donderdag 31 oktober 2013

Babydoosjes

Sheila, welkom als volger op mijn blog!

In de nieuwe Hobbyzine nr. 13 staan (naast mijn kaartjes, hihi) ook leuke voorbeelden om kleine doosjes te maken. Met slechts een A4'tje en de beschrijving erbij is een doosje zo in elkaar gezet, met alleen maar vouwen! Dat wilde ik uitproberen.

Met een heel dun A4'tje gaat het vouwen het gemakkelijkst en het mooist. Ik besloot twee kleine babydoosjes te maken, er zal net aan een setje sokken in passen. Geinig toch?! Het is natuurlijk ook erg leuk om het papier nog te bestempelen of iets dergelijks, maar voor de eerste keer vond ik dit even voldoende. 


Om het geheel wat op te leuken, voegde ik er een klein labeltje aan toe. Ik maakte het geheel dicht met een knijpertje van vijf centimeter - geeft dit een beetje een beeld van de grootte van het doosje? Het is eigenlijk een vierkant doosje, maar de twee buitenwanden zijn nu dus naar elkaar toe geklapt zodat het een driehoekje is als hij dicht zit.



Ik vind het resultaat super schattig! En jullie?

Gebruikte materialen:
- Gekleurd A4-vel
- Knijper: Action
- Bedels: Keli Hobby
- Dessinpapier: Eline's Huis
- Post- en tekststempel: Eline Pellinkhof

dinsdag 29 oktober 2013

Themadag #19: Vierkantjes

Weer zo een ideetje dat al langer door mijn hoofd spookte: een kaart met vierkantjes. Eerder maakte ik al heel wat kaarten met negen vierkantjes, maar ik wilde dit keer heel veel mini vierkantjes. Dus ik sneed allemaal kleine stukjes van 2,5 bij 2,5 cm en plakte ze een beetje rommelig over elkaar. 


Ik ben helemaal blij met het label aan de rechterkant van de kaart, een klein label aan een nieuw gekochte broek bracht me op dit idee. Het label is dubbel en loopt door aan de binnenkant van de kaart. Hij is niet zomaar dubbel gevouwen, maar er zit een tussenstukje van een halve cm tussen. Zo steekt het label echt uit. (Ik heb er geen foto van gemaakt, ik hoop dat het duidelijk is)

Met hetzelfde idee ging ik gewoon lekker verder, dit keer met een iets groter formaat vierkantjes. Ik heb nog niet zoveel kaarten voor de geboorte van kleinkinderen in mijn collectie, dus ik besloot daar maar eens mee aan de gang te gaan. Ik maakte meteen een jongens- en meisjesvariant, wel zo makkelijk. Deze foto's zijn later gemaakt dan de eerste kaart,de lichtinval was dit keer veel minder gunstig... dus de kleuren komen helaas totaal niet goed tot zijn recht. Ach, bekend verhaal... neem de kleuren uit de eerste foto maar even in gedachten mee!



Gebruikte materialen:
- Papier: Eline's Huis
- Touw: Different Colours
- Poststempels: Eline Pellinkhof
- Tekststemepels: Joy!Crafts
- Fineliner 

zondag 27 oktober 2013

Sweet Friend

Karin en Ilse, leuk dat jullie volger zijn geworden! Welkom! :-)

Bij de challenge van CASE Study, is dit de inspiratiefoto:


Wit, groen en roze: mooi! Ik pakte mijn bijpassende tapejes er bij en toen... liep ik vast. Met tape. Help! Toch kwam het nog goed gelukkig. Een opzetje met tape en een tag die ik eerder gebruikte, bracht me tot het volgende resultaat:


Gebruikte materialen:
- Tape: Hema, Xenos
- Bloemen: Marianne Design
- Tekst: Inkadinkado
- Embossinginkt, -poeder en heattool
- Fineliner

vrijdag 25 oktober 2013

Themadag #18: Baby op komst

Nikie, Clarle en Veronica, welkom als volger op mijn blog!

Mochten jullie mijn bericht-met-fantastisch-nieuws van eergisteravond gemist hebben, neem HIER even een kijkje! Echt even doen hoor, want ik ben er bere trots op! Ontzettend bedankt voor de leuke reacties die ik al heb mogen ontvangen!

