vrijdag 28 februari 2014

Miniserie: It's a baby girl

Birgit en Wilma, welkom als volger op mijn blog!

Na de blauwe babyserie, volgt hier de meisjesvariant! :)




Gebruikte materialen:
- Label: ZieZo Knutsels
- Washitape: Action, Xenos, Pipoos
- Babystempels: Joy!Crafts
- Cijfersstempel: KaiserCraft
- Fineliner

woensdag 26 februari 2014

Zakdoekdoosje #2

In het Tempo-zakdoekenpakket zat nog een fleurig dessin, waaromheen ik een klein doosje fabriceerde om cadeau te geven aan iemand die niet helemaal fit is. 




Gebruikte materialen:
- Kraftpapier: Boekenvoordeel
- Papier: Boekenvoordeel
- Touw: Different Colors
- Tag: Elma's Hobbyshop
- Tekst: Joy!Crafts
- Embossinginkt, -poeder en heattool 

maandag 24 februari 2014

Verhuiskaart

De dames van de Hobbydroom gaan binnenkort verhuizen, dit is het kaartje dat ik voor hen maakte. Het idee borrelde al een poosje en dit keer werkte de structuurpasta wel zoals ik wilde (de vorige keer was de ondergrond gewoon te dun). Een polaroidje en vlaggetjes er bij, vast geen verrassing. :-)



Gebruikte materialen:
- Mask: Dutch Doobadoo
- Structuurpasta: Creall
- Washitape: Xenos
- Huisjes: Marianne Design
- Tekst: Marianne Design


zaterdag 22 februari 2014

Liftchallenge #60

Een leuke kaart om te liften bij Liftchallenge #60! Ik maakte een verjaardagskaart voor iemand die haar verjaardag nog moet vieren, dus ik heb de naam even weggemoffeld. :) In het doorzichtige zakje zit een tag met een grote strik er aan, op de tweede foto zie je hoe de tag er uit ziet. 



Gebruikte materialen:
- Papier: onbekend
- Washitape: Action
- Dymo lettertang
- Tekst: Joy!Crafts
- Cijfers: My Favorite Things
- Fineliner


vrijdag 21 februari 2014

Washitape alarm

Ik zag ze op verschillende blogs en in de folders al verschijnen, maar nu heb ik ze zelf ook bemachtigd: goedkope washitapejes! Het is weer zo ver, we worden weer geprikkeld om te plunderen. Ik ben gezwicht. Maar ze waren zo goedkoop, laten liggen was geen optie. Klein probleem: het past nu allemaal echt echt echt niet meer in mijn tapehuis. En ik vermoed dat jullie tapeverzameling net zo zal groeien, als je deze tapejes nog niet had gezien. Zelfs als je half zo verslaafd bent, weet ik zeker dat je dit niet kunt laten liggen:

Action. Knoopjes: €1,59. Washitape: 2 voor €0,69.

Xenos. Washitape: 2 voor €1,99.

Hema. Washitape: 3 voor €3,60. De geliefde hartjes tape die lang niet meer verkrijgbaar was (bij mij in de buurt iig), nu weer even in het Valentijnschap.

Whieeeeeee! <3

Enjoy! Laat me weten of jullie ook gaan plunderen? ;-)

donderdag 20 februari 2014

Themadag #31: Nellie Snellen

Bedankt voor de leuke reacties op mijn zakdoekdoosje en het ingepakte baby cadeautje! Na deze creatieve uitspattingen, laat ik vandaag weer 'gewoon' een aantal kaarten zien.

Ik mocht voor Nellie Snellen aan de slag met de pas uitgekomen background embossing folders. Het zijn vier hele leuke patroontjes (bloemen, duiven, hartjes en babyvoetjes) die een prachtig reliëf in het papier geven. De folders zijn in een heel praktisch formaat, 15x15, dus geschikt voor vrijwel elke kaart. Ik heb al eerder kaarten op mijn blog laten zien, waarop ik deze embossing folders heb gebruikt, je kunt ze HIER, HIER en HIER bekijken. Maar de kaarten van vandaag vonden hun weg naar Nellie Snellen via de post. :) Ik maakte een serie van drie kaarten in dezelfde kleurensamenstelling.

De labels zijn gemaakt met de nieuwste Multi Frame Dies. De teksten er in zijn uitgesneden met de nieuwste Shape Dies. De mooie bloemen in opeenvolgende grootte zijn gemaakt met Floral Punches.



