik dit zeker een goed alternatief! Het siert je dat je weer aan zo'n actie wil meedoen! Petje af! O ja, de labels zijn heel leuk! De labels met de arrenslee zijn wel mijn favorieten ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooi initiatief en wat leuk dat er veel collega's verborgen talenten blijken te hebben! Je labeltjes zijn leuk. Vooral de tweede serie vind ik erg gaaf.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat geweldig dat jullie dat allemaal doen! Deze labels kun je in ieder geval toch verkopen?
  Eenvoud maar heel leuk.
  Succes met jullie actie!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een top actie weer! Dat zal ze zeker goed doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je labels zijn super! Ik zag vandaag toevallig bij koffietijd een item over die stichting, mooi doel!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! Ja, toevallig was de oprichter van de WE-foundation (en tevens moeder van twee kinderen met stofwisselingsziekte) vanmorgen op tv, leuk dat je het hebt gezien en onthouden!

   Verwijderen
 8. Gaaf dat jullie dat met zijn allen doen voor je collega. Echt een goed initiatief! Toffe labels ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooie actie! En ja... je kunt niet altijd alles wat je wilt. Een verkoop blog up-to-date houden is ook erg nuttig en belangrijk ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een mooi idee! En wat zijn je labels leuk,. maar het bijhouden van een blog kost veel tijd, dat geloof ik! Heel veel succes ermee, ik hoop dat jullie veel geld inzamelen voor dit goede doel.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een super initiatief, en mooi gebaar. Ik hoop dat er heel veel geld wordt ingezameld. Het is al een hele klus om 1 blog bij te houden, laat staan 2. Heel veel suc-6 met alles.

  -xies- Renate.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Leuk dat je in zulke tijden elkaar op een andere manier tot steun kunt zijn!
  Je labels zijn vast zó verkocht (-:

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Fantastisch dat door creativiteit een goed doel gesteund kan worden. Mijn kaarten verkoop ik tbv Alpe d'HuZes, omdat 'mijn' Rolf daaraan meedoet, maar vooral omdat er om ons heen helaas veel mensen (zelf) te maken krijgen met kanker.... Alle beetjes helpen, denk ik dan maar...
  grtz. Colien

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Jullie zijn geweldig als collega's, wat een steun! Hopelijk halen jullie veel op. Je tagjes zullen i.i.g. inspireren en zijn vast ook gewild.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Mooi initiatief en je labels zijn super! Veel succes met deze actie!

  BeantwoordenVerwijderen

In verband met spam modereer ik elke reactie. Na mijn goedkeuring verschijnt je bericht vanzelf op mijn blog. Bedankt voor je reactie!