Dan dan gaan we door, alsof het de gewoonste zaak van de wereld is! Een zwangerschaps-kaart in opdracht, resulteerde in een hele stapel met zwangerschapskaarten. :)

  Oeps, de bedel hangt ondersteboven op de foto!


In eerste instantie waren de tags van vellum enkel, maar dit viel erg in het niet bovenop de tape. Naar een idee van Nadine, plaatste ik er een bruine tag achter.


*Duikt snel weer achter de knutseltafel*

woensdag 23 oktober 2013

Publicatie!

Ok, soms ben je zo enthousiast, dat het even niet uitmaakt dat je geen perfecte foto's kunt maken voor bij je blogbericht. Dan gieren alle vreugdegevoelens zo door je lijf, dat je het wilt delen. Meteen. Niet alleen via Facebook, maar ook via Blogger. En eigenlijk wil ik helemaal geen verhaal typen, want dan duur het allemaal nog veel langer voordat ik de reden van mijn enthousiasme kan delen. Maar ja, dit nieuws verdient een kleine tekstuele toevoeging. Laat ik eerst maar even vertellen wat er aan de hand is:

Ik sta in de Hobbyzine!

Deze zin hierboven stond oorspronkelijk in CAPS getypt, maar dat staat zo gillerig hé. Nu is dat ook wel een beetje de staat waarin ik verkeer - in positieve zin uiteraard, maar ik probeer een beetje te doen alsof ik nu niet sta te stuiteren enzo. Lukt niet zo goed moet ik eerlijk zeggen. Typen gaat ook al lastig. Nog even, het bericht is bijna af.



Hoe gaat is dit! Ik werd gevraagd (door Nellie Snellen herself!) of ik wat wilde maken voor de Hobbyzine. Uiteraard! Weinig tijd, maar toch drie kaarten kunnen maken zodat ze nog net mee konden in deze editie. En kijk ze daar nou toch eens mooi staan met z'n drietjes, mijn vlinderkaarten! Twee pagina's naast elkaar.

Ik glim van trots.

En nu ga ik op publiceren drukken.

En verder stuiteren.

Whieeeee!

It's your birthday

Nou, hoeveel van jullie hebben inmiddels een bezoekje aan de Xenos gebracht voor de mooie lintjes? ;-) Gevaarlijk leuk hé, dat moest ik delen! Excuses/graag gedaan*. Een hele hoop van jullie zoeken de Xenos nu juist op, maar ook een aantal gaan de winkel nu juist vermijden i.v.m. het verzamel-gevaar haha.

*doorhalen wat niet van toepassing is

Na een aantal kaarten met papiertjes, krijg ik altijd de kriebels om weer heel wat anders te gaan doen en mijn tapejes er bij te pakken. Het idee: lekker in het wilde weg plakken en stempelen en gewoon zien wat er uit komt. Ik vond het ook eens tijd worden om de gouden glitterspray die ik een tijd terug kocht eens uit te proberen. Terwijl de spray voor kaart nummer drie aan het opdrogen was, ging ik vast aan de slag met kaart nummer een en twee.





Genieten dit! Zo lekker om verschillende stijlen af te wisselen!

Gebruikte materialen:
- Tape: Hema
- Sparkle spray: Boekenvoordeel
- Dymo lettertang
- Grote letters: Zeeman
- Kleine letters: Tim Holtz
- Rasterstempel: BoBunny
- Notitieblaadje
- Fineliner

maandag 21 oktober 2013

Lint, tape en knijpers

Soms wil je nieuw gekochte spulletjes even delen. Gewoon omdat ze zo leuk zijn, zo mooi, of voor zo een leuk prijsje. Vandaag allemaal spulletjes in al die categorieën. Ik kan ze jullie gewoon niet onthouden, omdat ik denk dat meer mensen deze spullen kunnen gebruiken voor op een kaart of wat voor creatie dan ook!

