zondag 31 december 2017

Thanks

Dit jaar helaas geen jaaroverzicht door tijdgebrek en andere prioriteiten, maar wel een berichtje met een kaart!

Deze kaart maakte ik voor Linda, met de snijmallen die zij voor mij had besteld (zie vorige blogpost). De tekst op de kaart is echter ook van toepassing op jullie: THANKS voor het volgen van mijn pagina, jullie bezoekjes en jullie lieve, enthousiaste reacties! Bloggen blijft een gezellig medium, ik hoop er in het nieuwe jaar ook weer tijd voor te hebben.


Ik waardeer het enorm dat jullie mij zo trouw volgen, ook wanneer het kaarten maken en laten zien even op een lager pitje staat (Levi is zo een fijn en mooi ventje! 😍)

Ik hoop jullie in 2018 weer te kunnen verblijden met nieuwe creaties! Voor nu wens ik jullie een hele gezellige jaarwisseling en al het moois voor het nieuwe jaar. 

Liefs!
Miranda

donderdag 28 december 2017

Kaartboekje voor snijmallen

Ik kocht via Ali Express (na een tip en hulp van Linda) een alfabet en cijfers in groot formaat voor een leuke prijs. Ze werden geleverd in een plastic zakje, niet handig als je een letter zoekt. 


Ik heb geen magneetvellen meer over in mijn koffertje, dus besloot een klein mapje te fabriceren.


Een vierkant model kaart met een extra vel er in geplakt, met dunne stroken dubbelzijdig tape. Letter of cijfer er in schrift bij en zo heb ik een handig en overzichtelijk boekje met alle snijmallen. 





Dit boekje stop ik gewoon in het koffertje bij de rest. Super eenvoudig, maar zo praktisch! ❤

vrijdag 15 december 2017

tHEMAdag #106: Hema stickers

De HEMA is weer eens gevaarlijk terrein, want er liggen súper leuke spullen in de schappen: matchende labels, grote stickers, kleine stickers en washitape. Eigenlijk bedoeld om materiaal leuk mee in te pakken, maar hé... bij mij beland het uiteraard op een kaart. Toen ik de spullen in de winkel zag hangen kreeg ik gelijk inspiratie. Nu is het qua tijd en energie nog even zoeken wanneer ik kan knutselen, maar ik heb inmiddels op drie verschillende dagen weer ouderwets zitten knutselen en ik ging als een speer. Ik heb ze niet geteld, maar ik heb rond de 30 (!) kaarten gemaakt. Scheuren, plakken, klaar. I-de-aaal deze materialen met weinig tijd. 

Dit zijn de materialen uit de eerste kleurenserie:


Ik maakte er onder andere de volgende kaarten mee:



Heerlijk om weer creatief bezig te zijn geweest! Ik heb ook een serie gemaakt met fleurige kleurtjes stickers en labels, plus een leuk cadeautje met de kraft-varianten. Die volgen de volgende keer weer.

Gebruikte materialen:
- Stickers, labels: HEMA
- Washitape: HEMA, Xenos, Action
- Fineliner

zaterdag 9 december 2017

Themadag #105: Zwart/wit

Na de babykaarten in de traditionele kleuren roze en blauw, vandaag een uniseks serie. Stoere varianten door het gebruik van enkel zwart en wit. Ok, en hier en daar een vleugje zilver! Slechte fotokwaliteit weer, het is helaas niet anders. Ik heb weer lekker gerommeld met clean and simple kaarten en mijn washitapejes! Ook de te leuke stempelset van MFT met teksten lagen op tafel:






Dit waren de laatste kaarten die ik heb gemaakt vóór de geboorte van Levi. Na een aantal weken wennen kan ik zeggen dat het heel goed gaat. Ik kan inmiddels tijdens zijn slaapjes (mits hij mij niet verrast met wakker worden na een half uur ;-) ) de rust vinden om weer te knutselen, dus ik kan binnenkort ook weer nieuw materiaal laten zien! Foto's maken, bewerken en een blogbericht schrijven neemt veel tijd in beslag, dus ik moet ook hierin weer een balans vinden. De tijd die ik hieraan kwijt ben, steek ik liever in kaartjes máken. Via Instagram laat ik wel regelmatiger kaartjes en achter-de-schermen-foto's zien. Mocht je het leuk vinden om dat te volgen: @mirandascreaties . Ik blijf bloggen het leukste vinden, maar ja... even een fotootje plaatsen op Instagram gaat nu eenmaal tien keer sneller!

dinsdag 28 november 2017

Themadag #104: Eline's baby jongens

Na het bericht met de meisjes-baby-kaarten, vandaag de jongens varianten! Weinig tekst verder, ik typ dit tijdens een slaapje van de kleine man en ik hoor hem inmiddels pruttelend wakker worden...