Gebruikte materialen:
- Papier: Authentique - Irresistible
- Background Embossing Folder EEB001
- Multi Frame Dies: MFD 068
- Shape Dies: SD030
- Floral Punches: FLP044-045-046-047 (Bloemen)



Gebruikte materialen:
- Papier: Authentique - Irresistible
- Background Embossing Folder EEB002
- Multi Frame Dies: MFD 065-067-069
- Shape Dies: SD030
- Floral Punches: FLP044-045-046-047



Gebruikte materialen:
- Papier: Authentique - Irresistible
- Background Embossing Folder EEB004
- Multi Frame Dies: MFD 060-066
- Shape Dies: SD026
- Floral Punches: FLP044-045-046-047


dinsdag 18 februari 2014

Cadeautje inpakken #6: muisjes

Ik wilde graag iets uitproberen met blauw-witte muisjes, in combinatie met het inpakken van een cadeautje. Het leek mij namelijk leuk om die muisjes aan de buitenkant van een presentje te verwerken, dus ik rolde er een aantal in doorzichtig folie. Super geinig!



Gebruikte materialen:
- Inpakpapier: Hema
- Touw: Different Colors
- Baby: Eline Pellinkhof


maandag 17 februari 2014

Zakdoekdoosje

Mirjam, welkom als volger op mijn blog!

Mijn creatieve brein maakt overuren. Ik heb zoveel ideeën en ik word door van alles en nog wat geïnspireerd. Zelfs door pakjes zakdoeken! Ik heb geprobeerd een selectie te maken in wat ik allemaal op mijn blog en op Facebook aan jullie wil laten zien, maar het lukt me gewoon niet hihi. Ik vind het te leuk om met jullie te delen wat ik allemaal maak, dus ik ga het gewoon allemaal laten zien. Wel gedoseerd hoor, maar de komende periode zullen er dus heel regelmatig nieuwe berichten te zien zijn op mijn blog.



Goed, die zakdoeken. Soms zijn de standaard pakjes zakdoeken tijdelijk verpakt in een leuk patroontje. Toen ik een heel pak Tempo-zakdoeken met zes verschillende gezellige patroontjes in de winkel zag liggen, gingen mijn hersenen alweer aan de slag. Meenemen, want dit is leuk om als klein beterschapscadeautje weg te geven! Ik zag het al helemaal voor me: een doosje waarin precies dat hartje door een gaatje piept. Na een korte zoektocht op internet waar ik alleen maar uitgebreide patronen voor zakdoekdoosjes vond, ging ik gewoon zelf aan de slag voor het maken van een doosje.


Een bijpassend papiertje en voor de rest een eenvoudige opfleuring met touw en een label. Zo vond ik hem druk zat!


En een cadeautje is niet af zonder verpakking. Zo een doosje wordt natuurlijk niet verstopt onder inpakpapier, maar met doorzichtige folie en een touwtje maakte ik het presentje af. 


In het pakket zitten dus nog vijf andere dessins... wordt vervolgd!

Gebruikte materialen:
- Kraftpapier: Boekenvoordeel
- Papier: Boekenvoordeel
- Tag: Elma's Hobbyshop
- Tekst: Joy!Crafts
- Touw: Different Colors

zondag 16 februari 2014

ZieZo Knutsels - Strand #3

Op de laatste dag van de strandserie die ik maakte voor ZieZo Knutsels, laat ik jullie geen kaart zien maar drie kleinere creaties! En voor degenen die de strand-berichten de afgelopen dagen hebben gemist: er is vandaag ook een foto te zien met alle strandcreaties op één foto. Ik heb genoten van het maken van mijn eerste serie-bijdrage... ik hoop dat jullie de serie ook leuk vinden!

Hier een sneakpeak, kijk op de blog van ZieZo Knutsels voor het volledige bericht.





zaterdag 15 februari 2014

Miniserie: It's a baby boy

Ik vind het heerlijk om uitgebreide kaartjes af te wisselen met CAS-kaarten. Ik ging aan de slag voor een babykaart. Met allerlei leuke nieuwe spulletjes, plakte en stempelde ik lekker in het wilde weg. De eerste kaart beviel mij wel, dus ik maakte er meteen een serie van. Drie kaarten met dezelfde ingrediënten, maar allemaal net even anders door een andere organisatie.




 En ja, natuurlijk kwam hier ook een meisjes-serie van, die laat ik jullie binnenkort zien!

Gebruikte materialen:
- Label: ZieZo Knutsels
- Washitape: Pipoos, Xenos, Boekenvoordeel
- Babystempels: Joy!Crafts
- Cijferstempel: KaiserCraft
- Fineliner

vrijdag 14 februari 2014

Judy 10 jaar

Goedemorgen op deze Valentijnsdag! 

Jullie verwachten vandaag misschien een lief, zoet of romantisch kaartje... maar ik ga jullie iets heel anders laten zien. Een kaartje in opdracht, een van de buurmeisjes van een collega wordt op deze Valentijnsdag tien jaar. Ik maak niet zo heel veel kinderkaarten, dus het was even nadenken... maar met de naam en de leeftijd van de jarige er op werd het in ieder geval een heel persoonlijke kaart. Mijn collega was er in ieder geval blij mee, ik hoop de jarige ook!