Een bezoekje aan de Xenos is gevaarlijk leuk als je nog leuk 
en mooi lint wilt voor de feestdagen:





Oei, ook overal tape voor de feestdagen! Op de foto hieronder zijn de bovenste twee kerst-tapejes te koop bij de Xenos. De onderste drie liggen in de schappen bij de Hema, bij de Sint-inpak spullen. Hebben, hebben, hebben!


En bij de Action liep ik tegen een heel leuk formaat knijpers aan. Ze zijn zo'n centimeter of vijf. Waarschijnlijk net even te groot voor op een kaart, maar ideaal voor andere creatieve uitspattingen (inpakken, letterbak versieren, etc.). 


Nu zit nog alles op het rolletje of in het zakje, maar binnenkort uiteraard te bewonderen op een van mijn creaties. En mochten jullie het ook mooi spul vinden, je weet nu waar je als de wiedeweerga heen moet. ;-)

zondag 20 oktober 2013

Kerstserie #6: Stampin' Up

Judith, welkom als volger op mijn blog!

Ik heb vakantie, drie weken lang! Eindelijk tijd en energie om allerlei ideeën die al heel lang rond borrelen in mijn hoofd, op papier en op Pinterest eens uit te werken. Dus dit weekend begon het knutselfestijn. Of beter gezegd: de knutselmanie, want zodra ik wakker word draait mijn brein meteen op volle toeren met de ideeën die ik bedacht heb.

Allereerst wilde ik aan de slag met mijn ideeën die ik kreeg bij het gewonnen pakketje van Erna. Ik won zes kleine velletjes mooi papier en bijpassende washi tape van Stampin' Up. Omdat mijn kerstvoorraad nog niet op peil is en deze spulletjes daar qua kleur ook helemaal geschikt voor zijn, besloot ik vrij eenvoudige tags te maken. Slechts wat stempels en sterren kwamen er nog bij om een leuke serie te maken. Negen stuks, allemaal anders. De touwtjes voeg ik pas tegen verstuur-tijd toe, zo zijn ze makkelijker op te bergen. :)




Oei, ik krijg na het typen van dit bericht meteen al weer 
nieuwe knutselkriebels... tot heel snel!

Gebruikte materialen:
- Papier: Stampin' Up
- Washi tape: Stampin' Up
- Teksten: Penny Black
- Alfabet stempels: Kars
- Kraftpapier: Joy!Crafts
- Sterren: MFT

donderdag 17 oktober 2013

Ingeborg

Weer een kaartje in opdracht van een collega. Leuk! Het moest een verjaardagskaart worden met de naam van de jarige er op. Dit is 'm geworden, een mix van DEZE en DEZE kaart:


En toen ik haar deze overhandigde, was de reactie weer zeer positief! Dus ik mocht voor nog een jarige in haar omgeving aan de slag. Doordat hij tijdig af moest zijn, maar ik niet heel veel knutseltijd had werd het een kaart met geheel dezelfde opzet. Wel met een kleine aanpassing voor de naam uiteraard. ;-) Niets mis met een geslaagde opzet herhalen, toch?

Nog maar 1 dagje werken en dan heb ik vakantie! DRIE weken lang. DRIE keer raden, wat ik ga uitspoken. Jullie gaan de komende dagen regelmatig nieuwe kaartjes zien, that's for sure! Tot snel!

Gebruikte materialen:
- Papier: Authentique (Uncommon)
- Letters: Joy!Crafts
- Label: Elma's Hobbyshop
- Tekststempel: Eline's teksten / Collectable Sweet Baby

dinsdag 15 oktober 2013

Wiebelkaart #3: Nina

Mijn neef is voor de tweede keer vader geworden van een meisje. Het geboortekaartje was heel eenvoudig: witte achtergrond, paarse wandelwagen en de naam van de kleine: Nina. Deze ingrediënten gooide ik in de mix, om een passende kaart terug te sturen.


Gebruikte materialen:
- Papier: Eline's Folklore
- Wandelwagen: creatable Eline's wandelwagen
- Letters: Joy!Crafts




zondag 13 oktober 2013

Themadag #17: Vlinders

Als jullie in Leiden en omstreken een vrouw met een grote grijns zien rondrijden in een donkergrijze Kia Picanto... that's me! Ik geniet met volle teugen van mijn nieuwe karretje, wat heerlijk om zoiets groots (nou ja, 't is een klein maar fijn autootje natuurlijk) en moois te kopen als je er zo hard voor hebt gespaard! Ik ruilde hem in voor mijn Fiat Punto - mijn eerste autootje. Een kleine snik wel hoor, maar wat een luxe autootje heb ik nu in vergelijking met mijn karretje uit 1999. Tuuuuuuuut! Ik ben blij!