Weer een serie eenvoudige kaarten, zodat ik een klein voorraadje kon maken. De kleuren op de foto's zijn waardeloos... maar ik heb geen tijd om ze opnieuw te maken. Prioriteiten. ;-) Komen ze:





Er komt nog een blogbericht met een serie zwart/wit kaarten aan. Wanneer? Geen idee haha! Tot binnenkort!


maandag 20 november 2017

Themadag #103: Eline's baby meisjes

Hoi! Mijn laatste bericht met verse kaartjes was op 18 september. In week 39 van mijn zwangerschap kreeg ik eindelijk knutselzin, -rust en -tijd. In de loop van die week maakte ik opeens nog dertien kaarten, ik had de flow opeens helemaal te pakken! Die heb ik nog niet laten zien... want op de eerste dag van week 40 kwam mijn lieve zoon ter wereld. Ik ben nu twee maanden moeder (twee maanden alweer!) en nu de kleine slaapt heb ik eventjes tijd gemaakt om weer even van mij te laten zien en horen!

Voor de kaartjes: gewoon even doorscrollen tot na de tekst.

Ik heb heel veel lieve en leuke kaartjes van jullie ontvangen, nogmaals bedankt. Er kan geen kaart meer bij aan het touw wat in de woonkamer hangt. Het gaat inmiddels goed met ons als gezinnetje. De eerste vier weken waren heel pittig. Ik houd het beknopt... maar samengevat: na die eerste maand kwam alles een beetje op de rit en kon het grote genieten eindelijk beginnen! We hebben een heerlijk ventje die veel lacht en goed groeit, dus het gaat heel goed nu. :-)

Dan nu de eerste vier kaarten, allemaal meisjes kaarten. Toen ik aan de slag ging voor kaarten was het idee: eenvoudige kaarten maken met spullen die al veel te lang liggen te wachten om gebruikt te worden. Eenvoudige kaarten, omdat ik het vermoeden had dat knutselen er met een baby voorlopig even niet van zou komen (check!) en ik een voorraadje wilde hebben voor de kaartenbak. Dus hops, aan de slag en daar kwam toen uit:





Na een aantal meisjes kaarten, konden jongens kaarten natuurlijk ook niet uit blijven. Eens zien of ik dat bericht ook nog kan typen tijdens het slaapje van Levi... ;-) Wordt vervolgd!

zondag 8 oktober 2017

Baby update

Hallo allemaal,

Even een korte update, want ik ontvang zoveel leuke reacties. Kijk nou eens wat een stapel zelfgemaakte post ik al heb mogen ontvangen van jullie. Mijn man en ik vinden het super leuk, ze hangen allemaal in de woonkamer.


Ik begrijp dat er ook nog kaartjes onderweg zijn, ik ben reuze benieuwd. Bedankt allemaal! Het is naast genieten van de kleine hummel ook nog flink pittig. Ik ben lichamelijk en emotioneel nog aan het herstellen van twee pittige weken. De stijgende lijn zit er in gelukkig, maar het kersverse moederschap is flink wennen!

Dit is het geboorte kaartje, ik werd gelijk verliefd op het model van de tipi! En Colien, schot in de roos met jouw kaartje dus (ik moet hem nog ontvangen, hij is nog onderweg denk ik?).



Tot zover deze update. Weinig tijd, puf en zin om te bloggen nog verder! X


donderdag 28 september 2017

Baby nieuws!

Het is hier heel stil, maar privé zeker niet. Afgelopen zaterdag, 23 september, is mijn kleine knul op zijn uitgerekende datum geboren! Om 11.10 mochten wij onze kleine man verwelkomen. 3745 gram en 50 centimeter lang! Ik zit midden in de emotionele rollercoaster van het kersverse mamaschap, maar alles gaat goed verder!




maandag 18 september 2017

Themadag #102: Eline's baby

He hoi! Sinds begin augustus heb ik niet meer aan mijn knutseltafel gezeten, maar vandaag had ik energie, rust, zin én inspiratie! Van het weekend heb ik samen met mijn man allerlei klusjes afgerond die nog in mijn hoofd zaten en die 'moesten' gebeuren voordat de baby komt (ik ben nu 39 weken zwanger... aftellen!). Nu dat ook allemaal is gedaan, ging het vandaag kriebelen om weer te knutselen. Ik ging aan de slag met de baby materialen van Eline Pellinkhof. Een beetje schuiven met papier, vierkantjes en wat stempelwerk en er ontstond een eenvoudige serie van vier kaarten:





Gebruikte materialen:
- Papier: Eline Pellinkhof (Eline's Sweet Star)
- Teksten: Eline Pellinkhof (Eline's Words Sweet baby)
- Knipvel: Eline Pellinkhof (meisje: AK0064 Eline's Sweet little girls / 
jongen: AK0065 Eline's Sweet little boys)
- Washitape
- Fineliner

dinsdag 8 augustus 2017

Themadag #101: Sterkte

Afgelopen zondag had ik, na een aantal drukke dagen, een dagje niksen gepland. En ik blij: ik kreeg spontaan knutselinspiratie en -energie! Omdat mijn verkoop-voorraad van sterkte-kaarten helemaal op was en er heel veel vraag naar is, besloot ik deze categorie aan te vullen. En dat ging als een speer!