Gebruikte materialen:
- Washitape: Hema, Xenos
- Dymo lettertang
- Letters: Kars
- Fineliner
- Tags

donderdag 13 februari 2014

ZieZo Knutsels - Strand #2

Vandaag mijn tweede bijdrage voor de strand-en-zee serie op de blog van ZieZo Knutsels!

Hier een sneakpeak, kijk op de blog van ZieZo Knutsels voor het volledige bericht.


Oh enne... jullie moeten echt even bij Nadine gaan kijken. Zij maakte met het pakketje dat ze won tijdens mijn give-away een geweldige kaart in 'Miranda-stijl', te leuk! Klik op haar naam om te zien wat ze ermee maakte. Iets met  onder andere washi-tape, labels, sterren en een fineliner...


maandag 10 februari 2014

ZieZo Knutsels - Strand #1

Deze week zijn mijn eerste DT-kaarten op de blog van ZieZo Knutsels te zien! Ik heb een serie kaarten gemaakt met het thema 'strand en zee'.

Komen jullie daar even gluren om te kijken en te lezen wat ik heb gemaakt?



zondag 9 februari 2014

Veel geluk

Een trouwkaart zonder poespas. Soms is geluk heel gewoon. 


Gebruikte materialen:
- Background embossing folder: Nellie Snellen
- Tekst: Nellie Snellen (circle stamp)
- Harten: Nellie Snellen
- Doily
- Touw
- Tag

vrijdag 7 februari 2014

Cadeautje inpakken #5: Give away

Iris, welkom als volger op mijn blog!

Wauw, mijn kaartje voor Elara levert heel veel mooie reacties op. Van jullie (heel erg bedankt!), maar ook van de ouders van Elara. Ik kreeg al een persoonlijk bedankje via Facebook, maar nu heeft mama Kimberley ook nog eens een heel speciaal bericht aangemaakt op haar blog. Wauw. Ik vind het zo bijzonder dat een zelfgemaakte kaart zo enorm gewaardeerd wordt. Ik heb een hele - hele fijne hobby!

Vandaag laat ik weer een creatie zien met de sterren, dit keer in een andere kleur op een andere ondergrond. Dat geeft meteen een heel ander resultaat. :) Op mijn blog won Vera mijn give-away en op Facebook ging Nadine met het pakketje aan de haal. Natuurlijk gingen de spulletjes niet zomaar in een enveloppe! Ik versierde een zakje en stopte daar alles in. Ik ging eerst aan de slag met embossingpaste, om verhoogde sterren op het zakje te krijgen. Dit werd echter een fiasco (ik dacht, dat doe ik even!)... dus voor nu toch nog maar even wat sterren met inkt.



Gebruikte materialen:
- Zakje: ZieZo Knutsels
- Sterren: mask Dutch Doobadoo
- Tekst: Eline Pellinkhof (collectable Sweet baby)
- Doily
- Tag

woensdag 5 februari 2014

Elara

Ik maak kaarten met verschillende reden als aanleiding. Soms is het lekker aanrommelen en zien wat er uit komt, gewoon lekker vrij en ontspannen knutselen. Andere keren maak ik iets speciaals als iemand jarig is of iets dergelijks, of ik krijg het verzoek voor het maken van een kaart. Het kaartje vandaag is gemaakt met een speciale reden, er zit een heel verhaal achter deze kaart.

Ik zal proberen kort te vertellen wat dat verhaal is - de keuze is aan jou om dit stukje achtergrond te lezen of meteen door te scrollen naar de kaart. :)