Oke, alle gekheid op een stokje. Over naar wat kaarten. Naast mijn auto, word ik namelijk ook erg blij van mijn laatst aangeschafte vlindermal van Nellie Snellen. En nee, dat zeg ik echt niet omdat ik binnenkort mag 'gastdesignen' voor Nellie Snellen (whieee). Dat zeg ik omdat ik al een tijdje op zoek was naar een vlindermal en het leuke van deze is, is dat er zes vlinders van opeenvolgende grootte bij elkaar zitten. Kijk, leuk en praktisch. Daar hou ik van. En ja, toen ging ik gewoon lekker rommelen, waardoor er zomaar een aantal vlinderkaarten ontstonden.

De eerste is voor de challenge bij Addicted to CAS, waar het thema 'transparant' is. Met embossinginkt en -poeder stempelde ik de tekst op een stuk vellum. Wat tapejes... et voila!


Dat ging snel, dus hop... nog een kaart.


Enne.... nog een! Bijna hetzelfde, maar dan geen wiebel en zonder het vellum. Inspiratie voor deze kaart (en de vorige) kreeg ik door de afgelopen Liftchallenge #51. Ik kreeg mijn kaart niet op tijd af om mee te laten doen aan de challenge, maar mijn idee bleef hangen dus ik heb hem alsnog uitgewerkt. Zonder de spetters, want dat was nu geen vereiste meer nu ik toch te laat was. ;-)


Gebruikte materialen:
- Vlinder: Nellie Snellen
- Tape: Boekenvoordeel, Hema
- Papier: Eline's Flowerz
- Touw: Different Colours
- Tekst: Inkadinkado / Eline's teksten
- Embossinginkt, -poeder, heattool

vrijdag 11 oktober 2013

Themadag #16: Kleine labels

Shifra, welkom als nieuwste volger!

Ik ontving pas een doosje met een hele prettige inhoud, mijn collega had een hele bups labels liggen waar ze niets mee deed. Of ik die wilde hebben. Ehh... JA! Mijn hart maakt de laatste tijd heel wat vreugdesprongetjes, ook dit keer! In het doosje zitten maar liefst bijna 800 (!) labeltjes in twee formaten.


En ja, hoe bedank je haar daar voor? Naast een klein presentje, met een kaart waarop een aantal labels verwerkt zijn natuurlijk! Ik gebruikte dit keer eens allerlei verschillende kleuren tapejes bij elkaar. Ik heb al snel de neiging om tapejes te pakken die dezelfde kleuren bevatten, maar met verschillende kleuren en dessins wordt het juist zo een vrolijk geheel. Dus hop, ik deed eens wild. ;-)


Ik vond de opzet erg leuk, dus ik besloot met dezelfde opzet Evy te bedanken voor het prachtige pakketje dat ze me pas toestuurde. Samen met wat spulletjes uit mijn verzameling, ontving ze dus een kaartje met de tapejes die ze mij had toegestuurd. (Dat het haar tapejes waren die op de kaart zaten, had ze pas later door hihi)


En nou ja, toen ik toch zo lekker bezig was met de labeltjes en tape... 
nog eentje om het af te leren dan!