Eerder gebruikte ik voor deze categorie kaarten al een blokje papier van Maja Design (zie HIER, HIER en HIER). Een gevalletje #useyourstuff weer, want deze eerdere kaarten maakte ik in 2014 dus het papier heeft een poosje op een nieuwe knutselsessie moeten wachten... Ik vind veren vaak heel mooi op sterkte kaarten en ik vond nog niet-gebruikte veren (eens een keer gekocht bij de Xenos) in mijn voorraad, dus die twee dingen combineerde ik.

Ik begon met uitgebreidere kaarten gevuld met papier, met de restjes die ik elke keer overhield maakte ik weer een nieuwe kaart. De kaartjes werden steeds meer CAS, om uiteindelijk twee kaarten te maken met alleen maar een veer en tekst! Ik laat ze hier onder alle tien (ja TIEN, op één dag!) zien. De kleuren komen niet helemaal goed overeen, ik heb een nieuwe telefoon/camera waar ik nog even de juiste instellingen moet vinden om de mooiste foto's te kunnen maken.

Onder de kopers van mijn kaarten zijn zowel liefhebbers van gevulde als CAS kaarten, dus er is nu weer wat keuze voor verschillende smaken. De eerste drie zijn alweer verkocht, dus wie weet binnenkort weer een nieuwe serie sterkte-kaarten!

Klik op de foto voor een betere weergave.






Ik hoef deze week nog maar drie dagen te werken, dan heb ik zwangerschapsverlof! Ik ben nu 33 weken zwanger en ga op tijd met verlof (met 34 weken dus), aangezien ik best fysiek werk heb. Tot nu toe verloopt alles goed en heb ik niet veel klachten, al het extra gewicht zit mooi op mijn buik. Aan mijn verlof plak ik nog vakantie en ouderschapsverlof vast, waardoor ik ruim vijf maanden thuis ben om van de komende spruit te genieten. Een heel gek idee om zo lang afwezig te zijn van mijn werk, maar ik vermoed dat ik mij wel ga vermaken. ;-)

Gebruikte materialen:
- Papier: Maja Design
- Echte veren: Xenos
- Papieren veren: snijmal Stampin' up (Four Feathers)
- Tekst: Joy!Crafts
- Pailletten

zondag 30 juli 2017

Sticky Sunday #34: Snail Mail

Ik zou willen dat het anders was, maar ik ben heel goed in het vergeten van het posten van kaartjes. Zelfs als ik speciaal voor iemand een kaartje heb gemaakt, blijft hij wel eens thuis liggen. Ik kan hier natuurlijk mijn zwangerschapshormonen de schuld van geven, maar helaas gebeurden dit soort vergeetachtigheidjes ook vóór mijn zwangerschap. Dus laat ik daar dan maar gewoon rekening mee houden en een voorraadje te-laat-kaartjes maken. Nu kan ik perongeluk-expres alsnog iemand blij maken met persoonlijke post op de deurmat als ik mijn vergeet-momentje weer eens heb gehad.





Gebruikte materialen:
- Washitape: HEMA
- Label: ZieZo Knutsels
- Stempels: Marianne Design

zondag 23 juli 2017

Sticky Sunday #33: Feest

Een nieuwe Sticky Sunday met... nieuwe rolletjes washitape! Ik heb al eventjes geen nieuwe gekocht om meerdere reden (één daarvan is dat ik er al aardig wat heb ;-) ), maar toen ik dit setje zag liggen bij de Albert Heijn - ja echt - was ik gelijk verkocht. Er is een afdeling met schoolspullen bij de Albert Heijn waar allerlei leuks ligt. Onder andere dit setje washitape dus, ik nam ook de gouden glitterletters mee:


Voor leuke, goedkope enveloppen moet je bij de Action zijn. Er zijn weer nieuwe patroontjes, super leuk. Totaal niet nodig, maar te leuk om te laten liggen! €0,51 voor 10 enveloppen!


Met die tapejes ging ik dus aan de slag:




Met de sketch van bovenstaande kaart had ik een heeeeeele tijd geleden (misschien wel een half jaar?!) al twee kaarten gemaakt, ze lagen nog steeds onafgerond te wachten. Nu maar eens afgemaakt met pailletten en een tekststempel.



En nog eentje die lag te wachten op tekst en pailletten:


Ik heb inmiddels ook nog washikaarten met snail-mail thema gemaakt, deze zien jullie volgende zondag! Fijne dag!

Gebruikte materialen:
- Washitape: Albert Heijn, HEMA, Dille&Kamille, Action
- Pailletten
- Tekst: Avery Elle