Een kennis van mij en haar partner zijn een leuk stel, die heel graag een kindje wilden. In 2011 besloten ze hier voor te gaan, maar de kans om zwanger te raken was slechts 2%. Een IVF-traject wilden ze even mee wachten, totdat ze opeens spontaan zwanger raakte. Waar vanaf hier het verhaal van een roze wolk zou moeten starten, liep het bij hen iets anders. De zwangerschap was heel zwaar door allerlei heftige, nare bijwerkingen. Daarbij kwamen ze na onderzoeken tijdens de zwangerschap al tot de ontdekking dat er iets mis zou zijn, er was een afwijking in de groei van van de armen, benen en voeten van de kleine te zien. Een verklaring hiervoor zou pas gegeven kunnen worden na de geboorte, dus de zwangerschap was ook nog een onzekere tijd. 15 juni 2013 is Elara via een keizersnede ter wereld gekomen. Een mooi meisje, maar haar lichamelijke afwijkingen waren goed zichtbaar. Ze kwamen in een wilde rollercoaster terecht, Elara leed veel pijn, was gevoelig voor breuken en ze had problemen met haar ademhaling. De behandeling van de artsen en de onderlinge communicatie verliep lange tijd niet vlekkeloos. Ze kregen een voorzichtige diagnose (een zeldzaam syndroom) die later na DNA-onderzoek toch weer ingetrokken werd. Door de vele lichamelijke ongemakken, het ontbreken van een 'naampje voor het beestje' en daarmee een duidelijke aanpak voor de ongemakken, ligt Elara nog steeds in het ziekenhuis. Ze is slechts een korte periode thuis geweest. Elara is klein, maar sterk. Ze vecht zich elke keer weer omhoog na een terugval in haar gezondheid. Ze heeft de liefste, sterkste en meest zorgzame ouders die ze zich kan wensen. Ze beleven nog steeds een hele zware periode. Omdat ik niet heel dicht naast ze sta, maar hun verhaal me wel enorm ontroerd, besloot ik ze een kaart te sturen met een kleinigheidje er in. Om te laten weten dat ik aan ze denk. Dat is het minste wat ik kan doen. Als je meer wilt lezen over dappere Elara en haar ouders, klik dan HIER.

De ouders van Elara zijn space-nerds, zoals ze het zelf noemen. Gek op alles wat met het universum te maken heeft. De keuze voor de naam Elara heeft een speciale link hiermee: 'Elara is in afstand de dertiende maan van Jupiter. Ze is vernoemd naar een van de liefdes van Zeus. Elara heeft een lage dichtheid en draait in een vreemde baan om de planeet. Dit wijst er op dat Elara geen natuurlijke maan van planeet Jupiter is, maar een ingevangen planetoïde.' Na dit verhaal, denk ik dat de keuze voor de opmaak van mijn kaart vrij helder is. :)



Gebruikte materialen:
- Sterren: mask Dutch Doobadoo
- Veer: washitape
- Washitape: Xenos
- Tekst: Inkadinkado
- Tag: My Favorite Things
- Vellum: Action

Challenges:
- SU-per challenges #26: washi tape
- Crazy for CAS #37: inspiration photo

maandag 3 februari 2014

Luuk 1 jaar

Gisteren het kaartje voor de 1e verjaardag van Tess, vandaag het kaartje voor de 1e verjaardag van Luuk. De kleine, stoere bink kerel vierde gisteren ook zijn eerste verjaardag! Een jongens variant op het feesthoedje had ook leuk geweest, maar de kaart voor Luuk had ik al eerder gefabriceerd en soms komen de betere ideeën iets later. ;-) Maar, verder niets ten nadele van deze kaart... want deze is gebaseerd op de uitnodiging, ook leuk toch? De kaart van de uitnodiging bestond uit de kleuren blauw en grijs, ik besloot er een stoere CAS-kaart van te maken. Niet heel specifiek een kinderkaart, maar gelukkig had ik wel een passend cadeautje meegenomen. ;-) (Een rugtasje met zijn naam)


Ps. De verjaardag begon om 15:00, dus ik kon op koopzondag mooi nog even de Boekenvoordeel in Zoetermeer plunderen haha. Heel veel kortingen en 1+1 of 2+1 gratis op hobbymateriaal (ook inktpads!).

Gebruikte materialen:
- Washitape stempels: KaiserCraft
- Letters/Cijfers: stempelset Hero Arts
- Touw: Different Colours
- Fineliner
- Labels

zondag 2 februari 2014

Tess 1 jaar

Jolanda, Patricia en Natas, welkom als volger van mijn blog!

Vandaag een jaar geleden waren twee van mijn vriendinnen hoogzwanger. Ze zijn nu allebei al bijna een jaar trotse mama: de ene van een mooie dochter, de ander van een stoere zoon. En als ze vlak na elkaar bevallen, is de kans natuurlijk groot dat het verjaardagsfeestje voor de 1e verjaardag van de kleine op dezelfde dag valt. En dat is vandaag! Ik hop vandaag van de ene naar de ander, en uiteraard wordt mijn cadeautje vergezeld door een verjaardagskaartje!

Vandaag laat ik jullie eerst de kaart zien die ik maakte voor Tess. Het leek me leuk om eens een kaart te maken in de vorm van een feesthoedje. En als je 1 wordt, zijn de stempels van Eline natuurlijk nog steeds een hele leuke toevoeging op een kaart. :)



Gebruikte materialen:
- Papier: Eline Pellinkhof (Hello Sweet Baby)
- Stempel: Eline Pellinkhof (Eline's baby feest)
- Letters: Nellie Snellen (clippunch alphabet stickers)
- Distress Markers