Gebruikte materialen:
- Tape: Action, Xenos, KadoCato, Hema, Boekenvoordeel
- Letterstempels: Kars
- Babystempels: Eline Pellinkhof

zondag 6 oktober 2013

Baby wiebels

Mijn Facebook-pagina heeft de 150 volgers bereikt! Ik heb tot nu toe de traditie in ere gehouden om bij elke nieuwe 50 volgers een kaartenset weg te geven. Tussen de volgers behoren - naast creatievelingen die zelf kaarten maken - heel veel vrienden, familie, bekenden en onbekenden die zelf geen kaarten maken. Dus dan vind ik het extra leuk om de liefhebbers van mijn kaarten de kans te bieden er een aantal te winnen. Totaal niet om meer volgers te trekken, maar gewoon om de huidige volgers te bedanken en te belonen voor het volgen. Ik ging weer aan de slag met wiebels, zo leuk om te maken! 



vrijdag 4 oktober 2013

De leuke extra's van bloggen

Ok, ik ben blij. Heel blij. Het bijhouden van een blog geeft zoveel leuke extra's! Naast een leuke etalage voor mijn kaarten, is het ontvangen van reacties een ontzettende motivatie om (nog meer) leuke dingen te maken en te laten zien. En het bewonderen van creaties van anderen is zo leuk en inspirerend! Maar buiten dat, is bloggen om nog meer redenen leuk.

Bijvoorbeeld vanwege de challenges. Vaak maak je dan kaarten die je anders niet zou maken en die net even buiten je comfortzone vallen. En wat dan NOG leuker is, is een challenge winnen!

En dat gebeurde dus weer deze week: ik ben bij maar liefst twee challenges 'in de prijzen' gevallen. Bij de Liftchallenge figuurlijk, daar belandde ik met mijn kaart-in-een-zakje in de top 3! En bij de wedstrijd bij Erna viel ik letterlijk in de prijzen met mijn envelopkaart, ik won er het volgende pakketje:


Gaaf toch! Het leuke is dus dat ik op de wedstrijd van Erna werd gewezen, omdat ik wel redelijk bekend sta als washi-tape fan. Hihi. Dus dat was al een mooie motivatie om een leuke creatie te maken voor de wedstrijd, maar de mooie bijpassende papiertjes maken het gewonnen pakketje natuurlijk helemaal tot een feest!

Mijn tape-liefde bracht me deze week nog meer leuks. Evy vertelde me namelijk dat ze in de Belgische Action leuke tapejes hebben liggen. Nou, de leuke tapejes waarvan ze me een foto stuurde, heb ik dus niet in de Nederlandse Action kunnen vinden. Dus wat doet ze? Ze stuurt ze gewoon op! Zomaar! Hoe leuk is dat?! Dus door haar heb ik nu het bewijs dat er niet alleen lekkere chocolade in België te verkrijgen is, maar dat er nog veel meer leuks te halen is:


Nu is dit natuurlijk al super geweldig, zomaar zes leuke rolletjes tape. Maar wat doet Evy, zij maakt er dus meteen een giga-pretpakket van! Ze zou 'wat' ongebruikte papiertjes meesturen en wat kleine spulletjes. Nou, dat was wel een heel erg understatement... want kijk wat er nog meer in het pakketje zat:



Geweldig toch?! Evy, nogmaals ontzettend bedankt voor dit mooie pakket.

Enne...  last but not least: door het bijhouden van mijn blog ben ik ook nog gevraagd om iets leuks te maken voor het magazine van Nellie Snellen! Whieeee! Daarover kan ik nu nog niet teveel vertellen, dus daarover later meer!

Ik ga even wat blije dansjes doen na al dit leuke nieuws!
Ik kocht deze week ook nog een nieuwe auto die ik zaterdag op kan halen. Feest compleet!

donderdag 3 oktober 2013

Vlinderkaarten

Bij CAS on Sunday is dit keer het thema: 'shape it up'. Oftewel: maak een kaart in een speciale vorm. Nu ben ik nogal van de vierkante kaarten, dus dit is weer eens een mooie uitdaging. De laatste tijd maak ik ook wel eens een rechthoekige kaart en de wiebelkaart is sinds kort ook favoriet. Maar ja, een wiebel is dan weer niet zo origineel. Dus ik besloot mijn nieuwe mallen van Nellie Snellen in te wijden, een hele gave vlinder in verschillende formaten.

Deze eerste kaart is voor de challenge:


Ik maakte ook meteen een papieren-kaartje met deze leuke vorm:


Gebruikte materialen:
- Vlinders: Nellie Snellen
- Speciaal voor jou: Joy!Crafts
- Papier: My Mind's Eye (Ruby)
- Ronde stempel: Joy!Crafts